Mila (11) wint prijs met uitvinding voor haar oma met diabetes: “Nu op zoek naar partner in medische wereld”

Mila Van de Voorde kon haar oren niet geloven toen de jury haar als winnares uitriep tijdens de Steam Contest in de categorie ‘lifesaver’. Ze kwam op het idee door haar oma, die kampt met diabetes en al eens sukkelt met de vele pennen. “Mijn diaBhouder was de beste uitvinding van alle inzendingen”, glundert de meid.

 

Meer krantenkoppen in België

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen in eerlijke sprint en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtsprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

Restaurantuitbater Kevin Ricciolini (41) vervoegt de lijst van Trots op Oostende: “We moeten durven nadenken over hoe we willen omgaan met ruimte en natuur”

Kevin Ricciolini (41), een van de uitbaters van het restaurant Mommy’s Bastards, kiest voor Groen en zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober terug te vinden zijn op de lijst van Trots op Oostende. Hij wil zijn schouders zetten onder een stevig gelijkekansenbeleid, maar wil ook mee schrijven aan het verhaal van een leefbaar stadscentrum.
The post Restaurantuitbater Kevin Ricciolini

Lees meer »

Verschillende generaties kleuren affiche Theater aan Zee

Theater Aan Zee heeft dit jaar als thema ‘Neem me mee, over golven en generaties’. Ook de affiche zet die generaties in de kijker, met onder meer visser Georges Lambrecht als figurant.
The post Verschillende generaties kleuren affiche Theater aan Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familiehond Ona (5) sterft pijnlijke dood: “Gooide iemand vergif in onze tuin?”

Ona, de vijfjarige golden retriever van een gezin in de Kamutstraat in Harelbeke, is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestorven na een korte, pijnlijke doodstrijd. “Volgens de dierenarts is Ona duidelijk vergiftigd, waarschijnlijk heeft ze rattenvergif opgegeten dat in onze tuin is terechtgekomen. We gaan klacht indienen tegen onbekenden. Iemand moet het rattenvergif in de tuin gegooid hebben.”

Lees meer »

Vader en zoon aangehouden op verdenking van moord op Belgisch koppel in Tenerife: “Als ze zich niet verzetten, kunnen ze snel uitgeleverd worden”

De twee mannen die in ons land gearresteerd werden in het onderzoek naar de moord op een Belgisch koppel in Tenerife zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het fedaal parket. Het gaat om een vader en zijn zoon. Ze worden allebei verdacht van moord op Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66). Spanje vraagt nu hun overlevering. Als zij

Lees meer »

Remco Evenepoel verkende op terugweg van stage nog Tourtijdrit, maar meldt dan verkouden af voor BK: “Kan helaas niet ‘all in’ gaan”

Een ‘koninklijk’ BK, leek het het zondag in Zottegem te zullen worden. Met werkelijk alle Belgische tenoren aan de start. Tot… niemand minder dan titelverdediger Remco Evenepoel plots afmeldde. Aanvankelijk nog gespot op het parcours van de eerste Tourtijdrit, klonk het enkele uren later: “ik ben niet zwaar ziek, maar kan helaas niet ‘all in’ gaan.”

Lees meer »