Risico op armoede het laagst in Horebeke en het hoogst in Sint-Joost-ten-Node

19:05 In steeds meer Belgische steden en gemeenten daalt het armoederisico. Vooral in Vlaanderen klimmen de armste inwoners vaker boven de armoededrempel. 

Meer krantenkoppen in België

Onverbeterlijke dief (33) uit Blankenberge riskeert vijf jaar cel: “Dit is geen sprookje en wij zijn ook Sinterklaas niet!”

Een 33-jarige dief uit Blankenberge riskeert in beroep liefst vijf jaar cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, is voor het openbaar ministerie de maat vol. “Dit is geen sprookje en wij zijn ook Sinterklaas niet!”
The post Onverbeterlijke dief (33) uit Blankenberge riskeert vijf jaar cel: “Dit is

Lees meer »

“We moeten hem zijn werk laten doen”: lof voor Brys in Kameroen na eerste zege, al kiest legende wel kant Eto’o

Marc Brys (62) is ondanks alle heisa perfect begonnen aan zijn avontuur bij Kameroen. ‘De Ontembare Leeuwen’ versloegen Kaapverdië met 4-1. Na afloop was ex-speler Alex Song lovend voor Brys, legende Roger Milla koos dan weer opnieuw de kant van bondsvoorzitter Samuel Eto’o. “De mensen hebben niet het recht zich te moeien met zaken van de federatie.”

Lees meer »

Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen

Komende zondag organiseren de Poaldorppekkers opnieuw het BK vrouwensjouwen in Dentergem. Aan de start staat titelverdediger Elias Vanhaverbeke (28). Dit keer komt hij aan de start met Julie Van Wietendaele. Zij vervangt Elias’ zwangere vriendin Mien Verstraete.
The post Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlissegem Kermis: rommelmarkt, kermis, loopwedstrijd en optredens van Pat Krimson en 2 Fabiola

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is er opnieuw Vlissegem Kermis met een uitgebreid programma voor jong en oud: een gezellige rommelmarkt, kermis en loopwedstrijd, leuke optredens en uiteraard de indrukwekkende oldtimertractoren en trekpaarden.
The post Vlissegem Kermis: rommelmarkt, kermis, loopwedstrijd en optredens van Pat Krimson en 2 Fabiola appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Ik voorspel een gitzwarte zondag”

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker vreest een gitzwarte zondag. Dat zegt de lijsttrekker van de federale N-VA-lijst zondag nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht. “Ik hoop dat wij met N-VA stand houden, maar eerlijk gezegd denk ik dat het moeilijk wordt”, zegt hij.
The post Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Ik voorspel een gitzwarte zondag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Annemie Struyf hekelt denigrerend gebruik van het woord ‘Bomma’: “Ze spreken nooit over ‘den bompa’”

Er moet Annemie Struyf (63) iets van het hart. De tv-maakster is het namelijk beu dat mannen “smalend, grappend, grinnikend en neerbuigend” spreken over ‘De Bomma’. Op Instagram haalt ze onder andere Bart Cannaerts, Jens Dendoncker, Bart De Wever en Conner Rousseau aan als voorbeelden. “Het zegt alles over de manier waarop vele mannen naar oudere vrouwen kijken”, schrijft ze.

Lees meer »