LIVEBLOG RIDELONDON CLASSIQUE. Piloteert Kopecky leidster Wiebes naar nieuwe zege?

Lotte Kopecky begon gisteren goed aan de driedaagse RideLondon Classique door Lorena Wiebes naar de zege te leiden. Doet de wereldkampioene dat kunstje vandaag over in een gelijkaardige etappe? Volg het in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

“Biden wil half miljoen met Amerikanen getrouwde migranten zonder papieren kans geven op verblijfsvergunning”

President Biden zal vandaag aankondigen dat mensen die zonder papieren de VS zijn binnengekomen en nadien met een Amerikaans staatsburger zijn getrouwd een verblijfsvergunning mogen aanvragen zonder de Verenigde Staten te hoeven verlaten. Dat schrijft ‘The Washington Post’ op gezag van anonieme bronnen. De krant omschrijft de maatregel als “een gewaagde actie, maanden voor de verkiezingen in november”.

Lees meer »

Iepers stadsbestuur reageert op vernietiging plannen scholencampus: “We zullen opnieuw moeten overleggen”

Het stadsbestuur van Ieper heeft er vertrouwen in dat de vernietigde plannen voor de scholencampus bij het VTI kunnen hernomen worden met het invoeren van een paar “milderende maatregelen”. “Maar we zullen opnieuw moeten overleggen.”
The post Iepers stadsbestuur reageert op vernietiging plannen scholencampus: “We zullen opnieuw moeten overleggen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames met beperking schitteren tijdens modeshow met tweedehandskledij bij Mivalti’s Corner: “Duurzaamheid koppelen aan inclusie”

Bij Mivalti’s Corner in Tielt, het satellietwinkeltje van centrum voor personen met een beperking Mivalti, kan je sinds kort een ruime collectie tweedehandskledij vinden. Om dat nieuwe aanbod in de verf te zetten, werd er donderdagavond een modeshow georganiseerd. Al waren de sterren van de avond toch zonder twijfel de mannequins zelf.
The post Dames met beperking schitteren tijdens

Lees meer »

En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk

De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal werd vanavond vertoond om 18 uur op het Nelson Mandelaplein. Een mooie opkomst voor de eerste wedstrijd, maar de sfeer sloeg na enkele minuten al om wanneer Slovakije een eerste doelpunt scoort.
The post En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk appeared first

Lees meer »

Al meer dan dubbel zoveel mazelen dan in heel 2023: “Dertigers en veertigers checken best of ze gevaccineerd zijn”

We hadden ze bijna uitgeroeid. Dat het Universitair Ziekenhuis Antwerpen nu maatregelen neemt tegen mazelen, illustreert hoe de ziekte weer in opmars is. Dit jaar zijn er al meer dan dubbel zoveel gevallen geregistreerd als in heel 2023, waarschuwt Steven Van Gucht bij Sciensano. “Veel mensen denken ten onrechte dat ze tegen mazelen beschermd zijn.”

Lees meer »

VS en China informeel weer in gesprek over kernwapens

Vertegenwoordigers van China hebben aan een Amerikaanse delegatie tijdens een tweedaagse reeks informele gesprekken verteld dat China niet zal terugvallen op nucleaire bedreigingen richting Taiwan, in het geval van een Chinese nederlaag in het conflict over het eiland.

Lees meer »

Wildenburg als fraaie onthaalpoort: extra toegang tot Bulskampveld aantrekkelijker, veiliger en groener

In april vorig jaar startten de gemeente Wingene en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met uitgebreide herinrichtingswerken in Wildenburg, als bijkomende toeristische toegangspoort tot landschapspark Bulskampveld. Dat betekende onder meer de herinrichting van de kerkomgeving, de dorpsrand en de begraafplaats. Als alles naar wens verloopt, zijn de werken tegen 21 juni klaar.
The post Wildenburg als fraaie onthaalpoort: extra toegang

Lees meer »

Jo De Poorter is streng over ouderschap van Albert en Paola: “Hoe zij omsprongen met hun kinderen is bijna mishandeling”

Koningshuiskenner Jo De Poorter (57) brengt met zijn boek ‘Albert & Paola: Het geheim van de liefde’ een eerbetoon aan de uitzonderlijke relatie van koning Albert (90) en koningin Paola (86). Zij vieren dit jaar hun 65ste huwelijksverjaardag, maar het is lang niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo is in ‘Primo’ hij bijzonder kritisch over de manier waarop het koningspaar

Lees meer »