Vijfdejaars VTI scoren toptienplaats met zelfgebouwde kart

De vijfdejaars Onderhoudsmechanica van de Sint-Paulusschool campus VTI namen onlangs deel aan de Greenpower Challenge. De opdracht op het circuit van Zolder was om in één uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen met een eigen kart. 5 0A transformeerde het afgelopen schooljaar van een klasgroep in een raceteam, waarbij iedereen zijn rol kreeg. Tijdens de Vlaamse finale in Zolder behaalde het team twee keer de negende plaats. “Brent Parmentier stuurde de kart als pluimgewicht vlot door de bochten. Dit is een welverdiende kroon op het werk van het hele schooljaar”, duidt directeur Joachim Archie. (LVW/gf)

The post Vijfdejaars VTI scoren toptienplaats met zelfgebouwde kart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse minister verbiedt uiterst rechts magazine Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens de sociaaldemocratische Faeser is het in 2010 opgerichte medium “een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene” in Duitsland.

Lees meer »

Eén op zeven Vlaamse gemeenten vangt geen asielzoekers op: “Wij hebben ons deel al gedaan”

42 van de 300 Vlaamse gemeenten hebben geen lopende overeenkomst om asielzoekers onderdak te bieden op hun grondgebied. Dat blijkt uit documenten die Fedasil vrijgeeft op vraag van HLN. In de lijst duiken namen op zoals Knokke-Heist, Brakel en Damme, maar ook steden zoals Leuven en Vilvoorde. Al leveren lokale besturen wel kortstondige noodopvang en houden ze plek vrij voor

Lees meer »

Mercedes Van Volcem wil Dirk De fauw opvolgen als burgemeester van Brugge: “We zijn al jaren een goed samenwerkend duo”

De Brugse schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) trekt met de stadspartij VOORBRUGGE naar de gemeenteraadsverkiezingen. Haar ambitie? Ze wil Dirk De fauw opvolgen als burgemeester. “Brugge moet de meest leefbare stad van Europa worden, op vandaag is dit Wenen”, aldus de politica, die zich nu ook al profileert als ‘kandidaat-burgemeester’.
The post Mercedes Van Volcem wil Dirk De

Lees meer »

? “Dat Remco moet onderdoen voor twee buitenmaatse Tourwinnaars is geen oneer”

De Tour gaat zijn laatste fase in. In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck terug op de eerste twee weken. “Alle bergritten tot dusver waren daverende spektakels”. Daarnaast kijken ze vooruit naar wat de renners nog staat te wachten in de resterende etappes. Luister hierboven naar een nieuwe aflevering van de podcast!

Lees meer »

“Alleen medisch probleem zal me uit presidentsrace houden”: betekent positieve coronatest einde kandidatuur Joe Biden?

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is besmet met het coronavirus. Dat maakte hij bekend enkele uren na een interview waarin hij zei enkel door een “medische aandoening” zijn deelname aan de race naar het Witte Huis eventueel zou herbekijken. Is dit de bocht van Biden waar ook almaar meer Democraten om roepen? Amerika-kenner David Criekemans analyseert de situatie: “Dit

Lees meer »