Aantal senioren in Vlaanderen stijgt de komende tien jaar met bijna een kwart

De vergrijzing zal de komende tien jaar nog flink versnellen. In 2033 zal Vlaanderen 22 procent meer 67-plussers tellen. 1,55 miljoen Vlaamse senioren, kan onze sociale zekerheid dat aan?

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer Westhoek op bezoek tijdens de Keikopbraderie in Poperinge: “Activiteiten voor jong en oud”

Op zondag 23 juni is er weer Keikopbraderie in Poperinge, het moment om te genieten van de eerste koopjes en het startschot van de zomer. “Het belooft een namiddag te worden vol activiteiten en straatanimatie voor jong en oud. Brandweer Westhoek komt naar de Grote Markt met demonstraties en infostands”, vertelt Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie. Op de Paardenmarkt komt

Lees meer »

Gewezen Carrefour in Marktstraat wordt vervangen door klein park: “Willen er iets mooi van maken”

De gemeente laat een deel van de gewezen Carrefour Market in de Marktstraat afbreken en in de plaats komt er een klein park. Een kleine achterliggende woning in de Poststraat gaat ook tegen de vlakte. Op die manier komt er een verkeersveilige doorgang van en naar de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier en de drukke Roeselarestraat. De afbraakwerken en de aanleg

Lees meer »

Belle verhuist naar café Montana; nieuwe uitbaters café Kempenland komen… uit de Kempen

Belle Vandamme wilde graag verhuizen van café Kempenland naar café Montana (wat verderop in de Stationsstraat), dat groter is en ook over een zaaltje beschikt. Maar daarvoor moest ze overnemers vinden. En die vond ze uiteindelijk in… de Kempen.
The post Belle verhuist naar café Montana; nieuwe uitbaters café Kempenland komen… uit de Kempen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In onze sector moet je niet te ver vooruit kijken”: vierde generatie deed intrede bij Garage Vanhulle

Garage Vanhulle is al 60 jaar een begrip in Izegem. Onder de noemer ‘Checked by Vanhulle’ is de zaak getransformeerd naar een allemerkengarage. “De automobielsector is constant in evolutie. Maar onze service en persoonlijke aanpak hebben we behouden.”
The post “In onze sector moet je niet te ver vooruit kijken”: vierde generatie deed intrede bij Garage Vanhulle appeared first

Lees meer »

Hugo is openhartig in zijn boek ‘Leven Voor Twee’: “Mannen huilen niet, dat is bullshit. Mannen kunnen evenveel verdriet hebben als vrouwen”

Bij Uitgeverij Pelckmans kwam ‘Leven Voor Twee’ uit, waarin Hugo openhartig vertelt over zijn leven met Nicole, over haar ziekte Alzheimer, over haar plotse dood na een val in huis. Terwijl Hugo in dit boek zijn verhaal vertelt, gaat rouwtherapeut Marleen Vertommen dieper in op verlies en rouwen en hoe je daarmee kan omgaan.
The post Hugo is openhartig

Lees meer »

Grote brandoefening in De Leest met (gratis) concert en drankje achteraf: “Al 200 mensen meldden zich aan”

Om een brandoefening zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten verlopen, organiseert De Leest op vrijdag 21 juni een gratis concert van Appelblauwzjigroen. “Het zal er uit zien als een normale schouwburgavond, maar we weten op voorhand al dat er om 20.15 uur een grote ramp zal gebeuren. Daarna kunnen we onszelf testen en de procedures van het evacueren van mensen volgen”,

Lees meer »

Rechter laat aanklacht tegen Alec Baldwin in zaak rond dodelijk schietincident op filmset niet vallen

Een poging van de Amerikaanse acteur Alec Baldwin om de aanklacht van onvrijwillige doodslag tegen hem van tafel te krijgen, is door een rechter in New Mexico afgewezen. De rechtbank vindt dat een jury moet beslissen of roekeloosheid heeft geleid tot de dood van cameravrouw Halyna Hutchins tijdens opnames van de western Rust in 2021. Dat heeft het tijdschrift Variety

Lees meer »

“Eens struikelen is niet erg. Zolang je niet vol op je gezicht gaat”

Nieuwe opdracht van België op het EK voetbal. Tegen Roemenië moet vanavond rechtgetrokken worden wat door de Slovaken scheef is getrokken. “Want één keer struikelen in de groepsfase is niet erg, zolang je maar niet vol op je gezicht gaat en niet meer in staat bent om recht te krabbelen”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier die zag hoe de

Lees meer »