Risico op armoede het laagst in Horebeke en het hoogst in Sint-Joost-ten-Node

Het Oost-Vlaamse Horebeke is de Belgische gemeente waar het armoederisico het laagst in. Het risico op monetaire armoede is anderzijds het grootst in het Brusselse Sint-Joost-ten-Node. Dat meldt Statbel.

 

Meer krantenkoppen in België

Sébastien, zoon van Véronique De Kock, waagt zijn kans als model: “Ik moest van mama wachten tot mijn 18de”

Na de zonen van Ilse De Meulemeester (53) en Debby Pfaff (49) zet ook de zoon van Véronique De Kock (47) zijn eerste stappen in de modellenwereld. Marketingstudent Sébastien Slaets (19) krijgt onderdak bij modellenagentschap Dominique Models en kan rekenen op de wijze raad van zijn ervaren mama. In dit exclusief gesprek vertelt hij alles over zijn eerste fotoshoot, zijn

Lees meer »

Yves Leterme reageert teleurgesteld op verkiezingsresultaten van CD&V: “Moment van bezinning nodig”

Yves Leterme (63) reageert teleurgesteld op het verkiezingsresultaat van CD&V, de partij waarvan hij jarenlang hét boegbeeld was. Dit stemt mij uiteraard zeer droevig. Het is heel jammer om te horen voor alle kandidaten en vrijwilligers, die zich maanden en jarenlang hebben ingezet. Nu is het tijd voor een moment van bezinning en onderzoek waar dit is fout gelopen.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadenbergfeesten met een Frans tintje

Het Feestcomité Stadenberg organiseert op 5, 6 en 7 juli de 41ste editie van de Stadenbergfeesten. Die krijgen ook dit jaar een Frans tintje mee. De opbrengst van de feesten komt ten goede aan de wijkbewoners.
The post Stadenbergfeesten met een Frans tintje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle”

Is Guido Gezelle 125 jaar na zijn dood nog relevant? “Meer dan ooit: hij was klimaatactivist, kwam op voor diversiteit en hechtte groot belang aan spiritualiteit”, zegt Karel Platteau, voorzitter van het Guido Gezellegenootschap; “Er schuilt een indiaan in deze Brugse priester-dichter.”
The post Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de valreep: Tinne Van der Straeten en Hannelore Goeman hoorden pas in de vroege uurtjes dat ze verkozen zijn

Persoonlijke overwinning voor Tinne Van der Straeten (Groen) en Hannelore Goeman (Vooruit): op het laatste moment hebben ze te horen gekregen dat ze verkozen zijn. De ontslagnemende minister voor Energie kreeg ’s nachts op café te horen dat ze verkozen is voor het federaal parlement, terwijl Goeman moest wachten tot de allerlaatste stemmen in Brussel geteld waren om 6 uur

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Dèh!

Er is een eigenaardige trend merkbaar die zich sedert enkele maanden lijkt te verspreiden. Oplettende nieuwsfanaten zullen waarschijnlijk al gemerkt hebben dat ‘de burger’ steeds vaker de neiging heeft ‘het heft in eigen hand te nemen’, zoals dat zo mooi heet. Niet dat het verschijnsel vroeger in het geheel niet bestond, maar Beeldspraak heeft toch de indruk dat het fenomeen

Lees meer »

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »