In Brussel blijft de auto voorlopig koning

06:00 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in Brussel en Wallonië verloopt. In deze column focust Pauline Deglume, journaliste bij L’Echo,… 

Meer krantenkoppen in België

Georges-Louis Bouchez over de verkiezingsuitslag en de volgende federale regering: “Wanneer rechts écht rechts is, dan is er geen extreemrechts meer”

De MR van Georges-Louis Bouchez (38) staat na haar verkiezingsoverwinning te popelen om rechts beleid te voeren, in alle regeringen. Wat betekent dat voor informateur Bart De Wever (N-VA) zijn plannen? “Het volk heeft de staat hervormd. Door in het noorden en het zuiden op dezelfde manier te stemmen”, aldus Bouchez.

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Houd ramen en deuren gesloten”

Er woedde donderdag een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Het gebouw, zo’n 4.000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort en de brandweer is volop aan het nablussen. HLN sprak met een van de werknemers die maar net kon ontsnappen van de vlammenzee. “We hoorden plots mensen buiten claxonneren. Toen ik

Lees meer »

“Ik val compleet uit de lucht”: ook gouverneur Carl Decaluwé genoemd in vermeend schandaal korpschef PZ Westkust

Nadat speurders van de federale gerechtelijke politie maandag zijn binnengevallen bij korpschef Nicholas Paelinck van PZ Westkust en Bram Degrieck, burgemeester van De Panne, wordt ook West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé genoemd. “Ik ben contactpersoon tussen West-Vlaanderen en de UK Border Force”, beklemtoont hij. “Ik val compleet uit de lucht.”
The post “Ik val compleet uit de lucht”: ook gouverneur

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor automobilist voor inrijden op politiecontrole in Kuurne: “Wou agente helemaal niet omver rijden.”

Bij een verkeerscontrole in Kuurne moest een agente van de politiezone Vlas wegspringen voor een auto die in volle vaart op haar af reed. De 52-jarige automobilist stond voor de correctionele rechtbank terecht voor gewapende weerspannigheid en kreeg daar een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor. “Ik wou gewoon de controle ontwijken, niemand omver rijden”, aldus de man.
The

Lees meer »

“In West-Vlaanderen zijn we de grootste”: lijsttrekker Wouter Vermeersch ziet Vlaams Belang verkiezingen winnen in onze provincie

Vlaams lijsttrekker voor Vlaams Belang Wouter Vermeersch is ‘zeer tevreden’ met de verkiezingsuitslag. In West-Vlaanderen is zijn partij, met bijna negentig procent van de stemmen geteld, de grootste. “Nu zijn er twee duidelijke boodschappen. Éen: wij hebben de verkiezingen gewonnen. En twee: dit is een historische kans voor de V-partijen.”
The post “In West-Vlaanderen zijn we de grootste”: lijsttrekker

Lees meer »

Dertiger loopt met mes op Kortrijkse perron: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, vroeg hij toch nog een kans.
The post Dertiger loopt met mes op Kortrijkse

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Ik rende naar buiten met mijn computer. En toen volgde een knal”

Er woedt momenteel een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Het gebouw, zo’n 4.000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort. HLN sprak met een van de werknemers die maar net kon ontsnappen van de vlammenzee. “We hoorden plots mensen buiten claxonneren. Toen ik naar buiten keek, zag ik rook op het

Lees meer »