VS wil relatie met Georgië herzien nu parlement presidentieel veto tegen ‘wet rond buitenlandse invloed’ wil herroepen

De Verenigde Staten willen hun bilaterale relaties met Georgië herzien als de ‘wet op buitenlandse invloed’ wordt aangenomen. Volgens die nieuwe wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. De president van Georgië had een veto uitgesproken tegen de wet, maar het parlement wil dat nu ongedaan maken. 

Meer krantenkoppen in België

Melissa Depraetere: “Ik ken te veel politici waarvan ik denk: gij waart beter vijf jaar geleden al gestopt”

Dé verrassing van de voorbije verkiezingscampagne was Melissa Depraetere. De noodvoorzitter van Vooruit begon er schuchter aan, won met de dag aan star quality, behaalde een monsterscore en eindigt de rit wellicht als minister. Met haar zou Vooruit voor lange tijd goed kunnen zitten, maar daar denkt zij zelf toch anders over. “Ik ken te veel politici waarvan ik denk:

Lees meer »

Frederik Lerminez debuteert op zijn 47ste in Ieper

Frederik Lerminez uit Langemark debuteert in de Ardeca Ypres Rally. “De beslissing om deel te nemen aan Ieper gebeurde heel toevallig, toen ik voor mezelf besliste dat ik er al 47 was en het wel tijd werd om deze rally aan mijn weliswaar korte palmares toe te voegen.”
The post Frederik Lerminez debuteert op zijn 47ste in Ieper appeared

Lees meer »

Liveblog verkiezingen – Een nieuwe dag, nieuwe verkennende gesprekken

Vandaag vinden er opnieuw verkennende gesprekken plaats over de vorming van de nieuwe regeringen in ons land. Koning Filip ontvangt de laatste 3 partijvoorzitters op federaal niveau. Bart De Wever doet dat voor Vlaanderen. En in Brussel begint Groen-kopstuk Elke Van den Brandt aan een eerste consultatieronde. Volg hier het nieuws over de vorming van de verschillende regeringen op de

Lees meer »

Mark James (83), schrijver van wereldhits ‘Suspicious minds’ en ‘Always on my mind’, overleden

In de Verenigde Staten is songschrijver Mark James overleden. Hij is de man achter wereldhits als ‘Suspicious minds’ en ‘Always on my mind’, waarmee Elvis Presley zijn ster weer de hoogte zag inschieten in de laatste jaren van zijn carrière. Zijn liedjes, waaronder ook ‘Hooked on a feeling’, werden in de loop der jaren door tal van artiesten (opnieuw) opgenomen.

Lees meer »

Problemen bij overgang van AXA Bank naar Crelan: “Ik kon zelfs geld overschrijven van de rekening van mijn ex. Hoe kan dit?”

“Ik kan nog altijd niet aan mijn rekeningen of betalingen doen.” Daniël De Raeve (69) uit Gent is een van de 840.000 klanten die afgelopen weekend van AXA Bank naar Crelan werd overgezet. Dat moest vlot gaan, maar via 4040 kreeg HLN-consumentenexperte Safia Yachou een twintigtal klachten en ook op de sociale media foeteren klanten dat ze nog steeds geen

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Het EK gaat bijna beginnen! Nagelsmann kiest voor verwachte elf, eerst nog grote openingsshow

Het is bijna zover! Gastland Duitsland en Schotland trappen om 21u in de Allianz Arena van München het EK voetbal op gang. Julian Nagelsmann heeft in zijn basiself geen verrassingen in petto voor de opener. Maar eerst staat er nog een openingsshow op het programma, waar onder meer Franz Beckenbauer geëerd wordt. Volg het allemaal in de liveblog hieronder!

Lees meer »

Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters

Saskia De Splenter (42) pakte de voorbije weken enkele mooie resultaten in de werpnummers. Op de Memorial Jan Pauwelyn won ze bij de masters in het discuswerpen. Eerder deed ze dat ook al tijdens de thuismeeting in Ieper, waar ze ook het hamerslingeren won.
The post Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fase 3 van werken aan kruispunt op Ringlaan in Kortrijk start vanaf 20 juni

Op donderdag 20 juni start fase 3 van de werken aan ‘Den Hert’ op de Ringlaan (R8) in Kortrijk – op de grens met Harelbeke – waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer op drie opeenvolgende kruispunten werkt. Tijdens fase 3 volgen fietsers een omleiding, net als lokaal verkeer uit de Hippodroom- en Zandbergstraat. Doorgaand verkeer op de Ringlaan rijdt via

Lees meer »

Samana Dikkebus viert 40-jarig bestaan in OC ’t Kobbetje

Samana Dikkebus viert zaterdag het veertigjarig bestaan met een receptie en maaltijd. “‘Samen krachtig’ weerspiegelt perfect het gemeenschapseffect van onze organisatie”, duidt voorzitter Jeannine Alleman.
The post Samana Dikkebus viert 40-jarig bestaan in OC ’t Kobbetje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan en noteren ‘verrassende’ overwinning N-VA: “België sluit zich niet aan bij rijtje landen waar radicaal-rechts de grootste wordt”

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer ‘The New York Times’, ‘de Volkskrant’ en ‘El País’ besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open Vld van premier Alexander

Lees meer »

Voetbalclub Blue Stars organiseert tweede dubbeltornooi

Op zaterdag 29 juni organiseert de Wingense amateurvoetbalclub Blue Stars opnieuw een outdoor voetbaltornooi op het sportpark. Zowel volwassenen (vanaf 16 jaar) als jeugdspelers (U8-U11) komen aan bod.
The post Voetbalclub Blue Stars organiseert tweede dubbeltornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dronken spookrijder die op volle auto inreed voor de rechter: “Letterlijk elk botje van het slachtoffer was gebroken”

Een autobestuurder die op 5 november 2022 als spookrijder een zwaar ongeval veroorzaakte op de E17 in Haasdonk verscheen maandag voor de politierechter. Eén van de slachtoffers is volgens zijn advocaat nog altijd aan het revalideren. “Letterlijk elk botje in zijn lichaam was gebroken. Het is een echt mirakel dat de man hier nu nog zit.”

Lees meer »