Momentfestival in Tongeren pakt dit jaar uit met 60 acts verspreid over de stad

Van 28 juni tot 11 juli dompelt het Momentfestival Tongeren onder in de wereld van acrobatie, film, theater, beeldende kunst en lezingen. Er zullen 60 acts te zien zijn, verspreid over de stad. Nieuw dit jaar is een pop-upbar in het stadspark De Motten. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. “Israëlische premier Benjamin Netanyahu trekt stekker uit oorlogskabinet”

In een mededeling die verspreid is naar aanleiding van het islamitische Offerfeest, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag een nieuw pleidooi gehouden voor zijn plan voor een staakt-het-vuren in Gazastrook. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. De pauzes dienen om

Lees meer »

LIVE GAZA. Doden en gewonden na Israëlische bombardementen op tenten van ontheemde Palestijnen nabij Rafah

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Dèh!

Er is een eigenaardige trend merkbaar die zich sedert enkele maanden lijkt te verspreiden. Oplettende nieuwsfanaten zullen waarschijnlijk al gemerkt hebben dat ‘de burger’ steeds vaker de neiging heeft ‘het heft in eigen hand te nemen’, zoals dat zo mooi heet. Niet dat het verschijnsel vroeger in het geheel niet bestond, maar Beeldspraak heeft toch de indruk dat het fenomeen

Lees meer »

KIJK. “Hij was mijn step aan het stelen en had zelfs mijn slot al doorgeknipt”: Jonatan Medart betrapt dief op heterdaad

“Die man was letterlijk mijn step aan het stelen.” Influencer Jonatan Medart schrok zich donderdagavond een ongeluk: hij betrapte een dief op heterdaad. De man in kwestie probeerde zijn elektrische step te stelen en had bovendien het slot al doorgeknipt. Net op tijd arriveerde Jonatan op de Gentse Vrijdagmarkt en legde hij de dief vast op beeld.

Lees meer »

Leerkracht Joost Denuwelaere gaat met pensioen: “Elke les moet een optreden zijn om leerlingen te boeien”

Na 35 jaar vol enthousiasme voor de klas te hebben gestaan, neemt Joost Denuwelaere afscheid van het Ieperse College. Hij gaf er de lessen plastische opvoeding. “Leerlingen moet je inspireren en boeien”, zegt Joost.
The post Leerkracht Joost Denuwelaere gaat met pensioen: “Elke les moet een optreden zijn om leerlingen te boeien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tielt heeft met De Flamingo’s nog steeds een eigen majorettekorps: “We verwelkomen maar wat graag jongens in onze groep”

Majorettes: wanneer er feest is in een stad, dorp of gemeente, is het iets wat je steeds minder ziet. Toch bestaan ze nog, en Tielt heeft zelfs zijn eigen majorettekorps in deelgemeente Aarsele. De Flamingo’s maken deel uit van de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia, die dus meer is dan alleen maar een harmonie en een drumband.
The post Tielt heeft

Lees meer »