Vrees voor meer dan 100 doden bij aardverschuiving aan afgelegen dorp in Papoea-Nieuw-Guinea

Bij een aardverschuiving in het Papoea-Nieuw-Guineaanse dorpje Kaokalam zouden naar schatting meer dan 100 doden zijn gevallen. Dat zegt het Australische ABC News op basis van lokale bronnen, maar moet nog bevestigd worden door de officiële instanties. 

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

“Bij de volgende overstroming willen we niet nog eens 30 jaar met verzakkingen zitten”: herstel van gevaarlijk jaagpad leidt tot onvrede

Buurtbewoners en lokale besturen luiden al jaren de alarmbel over de slechte staat van het jaagpad langs de IJzer in Poperinge en Alveringem. Nu de Vlaamse overheid wil starten met herstelwerken, staat niet iedereen te juichen. “Dit is water naar de zee dragen”, klinkt het in de buurt. Het stadsbestuur van Poperinge spreekt over “schandalige discriminatie” en tekent beroep aan.<br

Lees meer »

Grensoverschrijdende buslijn Poperinge-Hazebroek wordt met jaar verlengd: “Deze verbinding heeft potentieel om verder te groeien”

De grensoverschrijdende busverbinding tussen Poperinge en Hazebroek wordt goed gebruikt, dat blijkt uit een analyse van de eerste zes maanden. De verbinding rijdt elke dag van de week met een cadans van om de twee uur en krijgt financiële steun van de Vlaamse overheid. De nieuwe verbinding trok tot nu meer dan 6.200 reizigers. Het proefproject wordt met een jaar

Lees meer »

The Voice-winnaar Christophe (43) brengt eerste single uit én zingt meteen in Tien Om Te Zien: “Dat podium heeft een speciale betekenis voor mij”

Precies drie maanden nadat Christophe Verholle uitgeroepen werd tot winnaar van het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft de 43-jarige Roeselarenaar met ‘Here To Stay’ zijn allereerste single uit. Meer nog, eerder deze week mocht hij het nummer al in primeur brengen op het iconische podium van Tien Om Te Zien. “Het is fantastisch wat ik allemaal mag doen”, aldus

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »