Steven Vandeput (N-VA): “De Lijn moet een inhaalbeweging maken”

Hij wil het nieuwe vervoersplan van De Lijn optimaliseren en de registratierechten voor de aankoop van een woning verder verlagen. “De verwachtingen liggen vandaag veel hoger”, nuanceert Steven Vandeput (N-VA) de stelling dat jongeren geen eigen huis meer kunnen kopen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-medewerker van Sihame El Kaouakibi wil Vlaamse overheid dagvaarden: “Ik wil mijn 11.500 euro. Ik heb er vijf maanden voor gewerkt”

“Mijn schulden stapelen zich op.” Dat zegt Aimé Schrauwen (30), oud-parlementsmedewerker van Sihame El Kaouakibi (37). Hij wil de Vlaamse overheid dagvaarden nadat hij maandenlang gewerkt heeft zonder loon, doordat het parlement El Kaouakibi verbood om medewerkers in dienst te nemen. Schrauwen vertelt waarom hij volgens hem wél recht heeft op meer dan 11.500 euro. “Die beslissing was juridisch onjuist.”

Lees meer »

Na de Belgische uitschuiver: groepswinst kan vrijdag al onmogelijk zijn, clash tegen Oranje of Frankrijk in achtste finale wat reëler

Met het oog op kwalificatie kunnen er nog niet héél veel conclusies worden getrokken na de uitschuiver van de Rode Duivels. Wel dit: als Slovakije vrijdag wint van Oekraïne kan België geen groepswinnaar meer worden. En dan komt een duel tegen Frankrijk of Nederland wat dichter in de achtste finales. Tenminste ervan uitgaand dat België zich zaterdag herpakt tegen Roemenië.

Lees meer »

Vier op de tien gecontroleerde fietsen van West-Vlaamse leerlingen niet in orde

42 procent van alle fietsen die tijdens de preventiecampagne in West-Vlaamse scholen werden gecontroleerd, kregen een dikke buis. Dat blijkt uit cijfers die gouverneur Carl Decaluwé bezorgde aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). Dat zijn er weer een beetje meer dan vorig jaar en het is alweer vier jaar geleden dat dat cijfer nog eens onder de 40 procent lag.

Lees meer »

Vanaf 1 juli mag er geen alcohol meer verkocht worden in automaten, eigenaars reageren furieus: “Dit is de kleine zelfstandige pesten”

Met een mailtje van hun automatenleverancier werden ze op de hoogte gebracht. Vanaf 1 juli geldt een verbod op de verkoop van alcohol via automaten. Een aderlating voor eigenaars van automatenshops. “Hier is er tenminste nog controle, in nachtwinkels – waar verkoop wel nog mag – kopen minderjarigen wel nog drank.”
The post Vanaf 1 juli mag er geen

Lees meer »

Vierde keer gaslek in Hovaerestraat in Koekelare

In de Hovaerestraat in Koekelare ontstond donderdag rond het middaguur opnieuw een gaslek. Het gaat al om het vierde lek in twee maanden tijd in de straat, waar er wegenwerken waren. Ook nu weer ging het om een lagedrukgasleiding.
The post Vierde keer gaslek in Hovaerestraat in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij botsing tussen twee treinen in Chili

Bij een frontale botsing tussen twee treinen donderdagochtend vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago zijn twee mensen om het leven gekomen en negen mensen gewond geraakt. Dat heeft de Chileense spoorwegmaatschappij Empresa de Ferrocarriles del Estado bekendgemaakt.

Lees meer »

Wordt in Gambia genitale verminking opnieuw legaal? “Religie en cultuur worden boven rechten van de vrouw gezet”

In Gambia wordt deze maand opnieuw over de afschaffing van het verbod op genitale verminking bij vrouwen gestemd. Het verbod kwam er in 2015, maar een eerste stemming in het parlement met duidelijke meerderheid zet dat weer op losse schroeven. "Er zijn 58 leden die stemrecht hadden, 53 daarvan zijn mannen", weet Assita Kanko, ervaringsdeskundige en Europarlementslid (N-VA).

Lees meer »

Tattoo-actie voor dierenasiel De Knuffelpootjes brengt iets meer dan 1.300 euro op: “Toont aan dat solidariteit in Menen groot is”

Een nieuwe opsteker voor het Rekkemse dierenasiel De Knuffelpootjes. De tattoo-actie, georganiseerd door Cirusso Art Menen, bracht maar liefst 1.367 euro op. “Twee artiesten zijn hier fulltime mee bezig geweest, een ronduit hartverwarmend moment.”
The post Tattoo-actie voor dierenasiel De Knuffelpootjes brengt iets meer dan 1.300 euro op: “Toont aan dat solidariteit in Menen groot is” appeared first on

Lees meer »

Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”
The post Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »