Brandweerman worden is, na spijtig ongeval, nog altijd droom van Louis Michiels (9) die mocht deelnemen aan een oefening

Brandweerman worden is de droom van Louis Michiels (9) uit de Professor Idewijk in Wervik. De leerling van het derde leerjaar van toen vrije basisschool De Graankorrel in Kruiseke kreeg halfweg januari na het schoolzwemmen in het zwembad Aqualys in Komen de klink van een openslaande deur in zijn gezicht. Door dat spijtig ongeval verloor hij heel wat zicht op zijn rechteroog. Uitgerekend op de internationale Dag van de Brandweer mocht hij zaterdag deelnemen aan het brandweeroefening.

Halfweg maart deed zijn moeder Stephanie Bouquelloen hiervoor halfweg maart een oproep op de sociale media Facebook. Vlakbij zijn huis verdwijnen heel wat sociale woningen. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik liet al een hele rij afbreken, de rest aan de overkant volgt. In één van die leegstaande huizen vond zaterdagnamiddag de brandweeroefening plaats.

“Onder het thema ‘één team één familie’ willen we deze rekruut in een echte brandweeroefening laten kennismaken met het echte brandweerleven”, zegt kapitein-postoverste Johan Bonnier. “Goed opgeleide brandweermannen en -vrouwen zijn heel belangrijk. Daarom worden alle kennis en vaardigheden constant op peil gehouden en uitgebreid. In dit kader is er een bijzondere oefening waar de blustechnieken en het redden van ?slachtoffers centraal staan. We willen Louis laten proeven van een echte brandweeroefening, met in het achterhoofd, misschien wordt dit wel eens werkelijkheid. We belichten hierbij met deze realistische brandweeroefening extra de inclusiviteit van de brandweerfamilie.”

Eerst kreeg Louis in de brandweerkazerne in de Gasstraat een rondleiding en werden enkele blustechnieken aangeleerd. Na zowat een uur ging het met loeiende sirenes richting wijk De Riemeers. “Mentaal is deze oefening voor Louis belangrijk”, zegt papa Freddy. “Het spijtig ongeval weegt al een paar maanden op ons gezin.”

“In het UZ Gent vond al drie keer een operatie plaats. Mogelijks volgt er nog een vierde. De schade is onherstelbaar. Louis is blind op dat oog. Hij heeft nog veel pijn. Ondertussen is hij op zijn vraag veranderd van school. Sedert de paasvakantie gaat hij naar vrije basisschool Blijdhove in Menen waar hij goed wordt begeleid.”

De brandweeroefening kreeg de titel ‘operatie Louis’. Enkele klasmakkers van toen in De Graankorrel namen ook deel. “Zaterdagmorgen kreeg Louis te horen dat hij naar de brandweerkazerne moest maar wist niet waarom”, aldus de mama. “Het is afwachten of zijn droom werkelijkheid wordt. Ze zeggen dat het blijkbaar kan. Het was snel duidelijk dat Louis later een sociaal beroep wil doen, liefst dus brandweerman.”

Het ongeval in het zwembad van Komen is voer voor de verzekeringsmaatschappijen, enerzijds van de stad Komen en anderzijds de school waar Louis zat. “Alle medische kosten worden terugbetaald”, zegt de mama. “We moeten regelmatig op controle naar het UZ Gent en dan kunnen we rekenen op ziekenvervoer.”

Wie de familie wil steunen, kan een donatie storten op het rekeningnummer BE58377105996179.

The post Brandweerman worden is, na spijtig ongeval, nog altijd droom van Louis Michiels (9) die mocht deelnemen aan een oefening is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slecht weer? Dat is de schuld van de weerman! Drie collega’s getuigen: “Eén keer kreeg ik een brief met een kogel omdat ik slecht weer had voorspeld”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Het belangrijkste is dat de voorspelling klopt, of het nu goed of slecht weer is. Aan het weer kun je niets doen. Zoals

Lees meer »

Gemeente Knokke-Heist en brandweer bereiken dadingovereenkomst na jarenlang juridisch conflict: “Opgelucht dat er een oplossing is gevonden”

Na bijna tien jaar komt er een einde aan een juridisch geschil tussen de gemeente Knokke-Heist en een groep brandweermensen van de post Knokke-Heist. De spuitgasten dienden klacht in bij de arbeidsrechtbank en eisten compensatie voor te veel gewerkte uren ten opzichte van hun verloning. Een recent cassatieberoep was nog in behandeling.?Nu is er dus een dadingovereenkomst gesloten. “Voor mij

Lees meer »

Russische vissersschepen voorlopig niet langer welkom in Nederlandse Eemshaven wegens mogelijke spionage

Russische koelschepen met bevroren vis mogen de Eemshaven in Noord-Nederland niet langer bezoeken omdat ze mogelijk betrokken zijn bij spionage. Dat laat de Nederlandse Defensieminister Kajsa Ollongren weten. Of ook nog andere havens zullen volgen, wordt bekeken. De uitspraak is een reactie op het internationale onderzoek naar spionage op de Noordzee van het Nederlandse onderzoeksprogramma Pointer en de redactie van

Lees meer »

Regenboogbanken ingehuldigd op Bargeplein in Brugge

Op vrijdag 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, zijn de nieuwe regenboogbanken ingehuldigd op het Bargeplein in Brugge. Dit gebeurde op voorstel van gemeenteraadslid Karin Robert en Stad Brugge ging daar op in.
The post Regenboogbanken ingehuldigd op Bargeplein in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe album van Billie Eilish morgen uit, maar vanavond al bij Studio Brussel: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd uitkomt: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel laat het album in première vanavond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig onthaald,

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »