LIVEBLOG ATALANTA-TORINO. Sluit startende De Ketelaere de competitie in schoonheid af?

Atalanta eindigt zijn seizoen met een thuismatch tegen Torino. Charles De Ketelaere en co verzekerden zich vorige week al van een Champions League-ticket voor volgend jaar. Eindigen De Rode Duivel en zijn ploegmaats met een zege? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Mandel United haalt Jef Vandemaele (Winkel Sport), maar ziet Jaron Dumortier naar Sassport Boezinge vertrekken

Nog wat wijzigingen in de kern voor komend seizoen bij Mandel United. Verdediger Jaron Dumortier verlaat de club en gaat aan de slag bij eersteprovincialer Boezinge. In zijn plaats komt met Jef Vandemaele (ex-Cercle Brugge en Winkel Sport) een ander verdedigend profiel.
The post Mandel United haalt Jef Vandemaele (Winkel Sport), maar ziet Jaron Dumortier naar Sassport Boezinge vertrekken

Lees meer »

“Politieke zelfmoord” of “slimme strategie”: kan de Franse president Macron zijn vel redden met nieuwe verkiezingen?

In Frankrijk reageren analisten verdeeld op de aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen te houden. Die beslissing nam hij na teleurstellende resultaten bij de Europese verkiezingen. Sommigen noemen het "een slimme zet", anderen spreken van "politieke zelfmoord". "Macron staat met zijn rug tegen de muur en kan geen kant meer op",

Lees meer »

Expo over ‘Het Groot Tornooi’ op de Brugse Markt vijftig jaar geleden

Een halve eeuw geleden – tijdens de zomer van 1974 – vormde de Markt van Brugge het schouwtoneel voor een indrukwekkend massaspektakel, genaamd ‘Het Groot Tornooi’. Het stadsarchief herdenkt dit met een expo en Stad Brugge nodigt de medewerkers van toen uit op de openingsreceptie op dinsdag 2 juli.
The post Expo over ‘Het Groot Tornooi’ op de Brugse

Lees meer »

Theater aan Zee in Oostende wil bruggen bouwen tussen generaties

In Oostende is het programma voorgesteld voor Theater aan Zee komende zomer. De titel van het festival dit jaar is "neem me mee over golven en generaties". Heel wat voorstellingen en projecten gaan over de manier waarop jong en oud met elkaar omgaan, maar ook over de dingen die we meeslepen uit het verleden en graag zouden overbrengen naar de

Lees meer »

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 vragen alle strijdende partijen hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het eind van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep er voorstander van is dat de wapens

Lees meer »

Melissa Depraetere geen kandidaat-voorzitter bij Vooruit

Melissa Depraetere zal niet deelnemen aan de voorzittersverkiezingen van haar partij Vooruit. Dat heeft ze woensdag gezegd in het Radio 1-programma De Ochtend. Ze hoopt dat voormalig voorzitter Conner Rousseau “de draad weer oppikt”.
The post Melissa Depraetere geen kandidaat-voorzitter bij Vooruit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Jessy Salenbien (Vooruit) neemt na twaalf jaar afscheid van de politiek: “De toekomst van Koekelare is in goede handen”

Na bijna 12 jaar dienst neemt Jessy Salenbien afscheid als schepen van Koekelare. In een open brief blikt ze terug op een periode vol inzet en betekenisvolle projecten. Ze begon in 2012 met het doel om positieve veranderingen teweeg te brengen in de gemeenschap. “Kritiek of moeilijke kwesties ging ik nooit uit de weg”, vertelt Jessy, die aan de slag

Lees meer »