‘Anora’ van regisseur Sean Baker wint Gouden Palm in Cannes

De film ‘Anora’ heeft op het filmfestival in Cannes de belangrijkste prijs, de Gouden Palm, gewonnen. De film van regisseur Sean Baker gaat over een sekswerker uit Brooklyn, van wie het leven volledig verandert wanneer ze impulsief met de zoon van een Russische oligarch trouwt. 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Amerika zet zich schrap voor extreme temperaturen door ‘hittekoepel’: “Temperaturen kunnen tot 20 °C hoger dan normaal liggen”

Komende dagen worden recordbrekende temperaturen tot boven de 40 °C verwacht langs de oostkust en in het Midwesten van Noord-Amerika. De oorzaak is een grote hittekoepel die warme lucht vasthoudt en extra opwarmt. Hierdoor neemt het gevaar op bosbranden toe in de regio. Ondertussen lijkt ook het orkaanseizoen te ontwaken met kans op een eerste tropische storm in de Golf

Lees meer »

Margaux (22) en Margaux (22) leerden elkaar kennen tijdens vakantiejob en openen nu samen zomerbar: “Over een naam hoefden we niet lang na te denken”

Margaux Tack (22) en Margaux Geuens (22) openen samen een eigen zomerbar in de tuin van B&B Fruithof Tack in de Doornstraat in Sint-Gillis-Waas. Het duo leerde elkaar kennen tijdens een vakantiejob en wil naar eigen zeggen een horecaleegte in de gemeente opvullen. Over een naam voor de zomerbar moesten ze niet lang nadenken.

Lees meer »

Nieuwe zorgcampus ’t Huis aan Condédreef wordt officieel geopend

Het gaat om de grootste investering van Kortrijk in deze legislatuur, goed voor een bedrag van 40 miljoen euro. Na drie jaar bouwen start het hypermoderne zorgcampus ’t Huis op. Een breed scala aan zorg- en gemeenschapsdiensten komen samen op één site, van kinderopvang over sociale dienstverlening tot ouderenzorg. “Een thuis voor iedereen: jong en oud, bewoners en familie en

Lees meer »

‘Familie’ helpt met pijnlijk miskraamverhaal het taboe doorbreken: “Mama ben ik nog niet, inleven was moeilijker”

“Zelf ben ik nog geen mama, dus me inleven was moeilijker”: al keken ‘Familie’-fans met grote ogen naar de acteerprestaties van Margot Hallemans (31). Haar personage Hanne raakte erg snel zwanger van kersvers lief Niko, maar het kindje was meer dan welkom. “Hanne keek echt uit naar een broertje of zusje voor Gaston, maar het heeft niet mogen zijn. Ik

Lees meer »

LIVE. Overvloedige regen zorgt hier en daar voor wateroverlast: water loopt binnen in huizen in Lint, Graspop beslist vanavond over noodplan

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

Adidas onderzoekt miljoenenfraude van hoge managers in China

Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro’s zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

Lees meer »