Vrees voor honderdtal doden bij modderstromen in Papoea-Nieuw-Guinea

Ruim honderd mensen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag omgekomen bij modderstromen in Papoea-Nieuw-Guinea. Dat schat de Australische omroep ABC vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Vief Veurne leert alles over ‘het witte goud’ onder de groenten

De daguitstap van Vief Veurne bracht op donderdag 30 mei een volle bus enthousiaste senioren naar Zeeuws-Vlaanderen. De eerste stopplaats was het dorpje Koewacht, waar de groep kennismaakte met ‘het witte goud’ onder de groenten. Bij de professionele aspergeboerderij de Letter toonden eigenaars Mark en Monique hoe de teelt van asperges verloopt, van het zaadje
The post Vief Veurne

Lees meer »

“Genieten van elke kilometer”: de GT-categorie blijft ook in Ieper het grote publiek aanspreken

De komst van de R5-wagens heeft vanaf het seizoen 2012 het wedstrijdbeeld in de rallysport volledig veranderd. De R5’s zijn de koninginneklasse geworden in zowat alle kampioenschappen en zowel deelnemers als publiek kunnen deze snelle bolides appreciëren. Er zijn echter een deel piloten die bewust voor een alternatief kiezen en niet de zoveelste R5-wagen in de rij aan de start

Lees meer »

ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s van vrouwelijke collega’s“Hij hield alles bij in mapjes: echt ziekelijk!”

Boswachter wordt stroper. Dat verhaal deed zich jarenlang voor in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een voormalige ICT’er wordt ervan beschuldigd ingebroken te hebben in de computer van tientallen vrouwelijke personeelsleden om zo hun persoonlijke fotocollectie te kunnen inkijken. “Dit voelt aan als aanranding”, zegt een van de slachtoffers.
The post ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s

Lees meer »

G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship Sports Centre in Amsterdam

G-voetbal Kortrijk Teens kijkt alweer uit naar een topdag: op zaterdag 22 juni is de ploeg te gast bij onze Noorderburen in Amsterdam. In het Friendship Sports Centre, het enige sportcentrum in Europa dat zich volledig toespitst op kinderen met een beperking, staat een match tegen Ajax Amsterdam op het programma.
The post G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship

Lees meer »

Eerste overleg bij Ontex Eeklo over sluiting: “Graag ook aandacht voor interims en externen die voor Ontex werken”

Vandaag zitten vakbonden en directie bij Ontex voor het eerst samen in Eeklo. Het bedrijf sluit de vestiging, en 350 mensen verliezen hun job. De christelijke vakbond vindt dat er ook aandacht moet gaan naar onderaannemers en tijdelijken. In de Ontexvestiging in Buggenhout verdwijnen nog eens 140 banen. Daar is begin deze week overleg tussen vakbonden en directie gestart.

Lees meer »

Bestuurster wil wagen parkeren, maar knalt personeelsruimte binnen

Geen al te beste manier om de dag te beginnen. Een vrouw in Roeselare wilde haar zwarte Toyota parkeren aan de Westlaan, maar maakte daarbij een fout manoeuvre. Zo reed ze dwars door de vitrine van InfraLigne. In de personeelsruimte van het bedrijf was gelukkig niemand aanwezig. De materiële schade is wel groot.

Lees meer »