Morgan Spurlock, docu-maker die maand lang McDonald’s at in ‘Super Size Me’, overleden op 53-jarige leeftijd

Morgan Spurlock is overleden. De documentairemaker verloor zijn strijd tegen kanker op 53-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn experiment om één maand lang alleen maar McDonald’s te eten. De gevolgen toonde hij in ‘Super Size Me’. 

Meer krantenkoppen in België

Eén vraag blijft over na voorzittersdebat Open Vld: wie is sterk genoeg om de oude krokodillen een halt toe te roepen?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld? De kandidaat-voorzitters legden vrijdagavond hun kaarten op tafel in een debat. Eén vraag blijft over: wie is er sterk genoeg om weerstand te bieden tegen de oude krokodillen binnen de partij? Een blauwe martelares of een zoontje van? Onze journalist was aanwezig op de confrontatie en wikt en weegt hun kansen. “Als

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

Fransman (52) voor drie jaar de cel in na overvallen in grensstreek

“Ik wil dat hij zwaar gestraft wordt. Hij bedreigde me met een wapen en was nadien zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam.” Een winkelbediende van een tabakszaak die slachtoffer werd van een gewapende overval slaagde er op de rechtbank niet in haar overvaller, een 52-jarige man uit Wervique-Sud, te vergeven. Hij pleegde in Wervik, Menen en Komen-Waasten 4 gewapende overvallen

Lees meer »

TERUGELEZEN GAZA. Bijna 30 doden bij Israëlische luchtaanval op school in Gazastrook – “Kinderen in Gaza sterven door uithongeringscampagne”

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van de Gazastrook zijn dinsdag meer dan tien doden gevallen. Er zijn ook tientallen gewonden. Dat is vernomen bij een medische bron van een ziekenhuis in Khan Younis. Sinds zaterdag zijn drie scholen die een onderkomen bieden aan Palestijnse vluchtelingen, getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Daarbij zijn zeker twintig mensen om

Lees meer »

Nicole (74) en Christian (75): “Nadat hij me kuste, zei ik: ‘Oké, ik wil een koppel zijn, maar mijn hond slaapt op bed en ik blijf roken’”

Hij is meegaand, zij totaal niet. Hij is altijd kalm, zij een opgejaagde kip. Hij zegt niet veel, zij praat voor twee. “Voor drie ook, als het moet.” De verschillen tussen Nicole D’Hondt (74) en Christian Culot (75) zijn haast niet te tellen. En toch hebben ze elkaar gevonden, aan de Costa Blanca onder de staalblauwe Spaanse zon. Onze reporter

Lees meer »

Laat je verbazen door natuurbeelden en cartoons

Wie zich wil vergapen aan schitterende natuurbeelden kan van 29 juni tot 29 september terecht in het bezoekerscentrum van Zwin Natuurpark. De 59ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year is er te gast. Een bezoek is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park. Knokke-Heist is ook opnieuw de gastheer
The post Laat je

Lees meer »

Abdijstraat in Antwerpen herleeft: “Amper leegstand hier en veel klanten, dankzij de nieuwe ondernemers”

De Abdijstraat in Antwerpen is populairder dan ooit. De winkelstraat op het Kiel trekt zelfs heel wat buitenlandse shoppers, vooral Nederlanders én ook moslim. "Het is hier dan ook een halal-straat", zegt een vrouw in een eethuis. Bert Van Buggenhoudt, de voorzitter van de winkeliersvereniging, beaamt. "We moeten er niet flauw over doen, Antwerpen is diverser geworden en de nieuwe

Lees meer »

Aanklagers komen met opvallend element tijdens proces tegen Alec Baldwin: “Hij belde vlak na schietpartij op de set met zijn vrouw over ‘leuke’ vakantie in New Mexico”

De aanklagers op het proces tegen acteur Alec Baldwin hebben hem met een aantal opvallende elementen in het onderzoek geconfronteerd. Daarbij een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigde om naar New Mexico te komen voor een ‘leuke’ familievakantie. Het telefoontje werd kort na de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ gepleegd.

Lees meer »