EXCLUSIEF. Wetenschapper ontwikkelt techniek om hersentumor die haar mentor leven kostte te bestrijden: “Ik wil patiënten geen extra maanden, maar jaren geven”

Een van de meest gevreesde hersentumoren is de glioblastoom, een zeer agressieve en ongeneeslijke kanker die ontstaat in onze hersencellen. Wetenschapper Yanti De Visser wil met haar onderzoek deze tikkende tijdbom helpen te ontmantelen of op zijn minst stevig te vertragen. Samen met kankeronderzoeker Pieter Van Vlierberghe, die zelf een glioblastoom had, startte zij dit hoopvol project op. Voor hem kwam dit onderzoek te laat, maar dat maakt De Visser vastberadener dan ooit om door te zetten en te blijven vechten voor alle toekomstige patiënten. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters sprak met haar over haar onderzoek, promotor en hoop. 

Meer krantenkoppen in België

Het verhaal van de Raket: ijsje in geel, oranje en rood als blauwdruk voor komende coalitie

Een coalitie met N-VA (geel), CD&V (oranje) en Vooruit (rood) staat in de steigers, waardoor Vlaanderen afstevent op een raketcoalitie, genoemd naar het raketijsje. We gingen aan boord van deze drietrapsraket die ons terugbracht naar 1962, toen de ruimtewedloop tussen de Sovjetunie en de Verenigde Staten een, euh, hoge vlucht nam. “Wij hopen dat de volgende regering, ongeacht haar kleur,

Lees meer »

OPROEP. Studeren uw kinderen op een totaal andere manier dan u dat vroeger deed?

Junimaand, blokperiode. Ouders proberen hun kinderen daar zo goed mogelijk in bij te staan. Maar tijden veranderen. Valt het u op dat er minder achter boeken wordt gestudeerd en meer met ‘filmpjes’ op de computer? Zat u altijd in de bibliotheek en blokken uw kinderen liever thuis, of net omgekeerd? Zaten studenten destijds voor televisie en zitten studenten van nu

Lees meer »

Twee gewonden na frontale botsing tussen 2 auto’s in Kasterlee

Op de Lichtaartsebaan in Kasterlee zijn gisterenavond 2 auto’s frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zijn 2 personen gewond geraakt, waarvan 1 zwaargewond. Een slachtoffer zat gekneld in zijn wagen en kon door omstaanders worden bevrijd. De drukke verbindingsweg was een tijdlang versperd, maar is intussen weer vrij.

Lees meer »

Briljanten feest voor Noella en Emiel

Noella Schoutteet (85) en Emiel Vantyghem (88) uit Oudenburg mochten op 5 juni toosten op hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze stapten op die dag in 1959 in het huwelijksbootje.
The post Briljanten feest voor Noella en Emiel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg wordt veiliger

Op 9 september starten er belangrijke werken ter hoogte van het kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg (N399). Er worden verkeerslichten geplaatst, er komt een strook voor het (zwaar vracht)verkeer dat vanop de N399 de Nijverheidsstraat wil inslaan, en de fietspaden worden breder en veiliger gemaakt.
The post Kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg wordt veiliger appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugsproblematiek in Europa neemt toe

Het Europese drugsprobleem wordt steeds erger. Er zijn steeds meer nieuwe illegale stoffen, sterke synthetische drugs en nieuwe mengsels. Daarnaast vormt ook ‘polydruggebruik’, dat is het gelijktijdige of opeenvolgende gebruik van twee of meer psychoactieve stoffen, een groter gevaar. Dat heeft het Europees Waarnemingscentrum voor drugs- en drugsverslaving (EWDD) gemeld in zijn jaarverslag.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse wapenstilstandresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 10 juni terug.

Lees meer »

Ze ontsnapte vier keer aan de dood en was vermomd als Arabische vrouw: het verhaal Noa Argamani (26) die bevrijd werd uit de klauwen van Hamas

Noa Argamani (26) heeft na haar bevrijding door de Israëlische special forces een eerste inkijk gegeven in de 246 dagen die ze als gijzelaar van Hamas moest doorbrengen. Vier keer ontsnapte de jonge vrouw ternauwernood aan de dood. Douchen mocht ze zelden. De Gazaanse familie die haar gevangen hield, beweerde desondanks dat ze zich gelukkig mocht prijzen.

Lees meer »

Duitse president uit “gevoel van schaamte” over ergste nazi-bloedbad in Frankrijk

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft zijn “gevoel van schaamte” uitgesproken over het ergste nazi-bloedbad in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Oradour-sur-Glane. Hij hield er maandag voor de 80e verjaardag van de moordpartij een toespraak in het Frans. De Franse president Emmanuel Macron benadrukte de Frans-Duitse verzoening als fundament van een gemeenschappelijk Europa.

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Hoeveel zetels heeft Vladimir Poetin behaald in het Europees parlement?

Zijn partij Verenigd Rusland deed natuurlijk niet mee aan de Europese verkiezingen. Toch heeft president Poetin zetels behaald in het Europees parlement. Bij wijze van spreken weliswaar, in de vorm van partijen met een pro-Russische koers of een anti-Oekraïense houding. Hoeveel zijn er dat? Is het aantal gedaald door de Russische agressie? En in welke landen wordt het hardst met

Lees meer »