Massale belangstelling voor begrafenis ereburgemeester van Brugge Patrick Moenaert

Deze ochtend ging in de Sint-Salvatorskathedraal de eredienst voor ereburgemeester Patrick Moenaert door.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Dat gebeurde onder massale belangstelling. Veel Bruggelingen zakten af om de gewezen burgemeester een laatste groet te brengen. Voor zij die geen plaats in de kerk zelf vonden was buiten een groot scherm geplaatst waar ze de afscheidsplechtigheid konden volgen. Ook veel prominenten en politiekers kwamen eer betuigen aan de gewezen burgervader.

Na het binnendragen van de kist was het burgemeester Dirk de Fauw die de dienst opende met een dankbetuiging aan zijn voorganger. Patrick Moenaert stierf op 15 mei. Hij werd 75.

The post Massale belangstelling voor begrafenis ereburgemeester van Brugge Patrick Moenaert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het regent klachten over schade door Fiberklaar: “Onze authentieke gevel kunnen we niet meer herstellen”

Beschadigde gevels en opritten, barsten in de muren, kapotte gasleidingen: het is maar een greep uit de problemen die Fiberklaar veroorzaakt. Als dochteronderneming van Proximus leggen ze in heel Vlaanderen een glasvezelkabel voor supersnel internet. Maar bij de installatie loopt het zó vaak mis dat al minstens 8 van de 100 gemeenten de werken stillegden. Ook het aantal klachten stijgt:

Lees meer »

‘Bemoeizieke buurvrouw’ uit De Panne blijft vermeende koperdieven beschuldigen in rechtbank

Een ‘bemoeizieke’ vrouw uit De Panne bleef ook in eigen persoon twee mannen beschuldigen van de vermeende diefstal van zestien elektriciteitskasten en gasmeters uit de kelder van een flatgebouw. Desondanks kon de vrouw ook op een leugen worden betrapt. “Ik heb nooit verklaard dat ik mensen afluister via mijn parlofoon”, sprak ze stellig, wat ze wel eerder verklaard had. “We

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Coucke fileert de politiek in België: “Er komt een vloedgolf aan herstructureringen op ons af. Veel bedrijven staan klaar om België te verlaten”

Topondernemer Marc Coucke (59) is na de verkiezingen wakker geworden in een land dat economisch naar rechts zwenkt. “Er bewéégt iets.” Hij is hoopvol én bevreesd voor de toekomst. Tijdens een passioneel betoog legt hij uit waarom en wat politici volgens hem moeten doen met het signaal van de kiezer. “Er komt een vloedgolf op ons af. Enkel als we

Lees meer »

Oude bekenden nekken Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Grote militaire manoeuvres gestart in Wit-Rusland – Rusland: “114 Oekraïense drones uitgeschakeld”

Het Wit-Russische leger is in twee regio’s bij de grens met Oekraïne gestart met grote manoeuvres: in de regio rond Brest, een stad op de grens met Polen, en nabij Homel, op de grens met bondgenoot Rusland. Ondertussen zegt Moskou dat het donderdagnacht 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd, die onder meer de regio Krasnodar in het zuiden van het land

Lees meer »

Hoe Noorwegen tegelijk het Saudi-Arabië van West-Europa en een pionier in groene energie is

Energie was een van de hoofdtopics bij de economische missie van prinses Astrid naar Noorwegen. Ze trok met een delegatie van 450 deelnemers onder wie 5 ministers en een staatssecretaris naar het Scandinavische land. Logisch, voor energie kunnen we niet zonder Noorwegen. Ook niet voor de energietransitie. Noorwegen is tegelijk onze belangrijkste aanvoerder van gas en wereldwijd de vierde grootste

Lees meer »

Lokale kunstenaars onthullen rijkelijk beschilderde container: “Kunst in het Park is onze Beaufort ‘24”

Op donderdag 6 juni is het kunstwerk op het Centrumplein onthuld, dat enkele lokale kunstenaars de voorbije weken maakten in het kader van Kunst in het Park. “Het initiatief is ons alternatief voor de triënnale Beaufort, waaraan we als gemeente deze keer niet deelnemen. Bredene telt heel wat artistiek talent en we wilden dat eens in de kijker zetten”, klonk

Lees meer »

Historisch hart van Kortrijk (bijna) klaar na grondige renovatie

De heraanleg van het historisch hart van Kortrijk is bijna klaar. De werken duurden iets meer dan een jaar en zijn één van de belangrijkste ingrepen die de afgelopen jaren in Kortrijk werden gerealiseerd. De straatjes rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Begijnhof, het historisch centrum van Kortrijk, werden grondig aangepakt tijdens de werken. De feestelijke opening vindt plaats op zondag

Lees meer »