Cultuurvereniging De Zwaan pakt opnieuw uit met Café Theater: “Vertier met verrassende dans, livemuziek en diverse acts”

Na het geslaagde totaalspektakel van ‘De lente van 86’ vorig jaar, organiseert Cultuurvereniging De Zwaan opnieuw een Café Theater, in zaal De Zwaan. Er zijn vier optredens gepland in maart.

“Er werd dit keer niet voor een bepaald thema gekozen”, vertelt Christa Levecque, “maar wel om een verrassingselement mee te laten spelen. Het concept is onveranderd, een avond of namiddag vertier met dans, livemuziek en diverse acts.”

Sketches

“Alle deeltakken zijn bij dit theater betrokken”, zegt Christa. “De dansgroep onder leiding van Fiona Haeghebaert, de Zwaneband, de trommelaars en de mensen van de toneelkring die instaan voor de randanimatie. De dansen worden afgewisseld met sketches door de toneelkring en populaire muzikale deuntjes door het huisorkest. De bar wordt uiteraard weer bemand met veel volk om de voorstellingen zo plezant mogelijk te maken”

Café Theater De Zwaan vindt plaats op zondagen 10 en 17 maart om 14.30 uur, en zaterdagen 16 en 23 maart om 19.30 uur, in Zaal De Zwaan, Marktstraat 2 in Lichtervelde. De zaal wordt telkens een half uur voordien geopend. “Kaarten kunnen online besteld worden via Facebook (Café Theater 2024) of via https://cafetheater2024.eventgoose.com/. Wie samen aan één tafel wil zitten, bestelt best de tickets binnen dezelfde bestelling. Kaarten voor volwassenen kosten 15 euro, kinderen beneden de 12 jaar betalen 10 euro. We hopen op een massale opkomst”, besluit Christa. Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor zondag 10 en zaterdag 16 maart. (JW)

The post Cultuurvereniging De Zwaan pakt opnieuw uit met Café Theater: “Vertier met verrassende dans, livemuziek en diverse acts” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer Vlaamse woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4.725 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van Wonen in Vlaanderen. Het gaat om een record van minstens de jongste 5 jaar, al betekent dat niet per se dat er meer woningen in slechte staat verkeren. Mogelijk wijst het cijfer vooral op een toenemend aantal controles.

Lees meer »

Hond Jo-Jo terug bij eigenaar na kort geding met Anton Corbijn

Hond Jo-Jo is terug bij zijn eigenaar Michael Ruben op Ibiza. Dat heeft Paul Tjiam, de advocaat van de eigenaar van Jo-Jo, vrijdag aan het ANP laten weten. Jo-Jo logeerde een paar maanden bij de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn in Amsterdam, maar deze weigerde het dier af te staan toen Ruben Jo-Jo weer terug wilde hebben. De rechtbank oordeelde woensdag

Lees meer »

Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee vrouwen sterven en wandelt nu alleen verder: “Ik herinner onze tochten in mijn boekjes”

Michel Vanhoucke (80) uit Krombeke startte in de vorige eeuw al z’n eigen Strava. Meer dan 53.000 km houdt de 80-jarige wandelaar bij in boekjes, een hobby die hij 30 jaar terug begon met zijn eerste vrouw. “M’n tweede vrouw stierf recent en ik kreeg een pacemaker, maar ik blijf stappen.”
The post Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee

Lees meer »

Oldtimer Kastelentocht met stop aan Kasteel d’Aertrycke: “We duimen dat het niet regent op 15 augustus”

Nog even en het is weer zover: het rijdend automuseum doorkruist het Houtland. Op donderdag 15 augustus, Hemelvaartsdag, heeft de 42ste Oldtimer Kastelentocht plaats. Vijftig tot zestig auto’s van vóór de Tweede Wereldoorlog maken een rondrit langs een 15-tal idyllische kasteeldomeinen.
The post Oldtimer Kastelentocht met stop aan Kasteel d’Aertrycke: “We duimen dat het niet regent op 15 augustus”

Lees meer »

Brouwerij Omer Vander Ghinste viert 10.000ste bezoeker

Brouwerij Omer Vander Ghinste mocht donderdag 18 juli zijn 10.000ste bezoeker verwelkomen. De gelukkige was 26-jarige Robbe Depoorter uit Deerlijk. De projectleider was op teambuilding samen met de rest van het personeel van Immo Bossu uit Rumbeke. “Ik ben grote fan van Omer! Vanavond zal ik al een eerste biertje van het cadeau nuttigen.”
The post Brouwerij Omer Vander

Lees meer »

Redders halen zwemmer die onwel werd uit water tijdens Sea Swim in Nieuwpoort

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer gisterenavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in Lauwe: “Zo’n risico voor zo’n kleine buit? Ze zijn van niets meer bang”

Donderdagmorgen om 4.20 uur werd een ramkraak gepleegd bij Topfruit in de Rekkemstraat in Lauwe. Een jongeman reed met een wagen het raam aan diggelen, waarna hij aan de haal ging met de kassa. Voor zaakvoerster Carine Herman was het al de vierde keer dat ze slachtoffer werd van inbrekers.
The post Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in

Lees meer »

Hoeve De Blauwpoorte, dé populairste trouwspot in Kortrijk: “Iedereen is getraind om perfectie af te leveren”

De zomermaanden zijn een gegeerde periode voor koppels om elkaar het jawoord te geven, iets wat eventlocatie Hoeve De Blauwpoorte duidelijk ondervindt. “Elke vrijdag en zaterdag, en zelfs op feestdagen, is een trouw ingepland. Met een 15-tal mensen vliegen we er vrijdagnacht om 5 uur in om alles tegen 10 uur klaar te hebben voor het volgende koppel”, vertelt zaakvoerder

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

‘Pelstag’ houdt ijsberen op veilige afstand van mensen in Canada

De interactie tussen ijsberen en mensen in Canada neemt toe door de klimaatopwarming. De dieren spenderen steeds meer tijd op het land omdat het Arctische zee-ijs smelt. Ze vormen een gevaar voor mensen en andersom schrikken ook mensen de ijsberen af. Een GPS-tracker in de vacht van de beren moet ervoor zorgen dat ze uit de buurt van mensen blijven.

Lees meer »