Vrees voor honderdtal doden bij modderstromen in Papoea-Nieuw-Guinea

Ruim honderd mensen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag omgekomen bij modderstromen in Papoea-Nieuw-Guinea. Dat schat de Australische omroep ABC vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Barack Obama spreekt steun voor Kamala Harris uit

Amerikaans oud-president Barack Obama heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als presidentskandidate voor de Democratische partij. Dat deelt hij via X. “We gaan er alles aan doen dat ze in november wint”, schrijft hij. “We hopen dat u zich bij ons aansluit.”

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Absynthe Minded geeft spetterend optreden aan Trefpunt, vierde feestnacht gaat in

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig verliep de rest van de dag wel vol feestvreugde. De Buffalo-ploeg werd enthousiast ontvangen door de fans. Rond 21.45 uur begon Absynthe Minded aan een spetterend optreden aan het Trefpunt. Om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium van het

Lees meer »

In Line Dansers Passendale vieren feest

In hun lokaal café De Mosselmarkt kwamen de leden van de In Line Dansers bijeen om het begin van hun seizoen te vieren.
The post In Line Dansers Passendale vieren feest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen voor creatieve kinderen in Komen

Met een kleine stoet begaven leden van de Confrérie des Maîtres Rubaniers zich naar de overdekte markt om de prijzen uit te reiken aan de winnaars van de wedstrijd uitgeschreven naar aanleiding van de feesten van de Marmousets.
The post Prijzen voor creatieve kinderen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

2 Russen gearresteerd in Duitsland, mogelijke link met 7 terreurverdachten in ons land

Het federaal parket heeft bij 14 huiszoekingen over het land 7 personen opgepakt. Volgens onze informatie zouden de verdachten wellicht uit het Tsjetsjeense milieu komen. Ze worden er onder meer van verdacht een terroristische aanslag te hebben voorbereid. In Duitsland zijn 2 Russen opgepakt, mogelijk gelinkt aan het terreuronderzoek in ons land. Ook in Frankrijk en Oostenrijk zouden er acties

Lees meer »

Genk mag geen grond verkopen aan basisschool en moskee in Sledderlo

De stad Genk wil overleggen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) over de verkoop van gronden aan de moskee Yunus Emre en de basisschool Mickey Mouse – De Sleutel in Sledderlo. Het agentschap heeft de machtiging hiervoor geweigerd, omdat er sprake is van een terrein waar waardevolle bomen op staan. Door die weigering kan de verkoop voorlopig niet

Lees meer »