“Voorlopig geen aanwijzingen van kwaad opzet”, bevestigt onderzoek naar helikoptercrash die Iraanse president het leven kostte

De eerste resultaten van het onderzoek naar de helikoptercrash waarbij de Iraanse president Ebrahim Raisi (63) om het leven kwam, lijken te bevestigen dat het om een ongeluk ging. Dat melden Iraanse staatsmedia. “Er zijn geen sporen van geweerschoten of dergelijke waargenomen in het wrak”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Britse jongen (8) belandt met ouders in pro-Palestijns protest in Parijs en wordt bestookt met traangas: “Hij heeft nog altijd nachtmerries”

De 8-jarige Lawrence, een Britse jongen die eind mei met zijn ouders op reis was in Parijs, is door de Franse politie met traangas bestookt nadat het gezin midden in een pro-Palestijns protest terechtkwam. Dat vertelt de moeder van de jongen, die nog altijd acute oogproblemen heeft, aan de Britse pers. “Onze ogen brandden en we konden moeilijk ademen. Het

Lees meer »

Na de Belgische uitschuiver: groepswinst kan vrijdag al onmogelijk zijn, clash tegen Oranje of Frankrijk in achtste finale wat reëler

Met het oog op kwalificatie kunnen er nog niet héél veel conclusies worden getrokken na de uitschuiver van de Rode Duivels. Wel dit: als Slovakije vrijdag wint van Oekraïne kan België geen groepswinnaar meer worden. En dan komt een duel tegen Frankrijk of Nederland wat dichter in de achtste finales. Tenminste ervan uitgaand dat België zich zaterdag herpakt tegen Roemenië.

Lees meer »

“Alles met hart en ziel gemaakt”: familie Cleenwerck creatief uit de hoek op Atelier Ensemble

Wie houdt van handgemaakte creaties die met liefde gemaakt zijn moet je bij de familie Cleenwerck uit Izegem zijn. Zussen Sylvie, Sofie en Els ontwerpen zelf tapijten en kussens, vazen, schalen en kaarsen. Sylvies dochter Louise maakt dan weer unieke gelegenheidskaartjes. Die creatieve combinatie leidt nu tot het gezamenlijke evenement Atelier Ensemble, waarmee ze komend weekend een prachtige tuin aan

Lees meer »

Joran Wyseure wint Ruddervoorde Koers na solo van 15 kilometer

Joran Wyseure (Alpecin-Deceuninck) heeft dinsdag de 68e editie van de Sint-Elooisprijs of Ruddervoorde Koers na 166,5 kilometer of 15 ronden op zijn naam gebracht. De 23-jarige streekrenner haalde het in deze profkoers op de nationale kalender na een solo die hij opzette op zowat 15 kilometer van de eindmeet. Arjen Livyns (Lotto Dstny) was de snelste van een achtervolgende groep

Lees meer »

Zij overleefden de explosie in Hoboken niet

In Hoboken is de zoekactie stopgezet naar slachtoffers van de explosie die donderdagochtend plaatsvond in een appartementsgebouw op de Sint Bernardsesteenweg. Er zijn vier doden geteld, onder wie een moeder en haar dochter van 10 jaar oud. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden en één persoon wordt nog vermist. Dit weten we al over de slachtoffers.

Lees meer »