Groot tekort aan psychiaters in de Belgische ziekenhuizen: “Vacatures blijven maanden openstaan”

Er is een groot tekort aan psychiaters in de Belgische ziekenhuizen. In Namen is het zelfs zo erg dat de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis al een maand is gesloten. Bij ZNA in Antwerpen is er momenteel geen tekort. Maar de Antwerpse ziekenhuisgroep kent het fenomeen wel.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank Hasselt geeft huishoudhulpen ongelijk in strijd voor meer loon

De 30 huishoudhulpen van Het Poetsbureau hebben ongelijk gekregen van de arbeidsrechtbank van Hasselt. Vorige maand gingen ze de strijd aan om meer loon te krijgen, want er zou binnen de sector een minimumloon afgesproken zijn dat Het Poetsbureau niet volledig uitbetaalde. Maar de rechter oordeelde dat de zogenaamde loonnormwet hoger staat dan de regelgeving binnen de poetshulpsector en dat

Lees meer »

Laatstejaars Sint-Leo springen in Langerei

De laatstejaars van Sint-Leo hebben dinsdag omstreeks twaalf uur na een korte opwarmingssessie op de speelplaats de school verlaten voor hun traditionele sprong in de Langerei. Ze waren kleurrijk uitgedost en enkelen hadden de gekste attributen meegenomen om het koude water te trotseren.
The post Laatstejaars Sint-Leo springen in Langerei appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht

Technici leggen de laatste hand aan de restauratie en het terug in elkaar zetten van het waardevol en historisch belangrijk koordoksaalorgel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Als alles naar wens verloopt, wordt het in september opnieuw ingespeeld.
The post Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo over ‘Het Groot Tornooi’ op de Brugse Markt vijftig jaar geleden

Een halve eeuw geleden – tijdens de zomer van 1974 – vormde de Markt van Brugge het schouwtoneel voor een indrukwekkend massaspektakel, genaamd ‘Het Groot Tornooi’. Het stadsarchief herdenkt dit met een expo en Stad Brugge nodigt de medewerkers van toen uit op de openingsreceptie op dinsdag 2 juli.
The post Expo over ‘Het Groot Tornooi’ op de Brugse

Lees meer »

Open VLD krijgt bijzonder zware klap in Dilsen-Stokkem, thuishaven van Lydia Peeters: “Tijd om te herbronnen”

Open VLD, de thuishaven van Lydia Peeters, haalt een bijzonder slechte score in Dilsen-Stokkem. Voor het Vlaams Parlement zakt de partij met -15,4 procent, tot 12,1 procent. Dat is meer dan een halvering. Ook voor de Kamer kon Open VLD bijna de helft minder kiezers overtuigen: een daling van net geen 10 procent, tot 11,6 procent, is het harde eindresultaat.

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan, Franstalige kranten wijzen op “geslaagde gok” van De Wever, Bouchez en Prévot

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer de New York Times, De Volkskrant en El Pais besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open VLD van premier Alexander

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Kuurne: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kuurne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kuurne.
The post Verkiezingsresultaten in Kuurne: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak nadat bestuurder controle over stuur verliest

De hulpdiensten werden maandagavond iets voor zes uur opgeroepen naar de Noordkaai in Izegem. Langs het kanaal Roeselare-Leie verloor een 22-jarige bestuurder de controle over de Peugeot. De twintiger werd met lichte verwondingen naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht.
The post Auto belandt op zijn dak nadat bestuurder controle over stuur verliest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fouad (37) van de dood ontsnapt na explosie in Hoboken op de derde verdieping: “Hij wurmde zich tussen het puin door”

Mohamed (44), Mostafa (53), Mina (47) en haar dochtertje Houda (10). Dat zijn de vier slachtoffers die stierven bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken. Tóch wist iemand de instorting bovenaan het gebouw ternauwernood te overleven: Fouad Ibrahmen (37). Wat weten we over hem? Zijn broer getuigt bij HLN: “Plots viel het dak op zijn bed. Hij kon alleen

Lees meer »

Meer dan 32.000 West-Vlamingen doneerden vorig jaar bloed of plasma: “Ieder klein beetje kan een leven redden”

Vorig jaar hebben er maar liefst 32.761 mensen in West-Vlaanderen bloed of plasma gedoneerd aan Rode Kruis Vlaanderen. Dat blijkt uit gegevens van het Rode Kruis Vlaanderen. En die donaties zijn ook nog altijd broodnodig. “Het bloed wordt dagelijks gebruikt om mensen te redden in het ziekenhuis en met plasma wordt er onder andere levensreddende medicatie gemaakt.”
The post

Lees meer »

SK Eernegem gehuldigd voor promotie naar tweede provinciale

Eernegem maakte er geen geheim van dat ze graag wilden promoveren naar tweede provinciale. Na een sterk seizoen werd het beoogde doel ook gehaald en dus werd de ploeg gehuldigd in het AC in Eernegem.
The post SK Eernegem gehuldigd voor promotie naar tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beloftevolle voetballer (21) zwaargewond na zware klap tegen boom: “Hopelijk kan zijn carrière gered worden”

Een 21-jarige beloftevolle voetballer is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M. uit Middelkerke reed aan hoge snelheid met zijn Mini tegen een boom, kantelde en moest 70 meter verderop bevrijd worden uit het wrak door de brandweer. Hij raakte zwaargewond aan zijn linkerbeen. “Helaas heb ik hem al vaker gezegd trager te rijden. Hopelijk

Lees meer »