Morgan Spurlock (53), bekend van docu ‘Super size me’, overleden

De Amerikaanse documentairemaker Morgan Spurlock, vooral bekend van zijn docufilm ‘Super size me’, is overleden. Dat melden Amerikaanse media. Spurlock is gestorven aan de gevolgen van kanker. Hij is 53 geworden. 

Meer krantenkoppen in België

Ook in Bredene groot scherm voor Rode Duivels

Van 14 juni tot en met 14 juli is het EK voetbal. Ook in Bredene kan je supporteren voor de Belgische ploeg op groot scherm. Dat komt op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys.
The post Ook in Bredene groot scherm voor Rode Duivels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het cordon sanitaire: wat is dat precies?

Samenwerken met Vlaams Belang of niet, het was de voorbije weken weer een discussiepunt tijdens de campagne. Bart De Wever deed ostentatief de deur dicht, en sloot zich zo aan bij het cordon sanitaire. Maar wat is dat juist?

Lees meer »

“Waanzinnig hoge” hoeveelheden vogelgriepvirus gevonden in rauwe koeienmelk in VS (al blijft besmetting bij de mens beperkt)

Het lijkt er sterk op dat het H5N1-vogelgriepvirus zich tussen koeien verspreidt via rauwe melk. Dat blijkt uit Amerikaanse studies. Het zou verklaren hoe het virus zich gemakkelijk verspreidt tussen melkvee onderling, van koeien op andere zoogdieren en in sommige gevallen ook overspringt op de mens. Voorlopig is er geen reden tot paniek, aangezien het aantal menselijke besmettingen beperkt blijft.

Lees meer »

“Zou dit in F1 ook gebeuren?”: Visma-Lease a Bike-CEO Plugge hekelt Dauphiné-organisatie na nieuwe beelden van crash

“Zou dit in de Formule 1 ook gebeuren?” Richard Plugge, CEO van Visma-Lease a Bike, kaart de (gebrekkige?) veiligheidsmaatregelen in de koers opnieuw aan na de zware valpartij in de Dauphiné. Plugge doet dat nadat amateurbeelden van langs het parcours toonden dat de renners aan een bijzonder hoge snelheid over het spekgladde wegdak gleden.

Lees meer »

CD&V juicht niet, maar houdt wel stand: “Geen feestje, wel grote opluchting”

De Antwerpse CD&V-kandidaten en hun achterban hebben de verkiezingsuitslagen in Tour &Taxis in Brussel gelaten ondergaan. Geen gedeprimeerde stemming, maar ook geen gejuich. Daar was dan ook niet meteen reden toe. “We houden stand en we zijn niet van de mat gespeeld. Maar dit is ook geen uitslag om te gaan feesten, dat houden we voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.”

Lees meer »

FBI geeft dossier van 475 pagina’s over zaak O.J. Simpson vrij

De FBI heeft een dossier van 475 pagina’s gepubliceerd over het onderzoek naar de overleden American football-ster O.J. Simpson en de dubbele moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Het is de eerste keer dat die verzamelde documenten voor het grote publiek toegankelijk zijn gemaakt. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Grote twijfel in de rangen tijdens slotdrink liberalen: “De Wever heeft gelijk, Open Vld zou beter samengaan met N-VA”

Premier Alexander De Croo wuifde gisteravond alle doemscenario’s weg op het podium van de slotmeeting van de liberale kiescampagne in de filmstudio’s in Lint. Maar onder de Open Vld-militanten heerste twijfel. Dat hun partij zondag bijna gehalveerd dreigt te worden, hing als een donkere wolk boven het event. Onze reporter mengde zich onder de aanwezigen en zag hoe er aan

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Rosius en Nkansa stoten door op 100m, verzekert Thiam zich op slotdag zevenkamp van derde Europese titel?

Op het EK atletiek in Rome staat vandaag de slotdag van de zevenkamp op het programma. Nafi Thiam begint eraan als leider, Noor Vidts is voorlopig tweede. Verzekeren de Belgische vrouwen zich op het verspringen (12u10), speerwerpen (18u20 of 19u35) en de 800 meter (21u47) van het eremetaal? Volg alles, ook de andere Belgen, in onze liveblog!

Lees meer »