Helikoptercrash Iraanse president: eerste onderzoeksresultaten lijken these van ongeval te bevestigen

Uit de eerste bevindingen van het onderzoek naar de helikoptercrash waarbij de Iraanse president Ebrahim Raisi om het leven kwam, blijkt geen kwaad opzet. Dat meldt Reuters vrijdag op basis van Iraanse staatsmedia.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Lendelede organiseert voor derde keer Lokale Markt: “Een ontmoetingsmoment”

Vrijdag 14 juni organiseert de gemeente Lendelede voor de derde keer een Lokale Markt. “Dit keer niet meer in de voormiddag maar wel ’s avonds”, zegt Véronique Vroman van de dienst Lokale Economie. “16 Lendeleedse handelaars plus middenstandsorganisatie Unizo en de Cultuurdienst van de gemeente hebben er een stand”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V).
The post Gemeente Lendelede organiseert

Lees meer »

WEERBERICHT. Wolken en buien: “De echte zomer is nog zeer ver te zoeken”

Vandaag krijgen we wisselvallig weer en koude temperaturen. We kunnen ons maar beter neerleggen bij dit soort weer, want onze weerman David Dehenauw ziet de komende dagen en weken geen beterschap: “De echte zomer is nog zeer ver te zoeken op de weerkaarten, dat zie ik de komende 14 dagen niet gebeuren.” Begin volgende week stijgen de temperaturen wel tot

Lees meer »

Na drie explosieve pogingen keert gigantische Starship-raket van SpaceX nu voor het eerst met succes terug naar de aarde

Het enorme ruimtevaartuig Starship, de grootste raket ooit, is bij de vierde testvlucht donderdag voor het eerst succesvol teruggekeerd naar de aarde. De vorige drie tests met de raket eindigden eerder stuk voor stuk in spectaculaire explosies. In sommige gevallen was dat voorzien. Vooraf werd al gehoopt dat dit keer een “meer gecontroleerde terugkeer” naar de aardatmosfeer zou lukken.

Lees meer »

Invalide Dirk (61) boos over parkeerboete: “Elke gemeente hanteert andere regels, geraak er maar eens aan uit”

Dirk uit Wijnegem is invalide door een zware hartziekte. Omdat de gehandicaptenplaats bezet was, parkeerde hij zich in de Ketsstraat in Antwerpen op een gewone parkeerplaats, met zijn invalidenkaart zichtbaar achter het raam. Hij kreeg nu een boete omdat hij zich had moeten registreren. “Elke stad hanteert eigen regels”, zegt Dirk. “Geraak er maar aan uit.”

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger heeft vier gijzelaars levend bevrijd uit Gazastrook: “Operatie met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »

“Zorgen Bouchez en Prévot voor de wederopstanding van Wallonië? Ook voor België zou dat goed zijn”

Nee, het is geen vriendenclubje, maar dat het klikt tussen Georges-Louis Bouchez en Maxime Prévot is wel duidelijk. Dinsdagmiddag, nog geen 48 uur na de verkiezingen, zetten de voorzitters van MR en Les Engagés tijdens een gezamenlijke persconferentie een nieuwe Waalse regering in de steigers. “Er is geen tijd te verliezen”, zo zei het duo, dat zich meteen ook aan

Lees meer »

Nu ligt ook een VN-school in puin: waarom slaat Israël zo vaak zo hard toe?

Bij een aanval op een VN-school in vluchtelingenkamp Nuseirat in Gaza zijn minstens 37 Palestijnen gedood. De kans is groot dat Israël ondanks de internationale kritiek nog meer van dergelijke meedogenloze bombardementen zal uitvoeren. En dat lijkt te komen door een opvallende verandering bij Hamas: daar hebben ze plots een andere tactiek. Tot frustratie van de Israëli’s.

Lees meer »

Kunstenaars aan het werk voor Kunstenfestival Watou: “Inwoners hebben weinig schroom”

Ten huize Cecil Camerlynk, langs de Steenvoordestraat 1 in Watou, staat kunst momenteel centraal. Enkele kunstenaars verblijven in haar woning om er te werken aan hun kunstwerken voor de komende editie van Kunstenfestival Watou. Lee Eun Young en Carel Lanters nemen dit jaar voor het eerst deel aan Kunstenfestival Watou. “Het festival kenden we natuurlijk
The post Kunstenaars aan

Lees meer »