Excuses, genderquota en ‘woke’: zo ziet het partijprogramma van Groen eruit

De groenen willen zich in de campagne terugplooien op hun kernthema’s natuur en klimaat. Maar ook op de strijd tegen discriminatie, waarover ze enkele opmerkelijke voorstellen lanceren. “Natuurlijk is ons programma woke.”

 

Meer krantenkoppen in België

Liefkenshoektunnel tijdlang volledig afgesloten door zwaar ongeval met vrachtwagens: opnieuw één rijstrook vrijgegeven in beide richtingen

Een zwaar ongeval met vrachtwagens in de Liefkenshoektunnel veroorzaakt vrijdag heel wat verkeershinder in en rond Antwerpen. De tunnel was een tijdlang volledig afgesloten. Wie zich in de tunnel bevond, moest omkeren en werd onder politiebegeleiding naar de uitgang gebracht. Rond 15 uur werd in beide richtingen opnieuw één rijstrook vrijgegeven.

Lees meer »

Kunnen de 7 radiologen klacht indienen tegen ziekenhuis ZNA Cadix? En wat met hun toekomst? Advocaat beantwoordt 5 vragen

Het Antwerpse Cadix-ziekenhuis zet de samenwerking met zeven radiologen “permanent” stop. Ze waren al op non-actief gezet wegens “te veel fouten”. Volgens een bron lag er een overeenkomst tussen beide partijen op tafel, maar weigerde het ZNA elke toegift. Advocaat Wim Decloedt beantwoordt vijf vragen over dat ontslag. Kunnen deze radiologen ooit nog aan de slag?

Lees meer »

Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar

De Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar en dat werd, op een bijzondere manier, gevierd. De verjaardag werd gekoppeld aan een stoet, die tot aan de sluizen trok, om er aan te sluiten bij de herdenkingsplechtigheden.
The post Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Procureur eist 30 maanden cel tegen medeverdachte Sven Pichal

Het parket van Antwerpen heeft maandag 30 maanden celstraf geëist tegen musicalacteur Reuben D.B., de chatvriend van Sven Pichal. Hij moest zich voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden voor bezit en de verspreiding van kinderpornografisch materiaal. Reuben D.B. is een medeverdachte van radiopresentator Sven Pichal, die later op de dag voor de raadkamer verschijnt.

Lees meer »

Gewezen GVA-hoofdredacteur Pascal Kerkhove schrijft boek over gesprekken met dementerende moeder: “Hoeveel dementie kan liefde aan?”

Pascal Kerkhove (62) was jarenlang een begenadigd voetbaljournalist bij De Morgen, Het Volk en Gazet van Antwerpen, en dan zeven jaar lang (2007-2014) hoofdredacteur van deze krant. Daarna werd hij, als geboren West-Vlaming, algemeen hoofdredacteur van de Krant van West-Vlaanderen en De Zondag. Dit jaar gooide Pascal Kerkhove zijn focus helemaal om, om een boek te schrijven met als titel

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland dreigt met hardere eisen als voorwaarden voor vredesgesprekken worden afgewezen

Het Kremlin heeft de druk op Oekraïne verhoogd met de dreiging dat het op nog meer gebied aanspraak zal maken. Alle vredesinitiatieven van president Vladimir Poetin zijn ook met de toestand aan het front verbonden, klinkt het. En de eerste topbijeenkomst over vrede in Oekraïne roept ertoe op “alle partijen” in het conflict te betrekken om een einde te maken

Lees meer »