Mechels zwembad Geerdegemvaart ontruimd nadat man onwel wordt

Het stedelijk zwembad Geerdegemvaart in Mechelen is gisterenavond opnieuw ontruimd. Een man werd tijdens het zwemmen onwel. Hij kreeg water binnen en dreigde te verdrinken. Hij werd ter plekke gereanimeerd en in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vorige week werd het zwembad ook ontruimd nadat 30 kinderen onwel waren geworden door een defect aan een afzuiginstallatie. 

Meer krantenkoppen in België

President Biden spreekt Amerikaanse bevolking vanuit Oval Office toe: “Verkiezingen worden een keuze tussen hoop en haat”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office gezegd dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »

Florry stapt zelf op uit ‘B&B zoekt lief’: “Die Airbnb’s waren niet van Anthony, maar van z’n papa”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »