Steven Vandeput (N-VA): “De Lijn moet een inhaalbeweging maken”

Hij wil het nieuwe vervoersplan van De Lijn optimaliseren en de registratierechten voor de aankoop van een woning verder verlagen. “De verwachtingen liggen vandaag veel hoger”, nuanceert Steven Vandeput (N-VA) de stelling dat jongeren geen eigen huis meer kunnen kopen.

 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht in Europese Unie

Het alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award

Stad Waregem mag zich een gouden VIP2024-stad noemen. Met de VIP-campagne (Vlamingen in Parijs) wil Sport Vlaanderen de Olympische spirit overbrengen naar scholen, sportclubs, steden en gemeenten.
The post Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schade aan 20.000 woningen en 1.100 voertuigen door onweer van 9 juli

Bijna 20.000 woningen hebben schade opgelopen door het zware onweer, met hevige rukwinden en soms ook hagel, van dinsdag 9 juli. Ook werd voor meer dan 1.100 voertuigen, verzekerd in omnium, een aangifte gedaan bij de verzekeraar. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verzekeraars Assuralia bij de verzekeringsondernemingen. De extreme weersomstandigheden veroorzaakten onder meer in de regio

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

Tadej Pogacar troeft Philipsen af in Nederlands Natourcriterium, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Woensdag is er nog een huldiging in zijn thuisland, daarna is het tijd voor

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van vijf Israëli’s teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Urban hunt: stadswandeling met een twist

Mag je stadsverkenning wat meer pit hebben? Dan is Urban Hunt, een uniek spel om een stad op een toffe manier te leren kennen, misschien wel wat je zoekt.
The post Urban hunt: stadswandeling met een twist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »