Twee langdurig vermiste kinderen heten even Thibaut Courtois en Nafi Thiam

De families van twee vermiste kinderen, hebben een symbolische naamsverandering aangevraagd. Liam Vanden Branden en Juliette Goormans zullen even Thibaut Courtois en Nafi Thiam heten. Child Focus hoopt zo meer aandacht te vestigen op langdurig vermiste kinderen.

 

Meer krantenkoppen in België

EK-dorp Kortrijk steunt blinde Odette met ‘Sjotten voor Odetteje’: “Het toont hoe graag ze gezien is”

Het EK-dorp op het Nelson Mandelaplein is in volle opbouw. “We willen mensen verbinden. Samen supporteren, samen feesten, een drankje nuttigen. In deze context is er zeker ook plaats voor enkele sociale projecten”, zegt organisator Dieter De Clercq (37). Met het initiatief ‘Sjotten voor Odetteje’ zamelen ze geld in voor de oplopende medische kosten voor ouders Jens Cottijn (35) en

Lees meer »

Meertaligheid begint al in de buik, blijkt uit onderzoek

Al tijdens de zwangerschap krijgen de kinderen van meertalige moeders een gevoeligheid voor die verschillende talen mee. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit van Barcelona op basis van hersenonderzoek ontdekt. "De hersentjes worden er dus zelfs dan al op ingericht om 1 of 2 talen te verwerken", zegt Sofja Volkova, doctor in taalkunde aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer »

KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in”

In Koekelare ontstond afgelopen woensdag een schuimtapijt in de fontein van een rotonde door een flesje Dreft, zaterdag vloog het schuim in het rond op een rotonde in Ieper.
The post KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe start voor Oekraïense gezinnen met woonunits in Lommel

In Lommel hebben het stadsbestuur en de Limburgse woonmaatschappij Wonen in Limburg (WIL) 3 nieuwe woonunits geplaatst voor de opvang van Oekraïense gezinnen. Die units moeten tijdelijk veilige en stabiele huisvesting bieden aan gevluchte gezinnen. Zo worden ze geholpen bij het maken van een nieuwe start.

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen in eerlijke sprint en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtsprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

Nieuwe fase voor ‘Recht naar Zee’ in Middelkerke

Het project “Recht naar Zee” gaat een nieuwe fase in. De Bestendige Deputatie heeft na goedkeuring van het voorlopige tracé nu ook het voorontwerp van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) voorlopig goedgekeurd. Dit betekent dat de gemeenteraad advies moet uitbrengen over dit ontwerp. Burgemeester Jean-Marie Dedecker lichtte het belang van dit project toe en besprak de aanpassingen die zijn doorgevoerd

Lees meer »

Zuid-Afrika, Brazilië, India tekenen slotverklaring Oekraïne-top niet: “Toont aan dat vredesproces moeizaam zal zijn”

De deelnemers aan de top in Zwitserland over vrede in Oekraïne willen in de toekomst "concrete stappen" ondernemen waarbij "alle partijen" betrokken zijn, ook Rusland. Dat staat in de slotverklaring van de top. Niet alle deelnemende landen hebben die ondertekend. Cruciale landen als Zuid-Afrika, Brazilië en India konden zich niet vinden in de scherpe veroordeling van Rusland.

Lees meer »

Vijfdejaars VTI scoren toptienplaats met zelfgebouwde kart

De vijfdejaars Onderhoudsmechanica van de Sint-Paulusschool campus VTI namen onlangs deel aan de Greenpower Challenge. De opdracht op het circuit van Zolder was om in één uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen met een eigen kart. 5 0A transformeerde het afgelopen schooljaar van een klasgroep in een raceteam, waarbij iedereen zijn rol kreeg. Tijdens
The post Vijfdejaars VTI

Lees meer »

“Kan De Wever over zijn eigen schaduw stappen?”

Zo snel kan het dus keren. Het land leek af te stevenen op een totale blokkering, maar na het resultaat van zondag zouden de regeringsvormingen wel eens snel beklonken kunnen zijn. Sinds de 541 dagen in 2010 en 2011 houden we iedere keer ons hart vast, maar er zijn goede redenen om deze keer hoopvoller te zijn. De kiezer heeft

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas wil garanties van VS dat Israël zich aan voorstel houdt – Grote aanval vanuit Libanon op Israël

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant Haaretz heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »