20 KM DOOR BRUSSEL. Eerste lopers bereiken finishlijn: “Voorlopig geen incidenten”

De Europese wijk bruist vandaag van de activiteit dankzij de 44e editie van de 20 km door Brussel. De straten zijn gevuld met enthousiaste lopers, wandelaars en supporters. Maar liefst 45.000 sportievelingen, van jong tot oud, zijn vertrokken voor de lange tocht door de hoofdstad, en sommigen hebben de finishlijn al bereikt. 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Belgische consultant zit al 2 maanden in de cel in Congo:  rechtbank beslist dat arts hem kan bezoeken

De Belg Jean-Jacques Wondo zit al sinds 22 mei gevangen in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België heeft het over een willekeurige arrestatie en vraagt zijn onmiddellijke vrijlating. Op vraag van de Belgische ambassade in Kinshasa heeft een militaire rechtbank

Lees meer »

“Niet te geloven”: ook Lionel Messi spreekt na “VAR-schandaal” op de Spelen, Argentijnse bond dient klacht in bij FIFA

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de

Lees meer »

Noord-Korea stuurt weer ballonnen met vuilnis naar zuiden

Noord-Korea heeft zondag opnieuw ballonnen met vuilnis naar Zuid-Korea gestuurd. Het regime in Pyongyang deed dat vermoedelijk als reactie op de beslissing van Seoul vrijdag om weer propaganda in het grensgebied uit te zenden, nadat er donderdag ook al vuilnisballonnen uit het noorden de grens over dreven.

Lees meer »

Sven De Ridder Company ziet vliegtuig – ondanks wereldwijde computercrash – toch feilloos opstijgen in Antwerpen

Tradities zijn er om in ere te houden. Midden juli, temperaturen van om en bij de dertig graden, zweet dat van de voorhoofden loopt. Al sinds ‘De Crème Glace-oorlog’ in 2018 zijn dit de omstandigheden waarin de Sven De Ridder Company telkens weer een première weet te organiseren voor hun zomerstuk en dat was ook vrijdag niet anders tijdens de

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Amerikaanse neuroloog behandelt patiënten met nieuw alzheimermedicijn: Europa wacht op groen licht

Een revolutionair alzheimermedicijn, lecanemab, biedt hoop maar roept ook vragen op. In de VS wordt het al toegediend, straks misschien ook in Europa. Wie komt er al dan niet in aanmerking? Hoe ziet de behandeling eruit? En wat zijn de bijwerkingen? De Amerikaanse neuroloog Gil Rabinovici dient het medicijn al toe: “De bijwerkingen klinken eng, maar zijn zelden ernstig.”

Lees meer »

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

Luxevilla als belegging trekt Duitse miljoenen naar onze kust: “Enkelen zijn bereid om meer op tafel te leggen, voor nóg exclusievere panden”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »