ONGEZIEN! En toen gaf Lardot buitenspel en geen goal voor Cercle Brugge nadat bal achter de lijn leek

Was het Daland? De voet van Da Silva Lopes? Niemand die het (voorlopig) weet. Wel dat Lardot buitenspel gaf. Nadat Cercle Brugge er op zeven minuten voor tijd zowaar 0-1 van had gemaakt. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. 

Meer krantenkoppen in België

“Wat we niet graag doen, doen we niet”: drie generaties Dierendonck over de band tussen vader en zoon

Zondag 9 juni vieren we Vaderdag, maar dat is voor Raymond, Hendrik en Fons Dierendonck geen reden om met cadeaus naar elkaar te gooien. Hun passie en vakkennis delen de bekende slagers des te meer met elkaar. Raymond leerde Hendrik ‘zijn’ paté grand-mère bereiden en straks leert Fons het allicht ook. “Die kan maar beter goed gemengd zijn! Zeker als

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kopgroep spat uiteen, Kuypers haakt af

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

Ieperling haalt op zijn 82e verjaardag 1 van de hoogste graden in het judo

Norbert Poissonnier uit Ieper heeft op zijn 82ste verjaardag zijn 8ste Dan behaald, dat is 1 van de hoogste graden in het judo. Poissonnier is al jaren hoofdtrainer van een judoclub in Wervik. Als judoka nam hij deel aan de Olympische Spelen en enkele Europese en wereldkampioenschappen. Daarna was hij ook een tijd bondscoach, onder meer van de Oostendse judoka

Lees meer »

Jasper Pillen (Open VLD) komt met eerste reactie: “Voorlopig gemengde gevoelens over stembusslag”

Open VLD West-Vlaanderen kampeert in Park Rodenbach in Roeselare. Een twintigtal liberalen hebben al post gevat in een afgehuurd zaaltje en bekijken op een groot scherm met gemengde gevoelens de eerste resultaten die binnen komen.
The post Jasper Pillen (Open VLD) komt met eerste reactie: “Voorlopig gemengde gevoelens over stembusslag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de verkiezingsuitslag uw portemonnee zal beïnvloeden: waar willen winnaars N-VA en MR besparen? En wie levert het meer op?

Werken meer doen lonen en een forse besparing op de overheidsfinanciën. Het waren twee speerpunten van Bart De Wever tijdens de verkiezingscampagne. Maar wat is de concrete impact van zijn N-VA-plannen op uw portemonnee? En op welke vlakken komen die overeen met die van de MR, de grootste partij langs de andere kant van de taalgrens met wie N-VA weleens

Lees meer »

“Waarom maakt men daar nu zo’n drama van?”: rechter buigt zich opnieuw over uitkijktoren van Mesen na klacht over inkijk

Na een klacht van een gezin over inkijk sloot de vrederechter het nieuwe uitkijkpunt bovenaan de kerktoren van ’s lands kleinste stad op zondag, maar het stadsbestuur trok woensdagochtend met een petitie richting rechtbank. “Laat ons redelijk blijven.”
The post “Waarom maakt men daar nu zo’n drama van?”: rechter buigt zich opnieuw over uitkijktoren van Mesen na klacht over

Lees meer »

Solidaris Kortrijk plaatst 488 zonnepanelen: “We willen tegen 2050 klimaatneutraal zijn”

Het ziekenfonds Solidaris wil in West-Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in duurzame energietransitie. “Willen we de klimaatverandering beperken, dan zijn er overal heel wat ingrepen en inspanningen nodig. Tegen 2030 willen we als ziekenfonds 55% minder CO2 uitstoten en tegen 2050 klimaatneutraal zijn”, zegt financieel directeur Lieven Meert.
The post Solidaris Kortrijk plaatst 488 zonnepanelen: “We willen tegen 2050 klimaatneutraal

Lees meer »

Experte Midden-Oosten over mogelijk staakt-het-vuren in Gaza: “Het is cynisch dat de VS niet eerder ingrepen. Dit had na een maand al op tafel kunnen liggen”

Nu de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een Amerikaanse resolutie over een wapenstilstand in de Gazastrook heeft aangenomen, rijst de vraag: komt een duurzaam staakt-het-vuren echt dichterbij? Of steekt het vertrek van de laatste centristische Israëlische minister daar een stokje voor? Expert Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) licht toe: “Netanyahu spreekt met gespleten tong.”

Lees meer »

Amerikaanse veteraan sterft op weg naar Normandië

Een veteraan van de Amerikaanse marine die naar Normandië afgereisd was voor de herdenking van D-day, heeft het leven gelaten in Duitsland. Dat meldt The New York Times op basis van WHEC-TV. Het is donderdag 80 jaar geleden dat de geallieerden landden in Normandië, wat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de bevrijding van westelijk Europa leidde.

Lees meer »