Amerikaan Sean Baker wint Gouden Palm met ‘Anora’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Broer én zus treden op tijdens de jubileumeditie van ‘Harelbeke Schlagert’ op donderdag 1 mei 2025 in CC Het Spoor in Harelbeke

De negende succesvolle editie van ‘Harelbeke Schlagert’ is nog maar net voorbij of de organisatie kondigt al de jubileumeditie aan, die in 2025 vroeger plaatsgrijpt, namelijk op donderdag 1 mei in CC Het Spoor in natuurlijk Harelbeke.
The post Broer én zus treden op tijdens de jubileumeditie van ‘Harelbeke Schlagert’ op donderdag 1 mei 2025 in CC Het Spoor

Lees meer »

Gewezen Carrefour in Marktstraat wordt vervangen door klein park: “Willen er iets mooi van maken”

De gemeente laat een deel van de gewezen Carrefour Market in de Marktstraat afbreken en in de plaats komt er een klein park. Een kleine achterliggende woning in de Poststraat gaat ook tegen de vlakte. Op die manier komt er een verkeersveilige doorgang van en naar de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier en de drukke Roeselarestraat. De afbraakwerken en de aanleg

Lees meer »

Vlaams formateur Matthias Diependaele kreeg economie van vader Vincent Van Peteghem in school in Zwijnaarde: “Een attente leerling die zijn studies ernstig nam”

De vader van ontslagnemend minister van Financiën, Vincent Van Peteghem (CD&V), Martin Van Peteghem was ooit burgemeester van De Pinte, maar ook leerkracht economie in het Don Boscocollege in Zwijnaarde. Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) was één van zijn leerlingen. "Hij was attent en verantwoordelijk, maar dat hij politicus zou worden, en nu formateur, zoiets kan je natuurlijk niet vermoeden",

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van slechte opvoeding”: document onthult homofobe uitspraak van Vlaams Belang-kopstuk

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat Apache en Humo konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

Lichtte Parijzenaar (40) houtbedrijf uit Harelbeke op door overschrijving van 60.000 dollar te vervalsen?

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont, riskeert een jaar cel omdat hij diegene zou zijn die een factuur van het houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke heeft vervalst en zo 60.000 dollar kon opstrijken. K.K. ontkent dat evenwel. “Mijn cliënt heeft een geestesstoornis en woont rond Parijs. Het geld werd gevonden op een bankrekening in Duitsland en

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-HONGARIJE (18u). De Duitse offensieve luxe: lukt plan A niet, staat met Füllkrug een heus fenomeen als joker klaar

Treft Duitsland vandaag even vlot raak tegen Hongarije als bij de 5-1-pletwals tegen Schotland? Het thuisland kent offensieve luxe met verschillende profielen. Lukt plan A met Kai Havertz als ‘valse negen’ niet, staat plan B met Niclas Füllkrug als diepe spits klaar: de joker is een heus fenomeen. Volg de wedstrijd vanaf 18u in onze liveblog onderaan dit artikel!

Lees meer »

Verontwaardiging in VK nadat Nigel Farage zegt dat Westen oorlog in Oekraïne “uitlokte”: “Schandalig en gevaarlijk”

In het Verenigd Koninkrijk wordt verontwaardigd gereageerd op recente uitspraken van Nigel Farage van de nationalistische partij Reform UK. De rechts-populistische politicus beweerde vrijdagavond, op minder dan twee weken van de parlementsverkiezingen, op de openbare omroep BBC dat het Westen de oorlog in Oekraïne had “geprovoceerd”.

Lees meer »

DE INSIDER. De jeugdjaren van Bart De Wever: “Hij is lang op zoek geweest naar zichzelf. Maar één ding kon hij al heel goed”

Hoe word je Bart De Wever? Was hij altijd voorbestemd om de machtigste man van het land te worden? Of gebeurde het al stoemelings? Politiek journalist Pieter Lesaffer dook in de jeugdjaren van Bart De Wever, en vertelt in onze podcast De Insider dat het niet altijd van een leien dakje liep: “Hij heeft enkele donkere jaren gehad. Maar hij

Lees meer »

“We garanderen iedereen een onvergetelijke avond”: Oudercomité Pittem houdt tweede Bal Parental

Op zaterdag 29 juni organiseert het oudercomité van de Pittemse basisschool de tweede editie van hun Bal Parental. Ze voorzien weer een avond vol lekker eten en ambiance, waarmee ze de ouders en de Pittemse gemeenschap willen samenbrengen.
The post “We garanderen iedereen een onvergetelijke avond”: Oudercomité Pittem houdt tweede Bal Parental appeared first on KW.be.

Lees meer »