Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

Het zijn niet alleen kinderen die het hart op de tong hebben en daarmee op de lachspieren van de grote mensen werken. Ook grote mensen zélf komen al eens onbedoeld hilarisch uit de hoek. Enkele dagen geleden controleerde ik het Lotto-biljet van een klant. De onfeilbare Lotto-computer liet een rinkelend geluidje horen, het signaal dat de champagne kan ontkurkt worden. Goedkope champagne wel, want meestal zijn de gewonnen bedragen niet van die grootorde dat luxejachten of exotische buitenverblijven binnen handbereik komen.

“Je koopt een momentje hoop, een korte dagdroom”

Dat was ook voor deze man het geval. “Twee euro gewonnen, meneer.” Zijn antwoord kwam snel, spontaan en gemeend. “Ist al?” Ik kon me nog net inhouden om niet in een lachkramp te schieten die mijn gemiste BBB-sessie bij de fitness meteen zou compenseren, maar toonde hem het reçuutje dat jammer maar helaas mijn uitspraak bevestigde. Hij zette niet opnieuw in, wat de meeste fortuinjagers wel doen, incluis mezelf. Nadat ik zijn winst uitbetaalde, beende hij lichtelijk verontwaardigd de winkeldeuren uit.

Nu vraag ik me af of hij in het verleden wél telkens drie- of viercijferige bedragen binnenrijfde, of gewoon nog niet helemaal op de hoogte was van het concept van een kansspel, wat de Lotto nu eenmaal is. Je koopt een momentje hoop, een beetje dagdromen over wat-als-scenario’s. Maar met wat geluk kan je met twee euro wel ergens een koffie drinken om in afwachting toch wat van het leven te genieten.

The post Ist al? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

Ziekenhuis Waregem opent vernieuwde stroke unit: “Time is brain”

Maandagmiddag opende het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem zijn vernieuwde stroke unit. Dat is een aparte eenheid binnen de afdeling Neurologie, waar mensen met een herseninfarct of -bloeding snel gespecialiseerde hulp krijgen.
The post Ziekenhuis Waregem opent vernieuwde stroke unit: “Time is brain” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem

Een 30-tal vissers probeerden de titel van Kampioen van Groot-Zwevegem te behalen op het kampioenschap georganiseerd door de Dijkbreukelingen Heestert.
The post Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over chaos nu Biden uit de presidentsrace stapt: “Toen wist ik: dit is een eindigend verhaal”

“Afstand doen van de macht, het bleek ook voor de schijnbaar zachtaardige Biden een groot probleem”, schrijft Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN. Hoe kwam hij dan toch tot die moeilijke beslissing? En hoe moet het nu verder? De Keyser analyseert de chaos nadat ‘koppige’ Biden dan toch de handdoek gooide.

Lees meer »

Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in Oudenburg

Sinds enkele weken geeft Lien De Muynck figuurtraining in sporthal Ter Beke. “Denk maar niet dat het heel intens is, neen, we doen het rustig aan zodat iedereen kan deelnemen. Belangrijk is op die manier je eigen lichaam te leren kennen. Met mogelijkheden en beperkingen”, legt Lien uit.
The post Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in

Lees meer »

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »