Mila (13) van het Guldensporencollege Harelbeke valt in de prijzen tijdens ‘Junior Journalist’-wedstrijd: “Niet verwacht”

Mila Descamps (13) van het Guldensporencollege Harelbeke valt in de prijzen op de ‘Junior Journalist’-wedstrijd van 2024. Dat is een nationale schrijfwedstrijd. Ze behaalt de eerste plaats in haar categorie met het opstel ‘Oost West Cake Best’.

Elk jaar daagt het Davidfonds duizenden jonge schrijvers uit om hun pen te laten spreken tijdens de ‘Junior Journalist’-wedstrijd, met deze keer als thema ‘Oost west, thuis best!?’. De deelnemers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en het thema op hun eigen manier interpreteren.

Ook Mila Descamps heeft dat gedaan, ze komt uit Kuurne en volgt Latijn in het Guldensporencollege Harelbeke. Met haar werk ‘Oost West Cake Best’ is ze uitgeroepen tot de grote winnaar in haar reeks. “De heerlijke cake van mijn oma was dé inspiratiebron. Bovendien is het een familierecept”, klinkt het.

Finaleronde

De lokale voorrondes vonden in oktober plaats, er waren meer dan 10.000 inzendingen in Vlaanderen en Brussel. Zo’n honderd schrijvers stootten verder en kregen de kans om te strijden voor de nationale titel van ‘Junior Journalist’.

Op zondag 21 april trokken de deelnemers naar het Vlaams Parlement waar de winnaars van de nationale finaleronde bekendgemaakt werden tijdens een feestelijke prijsuitreiking. “Ik had zelfs niet verwacht dat ik de top drie zou halen, omdat er heel veel deelnemers zijn uit Vlaanderen en Brussel. Ik had wat gezonde stress, maar mijn vader, grootouders en tante zijn meegegaan en waren heel trots”, vertelt Mila. “Wat ik indrukwekkend vond, is dat terwijl het werk van de winnaars voorgelezen werd, er iemand tegelijk een bijpassende zandtekening van maakte.”

Mila kreeg haar diploma tijdens een feestelijke prijsuitreiking. © GF

Naast de titel is Mila ook naar huis gegaan met een diploma, cinematickets en boeken. Daarnaast ontvangt het Guldensporencollege Harelbeke een boekenbon om hun schoolbibliotheek aan te vullen.

The post Mila (13) van het Guldensporencollege Harelbeke valt in de prijzen tijdens ‘Junior Journalist’-wedstrijd: “Niet verwacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs in TDM2 nam Oostkamp zaterdagavond de maat van de buren van Avanti Brugge (101-90). Zegezeker zijn ze daardoor nog niet. Maandag volgt al de terugwedstrijd.
The post Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

LIVE. Trucker was ooggetuige van drieste aanval in Normandië: “Cipier lag op de grond, met bebloede handen aan zijn hoofd”

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd mag cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »

“Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet

Opvallend: de prestigieuze Amerikaanse krant The New York Times wijdt een artikel aan de Kattenstoet. De krant stuurde twee journalisten naar Ieper voor een reportage. En die waren onder de indruk…
The post “Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »