Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

Het zijn niet alleen kinderen die het hart op de tong hebben en daarmee op de lachspieren van de grote mensen werken. Ook grote mensen zélf komen al eens onbedoeld hilarisch uit de hoek. Enkele dagen geleden controleerde ik het Lotto-biljet van een klant. De onfeilbare Lotto-computer liet een rinkelend geluidje horen, het signaal dat de champagne kan ontkurkt worden. Goedkope champagne wel, want meestal zijn de gewonnen bedragen niet van die grootorde dat luxejachten of exotische buitenverblijven binnen handbereik komen.

“Je koopt een momentje hoop, een korte dagdroom”

Dat was ook voor deze man het geval. “Twee euro gewonnen, meneer.” Zijn antwoord kwam snel, spontaan en gemeend. “Ist al?” Ik kon me nog net inhouden om niet in een lachkramp te schieten die mijn gemiste BBB-sessie bij de fitness meteen zou compenseren, maar toonde hem het reçuutje dat jammer maar helaas mijn uitspraak bevestigde. Hij zette niet opnieuw in, wat de meeste fortuinjagers wel doen, incluis mezelf. Nadat ik zijn winst uitbetaalde, beende hij lichtelijk verontwaardigd de winkeldeuren uit.

Nu vraag ik me af of hij in het verleden wél telkens drie- of viercijferige bedragen binnenrijfde, of gewoon nog niet helemaal op de hoogte was van het concept van een kansspel, wat de Lotto nu eenmaal is. Je koopt een momentje hoop, een beetje dagdromen over wat-als-scenario’s. Maar met wat geluk kan je met twee euro wel ergens een koffie drinken om in afwachting toch wat van het leven te genieten.

The post Ist al? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerkracht Joost Denuwelaere gaat met pensioen: “Elke les moet een optreden zijn om leerlingen te boeien”

Na 35 jaar vol enthousiasme voor de klas te hebben gestaan, neemt Joost Denuwelaere afscheid van het Ieperse College. Hij gaf er de lessen plastische opvoeding. “Leerlingen moet je inspireren en boeien”, zegt Joost.
The post Leerkracht Joost Denuwelaere gaat met pensioen: “Elke les moet een optreden zijn om leerlingen te boeien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper

Aan de zijde van Oost-Vlaming Niels Reynvoet is corijder Kris D’alleine aan een opmerkelijk seizoen bezig. Het duo staat momenteel comfortabel aan de leiding in het Belgisch kampioenschap en kan daardoor zonder druk richting de belangrijke afspraak in Ieper.
The post Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu komt steeds meer onder druk te staan door “onhoudbare spagaat”

Een meningsverschil over hoe de oorlog in de Gazastrook gevoerd moet worden tussen de Israëlische regering en het leger, is de reden dat premier Benjamin Netanyahu het oorlogskabinet heeft ontbonden. Dat zegt conflictjournalist Rudi Vranckx. "De manier waarop de politiek de oorlog wil aanpakken, verschilt met de strategie van het leger", vertelt hij. "Netanyahu zit in een onhoudbare spagaat."

Lees meer »

Ex-Anderlecht-keeper Sarkic (26), die vorige week nog tegen Rode Duivels speelde, plots overleden

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman, Matija Sarkic, is onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Zijn club Millwall gaat niet in op de doodsoorzaak van de doelman. Volgens verschillende Engelse media zou hij plots ziek zijn geworden. Sarkic speelde enkele jaren in de jeugd

Lees meer »

Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie

Op initiatief van enkele voetbalminnende horeca-uitbaters wordt er ter gelegenheid van het Europees kampioenschap voetbal een EK-dorp ingericht. Daar kun je op groot scherm de wedstrijden van onze Rode Duivels volgen.
The post Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Centrumvernieuwing in Kuurne weer een stapje dichter bij eindafwerking

Deze week is een belangrijke mijlpaal bereikt in de werkzaamheden van de Kuurnse centrumvernieuwing. De allerlaatste rioleringsbuizen werden succesvol geplaatst op het kruispunt van de Kon. Leopold III-straat en de Twaalfde-Liniestraat.
The post Centrumvernieuwing in Kuurne weer een stapje dichter bij eindafwerking appeared first on KW.be.

Lees meer »