Beschermde chalet van betreurde kasteelheer wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen euro in renovatie”

Twee jaar nadat kasteelheer Patrick Geelhand de Merxem het leven liet bij een jachtincident krijgt ‘zijn’ beschermde chalet een nieuwe bestemming: de Vlaamse regering pompt anderhalf miljoen euro in een renovatie tot jeugdverblijf. “Een fantastisch initiatief”, reageert Jean-Pierre, dichtste buur en broer van Patrick.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Meneer doktoor’ maakt plaats voor ‘mevrouw doktoor’: “Mijn oma was halve eeuw geleden witte raaf. In mijn richting zijn we in de meerderheid”

Het was decennialang een mannenzaak, maar het beroep van huisarts staat voor een kantelpunt. Hr-dienstverlener Acerta voorspelt dat er binnenkort voor het eerst ooit meer vrouwelijke dan mannelijke huisartsen aan de slag zijn in ons land. Wat is de oorzaak van die evolutie, en is er eigenlijk een verschil tussen meneer en mevrouw doktoor?

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Athena Man kende moeilijke jeugd: “Er was sprake van ernstige kinderverwaarlozing”

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) is de erg moeilijke jeugd van Athena Man (32) aan bod gekomen. Volgens een voormalige leerkracht werd de beschuldigde ernstig verwaarloosd. Als tiener kreeg ze ook rake klappen van haar vriend.
The post Assisen Caroline Kint – Athena Man kende moeilijke jeugd: “Er was sprake van ernstige kinderverwaarlozing” appeared

Lees meer »

Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren

Zondagnamiddag organiseerde Tuinhier-Kortrijk, in samenwerking met buurtwerk Kortrijk, de 4de editie van de ‘Dag van de volkstuinen’. Iedereen kon een bezoek brengen in de Vennestraat.
The post Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Keniaanse radio-dj overlijdt aan ziekte die 1 op 10 vrouwen treft, maar strijdt tot het laatste moment: “Heldin van de natie”

Mary Njambi Koikai, beter bekend als Jahmby Koikai, wijdde het grootste deel van haar korte leven aan mensen bewustmaken voor de slopende aandoening endometriose. Koikai overleed na jarenlang van pijn op 38-jarige leeftijd. Dapper deelde ze haar strijd, riep ze de autoriteiten ter verantwoording én probeerde ze te zorgen voor betere hulp voor vrouwen die de diagnose kregen.

Lees meer »

Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle”

Is Guido Gezelle 125 jaar na zijn dood nog relevant? “Meer dan ooit: hij was klimaatactivist, kwam op voor diversiteit en hechtte groot belang aan spiritualiteit”, zegt Karel Platteau, voorzitter van het Guido Gezellegenootschap; “Er schuilt een indiaan in deze Brugse priester-dichter.”
The post Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles neemt contact op met prins Harry om hem te waarschuwen: “Hij heeft het hem op de man af gevraagd”

“Klagen in het openbaar maakt alles alleen nog maar erger.” Koning Charles (75) heeft volgens royalty-expert Tom Quinn een serieus gesprek gehad met zijn jongste zoon, prins Harry (39). Zo zou de hertog van Sussex de vraag gekregen hebben om geen uitspraken meer te doen over zijn familie. “En iedereen weet dat er consequenties zijn als je niet luistert naar

Lees meer »

IN BEELD – Aagje Vanwalleghem, Evy Gruyaert, Nuria Gilizintinova… present op de première van ‘Inside Out 2’ in Kinepolis Brussel

Op de ‘paarse loper’ van de filmpremière ‘Inside Out 2’ zagen we ook West-Vlaamse gezichten passeren, waaronder Aagje Vanwalleghem, Evy Gruyaert, Nuria Gilizintinova… Ook andere bekende Vlamingen kwamen alleen of met de kroost langs naar deze première.
The post IN BEELD – Aagje Vanwalleghem, Evy Gruyaert, Nuria Gilizintinova… present op de première van ‘Inside Out 2’ in Kinepolis Brussel

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, reddingsactie voor 4 vermisten zal nog tot vanavond duren

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Ik rende naar buiten met mijn computer in de hand. En toen volgde een knal”

Er woedt momenteel een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Dat bevestigt de brandweerzone Vlaams-Brabant West. De omgeving is afgesloten, wat zorgt voor de nodige verkeershinder. Het gebouw, zo’n 4000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. PS-voorzitter Paul Magnette op audiëntie bij koning – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Nieuwe bar en verlaagde sportzwemtarieven bij LAGO deze zomer

Al valt het weer voorlopig wat tegen, LAGO stelt toch vol enthousiasme hun zomerseizoen van het openluchtzwembad Abdijkaai voor, mét nieuwigheden! Het startschot wordt gegeven tijdens het openingsweekend op zaterdag 22 en zondag 23 juni, een week vroeger dan normaal. Er is een nieuwe horeca-uitbating en de sportzwemtarieven in LAGO Kortrijk en Zwevegem worden terug verlaagd.
The post Nieuwe

Lees meer »

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

Meer partijen dan postjes, botsende visies en een grote speler in de oppositie: waarom regeringsvorming in Brussel geen sinecure is

Geen regering die met zoveel moeite zal worden gevormd als die van Brussel. Aan Nederlandstalige zijde komt Groen als grootste uit de bus, bij de Franstaligen is dat de MR: 2 partijen die op meerdere vlakken lijnrecht tegenover elkaar staan. Ook de coalities binnen de taalgroepen zullen het betere onderhandelingswerk vragen. We zetten de mogelijke (en onmogelijke) samenwerkingen in onze

Lees meer »