Vrees voor meer dan 100 doden bij aardverschuiving aan afgelegen dorp in Papoea-Nieuw-Guinea

Bij een aardverschuiving in het Papoea-Nieuw-Guineaanse dorpje Kaokalam zouden naar schatting meer dan 100 doden zijn gevallen. Dat zegt het Australische ABC News op basis van lokale bronnen, maar moet nog bevestigd worden door de officiële instanties. 

Meer krantenkoppen in België

Stad Kortrijk huldigt 600 jonge sportkampioenen

Zaterdagavond zat de Concertstudio driemaal afgeladen vol. In drie groepen van elk ruim 200 jongelui, werden meer dan 600 jonge sporters uit diverse disciplines gehuldigd als kampioen. Gastheer was schepen van Sport Wouter Allijns.
The post Stad Kortrijk huldigt 600 jonge sportkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CAMILLE viert haar verjaardag met zomersingle ‘Oeh La La La’

Vandaag, woensdag 12 juni, is een speciale dag voor CAMILLE. De popsensatie viert namelijk haar 23ste verjaardag. Zelf stuurt ze ook een cadeau de wereld in, want haar nieuwe single ‘Oeh La La La’ is uit. ‘Oeh La La La’ is een échte zomersingle en zorgt meteen voor warme, latino vibes. CAMILLE schreef het nummer samen met de Nederlandse singer-songwriters

Lees meer »

40 jaar braderie in Maldegem: “Feestelijke editie in EK-thema”

Op zondag 16 juni is het centrum van Maldegem het decor voor de jaarlijkse braderie, die dit jaar toe is aan haar 40ste editie. “Deze keer is het thema ‘EK voetbal in Duitsland’”, klinkt het bij de organisatoren, die klaar zijn om er een gigantisch feest van te maken.
The post 40 jaar braderie in Maldegem: “Feestelijke editie in

Lees meer »

Voor het eerst herbruikbare bekers op Tieltse feesten

Op 5, 6 en 7 juli wordt voor het eerst met herbruikbare bekers gewerkt op de Tieltse Europafeesten. Er wordt een waarborg van 1 euro per beker gerekend en er komen vijf inzamelpunten voor bekers.
The post Voor het eerst herbruikbare bekers op Tieltse feesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Jozefschool in Ingelmunster moet zich opmaken voor uitdoofscenario en zal op termijn sluiten: “Vijfde- en zesdeklassers verhuizen al naar de Centrumschool”

De Sint-Jozefschool, de wijkschool die samen met de Centrumschool deel uitmaakt van De Wegwijzer, in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster gaat op termijn de deuren dicht doen. De sluiting van de school zal nog meerdere jaren op zich laten wachten, maar ondertussen verhuist de oudste graadsklas (vijfde en zesde leerjaar) al naar de Centrumschool in de Schoolstraat.
The post Sint-Jozefschool

Lees meer »

Stadslijst-criticus Benjamin Vandorpe (CD&V) na exit van Van Quickenborne: “Goed dat er eindelijk duidelijkheid is”

”Er waren veel criticasters, maar ik was gewoon de luidste”, gemeenteraadslid Benjamin Vandorpe (CD&V) is maar wat blij dat Ruth Vandenberghe en niet Vincent Van Quickenborne de Stadslijst voor Kortrijk zal aanvoeren. Al is het nog niet zeker dat Vandorpe ook effectief een plekje op de lijst zal bekleden, wel neemt hij sowieso een ondersteunende rol op.
The post

Lees meer »

Man (26) begaat zware snelheidsovertreding, maar heeft zeer specifieke uitleg in politierechtbank: “De kippenbillen sloegen op mijn darmen”

Een 26-jarige jongeman uit Bredene moest zich vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding. De twintiger werd geflitst toen hij 120 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Al had de jongeman een wel heel opvallende uitleg. “Het was écht een medisch noodgeval”, zei advocaat Xavier Van Belleghem.
The post Man (26) begaat zware

Lees meer »

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »