De beelden die fans Club nog deden huiveren: geen ultieme goal Cercle Brugge, wel héél nipt buitenspel

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. 

Meer krantenkoppen in België

Russen boeken slechts schamele terreinwinst in Oekraïne: “Als Kamala Harris de verkiezingen in de VS wint, zal Poetin met een plan B moeten komen”

Het Russische leger heeft grote moeite om door de Oekraïense defensielijnen te breken, zodat de terreinwinst klein blijft. Hoe komt dat? Hebben de Oekraïense troepen de veerkracht en het materiaal om het tij te keren? Oud-kolonel Roger Housen analyseert de situatie: “De Russen hebben hun kansen gemist en vechten met één arm op de rug gebonden.”

Lees meer »

LIVE. Trump bekritiseert toespraak Biden en noemt Harris op rally “radicaal-linkse gek die ons land zal vernietigen”

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Snelle, maar gevaarlijke fatbike ook bij ons steeds populairder: “In minder dan 20 seconden drijf je de snelheid op tot 50 per uur”

In Nederland spreken ze al van een ‘plaag’. Maar ook bij ons duikt de stoere elektrische fatbike almaar meer op in het straatbeeld. Wat maakt de coole fiets met dikke banden die er als een brommer uitziet bij de jeugd écht zo populair, en gevaarlijk? En moeten we ons, na de e-step, ook over de fatbike in Vlaanderen zorgen maken?

Lees meer »

Chris (74) en Yvette (72) zijn al 40 jaar kookmoeder bij de Chiro: “Onze spaghetti blijft de lekkerste van de hele wereld”

Gisterenmiddag op het menu van de meisjeschiro van Pamel: gehaktballen met wortelstoemp en bruine saus. Alle 140 balletjes zijn door twee paar handen gerold, van zussen Yvette (72) en Chris Tielemans (74). Hun staat van dienst als kookmoeder is fenomenaal: Yvette gaat al 42 jaar mee op kamp, Chris pikte 2 jaar later in. En nee, ze kunnen zich geen

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Twee weken was wandelaar Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »