Mechels zwembad Geerdegemvaart ontruimd nadat man onwel wordt

Het stedelijk zwembad Geerdegemvaart in Mechelen is gisterenavond opnieuw ontruimd. Een man werd tijdens het zwemmen onwel. Hij kreeg water binnen en dreigde te verdrinken. Hij werd ter plekke gereanimeerd en in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vorige week werd het zwembad ook ontruimd nadat 30 kinderen onwel waren geworden door een defect aan een afzuiginstallatie. 

Meer krantenkoppen in België

BK beerpong in recordtempo volzet: “Deelnemers uit heel België zakken af naar Lichtervelde”

Het BK beerpong op het festival Beats’n Bots in Lichtervelde was in een recordtempo uitverkocht. De inschrijvingen startten op Vaderdag en paar dagen later telt de organisatie 256 deelnemers uit 48 steden en gemeenten uit heel België.
The post BK beerpong in recordtempo volzet: “Deelnemers uit heel België zakken af naar Lichtervelde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oude bekenden kloppen Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht), Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle uitbraken

Lees meer »

Mechels bedrijf experimenteert met hittetherapie: “Dit kan het leven verlengen van wie aan pancreaskanker lijdt”

De experimenten van het Mechels bedrijf ElmediX om het leven van pancreaskankerpatiënten door middel van hittetherapie te verlengen, gaan de goede richting uit. Wat houdt de behandeling precies in? En hoe krijg je het voor mekaar om deel uit te maken van een experiment dat een enige strohalm is tegen een uitgezaaide kanker wanneer de tijd dringt? We vroegen tekst

Lees meer »

Verdachte opgepakt na de dood van vermist Duits meisje (9)

Een 36-jarige man is opgepakt in de Tsjechische hoofdstad Praag in de zaak van de vermoorde Valeriia in de Duitse stad Döbeln nabij de grens met Tsjechië. De man wordt er sterk van verdacht het 9-jarige meisje vermoord te hebben, heeft het Openbaar Ministerie van Chemnitz vrijdag laten weten.

Lees meer »

Grijze walvissen gemiddeld 1,65 meter kleiner in vergelijking met 20 jaar geleden: “Dit is een waarschuwing”

Grijze walvissen die hun zomers doorbrengen in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada, lijken almaar kleiner te worden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de maximale lichaamslengte van de dieren in de loop van 20 tot 30 jaar gemiddeld met 1,65 meter is gedaald. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun voortbestaan. De wetenschappers zien een

Lees meer »

ASSISEN. Vandaag moest de dag van de “zware jongens” worden op proces Athena Man en Lorine De Witte. Dat verliep niet zoals gepland

Vandaag moest de dag van de “zware jongens” worden, op het assisenproces van de doodslag op Caroline Kint. Zij stierf in oktober 2021 na een uit de hand gelopen burenruzie. Op de getuigenagenda? Vader van de eerste beschuldigde Athena Man en broer van de tweede beschuldigde Lorine De Witte. En dat verliep niet allemaal zoals gepland.

Lees meer »

4.500 mensen betogen in Brussel tegen opkomst uiterst rechts, hoofdkantoor Vlaams Belang beklad

In Brussel hebben enkele duizenden mensen deelgenomen aan een mars tegen de opkomst van uiterst rechts en tegen racisme. Volgens de politie gaat het om zo’n 4.500 betogers. De betoging werd georganiseerd door een aantal linkse en anti-fascistische verenigingen. Ter hoogte van het hoofdkwartier van Vlaams Belang aan het Madouplein werd met eieren en verfballonnen gegooid. Demonstranten brachten er ook

Lees meer »

Van Grieken over pijnlijke vertoning met Petra De Sutter in ‘Het conclaaf’: “Ik heb mijn excuses aangeboden”

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken heeft na een vervelende situatie tijdens een woke-debat in ‘Het conclaaf’ zijn excuses aangeboden aan Petra De Sutter (Groen). Dit bevestigde hij in ‘De Afspraak’. “Plots ging het over Petra’s persoon”, zegt Van Grieken. “Dat heb ik nooit gewild. Wie mij kent, weet dat ik nooit de intentie heb om mensen te kwetsen.”

Lees meer »