Child Focus lanceert opmerkelijke campagne: “Thibaut Courtois en Nafi Thiam vermist”

De families van twee vermiste kinderen, hebben een symbolische naamsverandering aangevraagd. Liam Vanden Branden uit Mechelen en Juliette Goormans uit Namen zullen even Thibaut Courtois en Nafi Thiam heten. Child Focus hoopt zo meer aandacht te vestigen op langdurig vermiste kinderen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als de wereld naar de vaantjes is, moet iemand toch de problemen oplossen”: pyromane (40) die foutpar­keer­ders viseerde in Hoboken, riskeert 8 jaar cel

“De kleinste ergernis laat haar overgaan tot daden die mensenlevens kunnen kosten.” Een goede beurt maakte Sengül A. (40), de ‘pyromane van Hoboken’, tot dusver niet in de rechtbank. Meerdere wagens vielen door haar ten prooi aan de vlammen, in een poging om ‘een wereld die naar de vaantjes is te corrigeren’. Maar toen de rechter besloot dat hier nog

Lees meer »

EK-dorp van voetbalclub KWSO in Oudenburg verwacht maandag 500 Rode Duivels-fans

Zondag 16 juni werd het EK-dorp, geïnstalleerd achter de kantine van voetbalclub KWSO in de Bekestraat in Oudenburg voorgesteld. Maandag kunnen Rode Duivels-fans er de eerste match van de Belgen op groot scherm bekijken en de sfeer van samen supporteren beleven. “We verwachten tussen de 300 en 500 supporters”, stelt Emiel Vandewalle van de voetbalclub.
The post EK-dorp van

Lees meer »

Middelkerkse politie investeert in uitleessoftware voor smartphones: “Op die manier ook gewiste foto’s en berichten recupereren”

De lokale politie van Middelkerke zet een belangrijke stap in de strijd tegen (cyber)crime door te investeren in nieuwe uitleessoftware voor smartphones. Deze technologie zal het recherche-onderzoek aanzienlijk versnellen en verbeteren, aldus een recent rapport van de politiezone.
The post Middelkerkse politie investeert in uitleessoftware voor smartphones: “Op die manier ook gewiste foto’s en berichten recupereren” appeared first on

Lees meer »

Divisie 2, het eendaagse alternatief: Aparte nevenwedstrijd op zaterdag lokt vooral streekrijders

De Ypres Rally is dit jaar in zowel Divisie 1 als Divisie 2 van het Belgisch kampioenschap vertegenwoordigd. Divisie 2 moet als apart kampioenschap nog wat zijn weg vinden, maar de nevenwedstrijd op zaterdag is in elk geval populair bij heel wat streekrijders.
The post Divisie 2, het eendaagse alternatief: Aparte nevenwedstrijd op zaterdag lokt vooral streekrijders appeared first

Lees meer »

Leerlingen Futura en kunstacademie werken samen voor uniek boek Lino: “Zo kunnen anderstaligen zich makkelijker in het Nederlands uitdrukken”

Nederlands leren lezen en spreken? Dat kan vanaf nu samen met Lino. Zestig leerlingen uit het FUTURA secundair onderwijs in Menen sloegen, samen met de kunstacademie, de handen in elkaar. Het resulteerde in een uniek boek, dat het voor anderstaligen eenvoudiger moet maken zich in het Nederlands uit te drukken.
The post Leerlingen Futura en kunstacademie werken samen voor

Lees meer »

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 vragen alle strijdende partijen hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het eind van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep er voorstander van is dat de wapens

Lees meer »

Zondag Caaap Triatlon Duatlon met recordaantal deelnemers in Kortrijk

Op zondag 16 juni organiseert het Aqua Protect 3Team (AP3T) de 19de editie van de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk. Sinds enkele jaren is de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk een echt city-event met het centrum van Kortrijk als kloppend hart van de organisatie.
The post Zondag Caaap Triatlon Duatlon met recordaantal deelnemers in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Kortrijk organiseert kortverhaalwedstrijd ‘Wit Blad’: “Hoe ziet Kortrijk eruit in 2050”

JCI Kortrijk heeft, met behulp van DURF2030, een ambitieus project op poten gezet dat de verbeelding van de Kortrijkzanen wil verkennen. Met een oproep voor kortverhalen, specifiek geschreven door mensen met een band met Kortrijk of deelgemeenten, willen ze een boek over Kortrijk in 2050 samenstellen dat de diverse visies en leeftijden van de gemeenschap weerspiegelt.
The post JCI

Lees meer »