Inwoners van Doornik verrast door militaire oefening, Defensie biedt excuses aan

In de Henegouwse stad Doornik vond deze week een grootschalige oefening van het Belgische leger plaats. Alleen waren niet alle inwoners op de hoogte, wat heel wat angst en paniek veroorzaakte.

 

Meer krantenkoppen in België

Leven met een deadline: “De wereld waar ik van droom, is nog niet voor morgen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Martine leeft al negen maanden met de hik

‘Mama. Mijn alles.’ Dat staat te lezen in het onderwerp van de mail die we van Elien Wittouck kregen. “Een grasveld vol bloemen is nog niet voldoende om haar te zeggen ‘merci voor alles, denk nu eens aan jezelf’.”
The post Martine leeft al negen maanden met de hik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aziatische hoornaar is niet meer uit te roeien. Wat nu?

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »

Na ‘Zomerhit’ deelt Garry Hagger nu het ‘Zomerlicht’

Na ‘Horizon’, zijn meest succesvolle single van de afgelopen jaren, goed voor een massa airplay en ruim 50.000 Spotify-streams, deelt Garry Hagger nu het langverwachte ‘Zomerlicht’. Vanaf vandaag is zijn gloednieuwe single digitaal beschikbaar. Opnieuw werkte Garry samen met het team van de Nederlandse succesproducer Oliver (de la) Rosa. Samen met zijn liveband, maar ook individueel, is Garry klaar voor

Lees meer »

Iconische woontoren in Leuven verwelkomt eerste bewoners

Aan de Hertogensite, de voormalige ziekenhuissite in hartje Leuven, is de woontoren ‘Hertog I’ geopend, naar een ontwerp van een gerenommeerd Londens architectenbureau. De zuidelijke kant van 1 van de grootste bouwprojecten in de Leuvense binnenstad krijgt zo steeds meer vorm.

Lees meer »

“Een Vlaamse én federale regering tegen september? Dat moet lukken”: N-VA-kopstuk Sander Loones hoopvol na de verkiezingen

Zijn politiek gewicht is zondag explosief de hoogte in geschoten. Sander Loones (N-VA) was de grote verrassing van de verkiezingen in West-Vlaanderen. Dat hij voortaan in de cockpit van zijn partij zit, is zeker. Of dat ook een ministerpost oplevert, is afwachten. In dit interview spreekt Loones klare taal. De Koksijdenaar wil tegen september een Vlaamse én een federale regering

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

België op “Europees strafbankje” en onder financieel toezicht vanwege dieprode begrotingscijfers

De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Ons land dreigt nu op het “budgettaire strafbankje” terecht te komen en zelfs een saneringsplan loert om de hoek. De volgende federale regering zal een zware inspanning moeten doen om het begrotingstekort naar beneden te krijgen.

Lees meer »

Campus VTI-VIBSO valt in de prijzen

Secundaire houtscholen uit West- en Oost-Vlaanderen konden de voorbije maanden deelnemen aan Wood Skills, een nieuw en innovatief houtproject dat gesteund wordt vanuit het Excellentiefonds van Onderwijs Vlaanderen.
The post Campus VTI-VIBSO valt in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »