Coach Jean-Pierre Ruyssen (71) ruilt Gullegem in voor Poperinge

In tweede provinciale van het herenbasketbal eindigde BBC Gullegem op een mooie vierde plaats. Toch ruilt coach Jean-Pierre Ruyssen de club in voor Poperinge, waar hij kind aan huis is.

BBC Gullegem eindigde mooi vierde in tweede provinciale. “Dit overtreft de verwachtingen van mijn eerste seizoen bij de club”, vertelt coach Jean-Pierre Ruyssen (71). “Met deze kern van elf ervaren spelers en één youngster namen we een heel goeie start. We snoepten zelfs Avanti Brugge de punten af. Na de jaarwisseling kregen we echter te maken met heel wat blessures. De spirit was er nog en de jongeren grepen hun kans. We waren al vroeg zeker van de vierde plaats. Een weekendje weg of op reis zorgde ervoor dat ik niet op volle sterkte stond en de resultaten wat uitbleven. Waren we dat misschien wel, dan zat er zeker een derde plaats in. Tijdens de laatste wedstrijd in Desselgem viel ook nog eens Jordi Sablain vroeg in de wedstrijd uit, waardoor we met zeven door moesten.”

Kleinkind in Poperinge

“Een van de redenen waarom ik stop bij Gullegem is omdat ik graag in de jeugdafdeling werk. Met jeugd heb je defensief meer mogelijkheden en ik speel graag modern basketbal. Ik had verschillende aanbiedingen op zak, maar ik woon in Poperinge en mijn kleinkind is daar actief. Toen Poperinge me vroeg, moest ik niet lang nadenken. Ik was er vele jaren bestuurslid, trainer en speler. Ik heb zowat alle functies gehad in het bestuur, uitgezonderd voorzitter. Ik coachte al heel wat ploegen in de provincie, ook twee jaar de dames van Ieper. Ik ben al vijftig jaar actief in het basketwereldje, altijd met veel voldoening.”

“Bij Poperinge is het de bedoeling om talentvolle jeugd in te passen in de eerste ploeg die in vierde provinciale uitkomt. We willen zo snel mogelijk weg uit vierde, dus kampioen spelen is het doel. Het nadeel is natuurlijk dat soms veel talenten vlug weggeplukt worden door andere clubs. Als kleinere club ben je hier dan het slachtoffer van”, zucht Jean-Pierre.

“Naast het coachen ben ik ook nog jeugdcoördinator bij Wervik. Daar organiseer ik ook het jeugdtornooi op 1 mei. Ik amuseer mij nog steeds in het wereldje.”

gullegem In tweede provinciale van het herenbasketbal eindigde BBC Gullegem op een mooie vierde plaats. “Dit overtreft de verwachtingen van mijn eerste seizoen bij de club”, vertelt coach Jean-Pierre Ruyssen (71). “Met deze kern van elf ervaren spelers en één youngster namen we een heel goeie start. We snoepten zelfs Avanti Brugge de punten af. Na de jaarwisseling kregen we echter te maken met heel wat blessures. De spirit was er nog en de jongeren grepen hun kans. We waren al vroeg zeker van de vierde plaats. Een weekendje weg of op reis zorgde ervoor dat ik niet op volle sterkte stond en de resultaten wat uitbleven. Waren we dat misschien wel, dan zat er zeker een derde plaats in. Tijdens de laatste wedstrijd in Desselgem viel ook nog eens Jordi Sablain vroeg in de wedstrijd uit, waardoor we met zeven door moesten.”

Kleinkind in Poperinge

“Een van de redenen waarom ik stop bij Gullegem is omdat ik graag in de jeugdafdeling werk. Met jeugd heb je defensief meer mogelijkheden en ik speel graag modern basketbal. Ik had verschillende aanbiedingen op zak maar ik woon in Poperinge en mijn kleinkind is daar actief. Toen Poperinge me vroeg, moest ik niet lang nadenken. Ik was er vele jaren bestuurslid, trainer en speler. Ik heb zowat alle functies gehad in het bestuur, uitgezonderd voorzitter. Ik coachte al heel wat ploegen in de provincie, ook twee jaar de dames van Ieper. Ik ben al 50 jaar actief in het basketwereldje, altijd met veel voldoening.”

“Bij Poperinge is het de bedoeling om talentvolle jeugd in te passen in de eerste ploeg die in vierde provinciale uitkomt. We willen zo snel mogelijk weg uit vierde, dus kampioen spelen is het doel. Het nadeel is natuurlijk dat soms veel talenten vlug weggeplukt worden door andere clubs. Als kleinere club ben je hier dan het slachtoffer van”, zucht Jean-Pierre. “Naast het coachen ben ik ook nog jeugdcoördinator bij Wervik. Daar organiseer ik ook het jeugdtornooi op 1 mei. Ik amuseer mij nog steeds in het wereldje.” (ELD)

The post Coach Jean-Pierre Ruyssen (71) ruilt Gullegem in voor Poperinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) is kandidaat-burgemeester in Kortrijk: “Gewacht op duidelijk mandaat Kortrijkzaan”

Het Vlaams Belang in Kortrijk draagt Wouter Vermeersch voor als kandidaat-burgemeester bij de komende lokale verkiezingen. Vermeersch haalde op 9 juni 35.200 voorkeurstemmen in West-Vlaanderen. Hij neemt het in zijn strijd om de sjerp allicht op tegen Axel Ronse (N-VA) en kersvers lijsttrekker voor de Stadslijst van Kortrijk Ruth Vandenberghe. “Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaat niet om

Lees meer »

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe”

“Dit zijn ernstige feiten.” Op de rechtbank van Ieper vorderde de openbare aanklager achttien maanden celstraf tegen een Franse vrouw die de grens overkwam om te dealen. De ondertussen vijf maanden zwangere vrouw zegt haar leven te hebben herpakt.
The post Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cybercriminelen verzinnen nepruzie tussen Gunther Levi en Gert Verhulst: “Ik snap niet waarom ze ons viseren”

De smeekbede van Gunther Levi (48) om z’n naam online niet te misbruiken heeft een averechts effect gehad. Waar eerst nog het ‘nieuws’ werd verspreid dat hij gearresteerd was, wordt nu ook Gert Verhulst betrokken bij een nepverhaal van steeds gewiekstere internetcriminelen. In ‘Dag Allemaal’ vertelt de zanger en acteur wat er aan de hand is. “Nee, Gert heeft me

Lees meer »

Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare

De werkgroep rouwpastoraal van de pastorale eenheid Koekelare-Ichtegem nodigt iedereen die een geliefde heeft verloren uit om samen te herdenken in de Sint-Martinuskerk in Koekelare op zaterdag 15 juni om 14.30 uur.
The post Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de oorlog is er voetbal

De Ethiopische regio Tigray ging sinds november 2020 gebukt onder een burgeroorlog die honderdduizenden levens kostte. Tigray ging drie jaar lang op slot, maar is dankzij een staakt-het-vuren sinds november weer opengesteld. Dat maakt dat de drie voetbalclubs die er in de hoogste divisie speelden, volgend seizoen weer welkom zijn in de Ethiopische Premier League.

Lees meer »

Wij hebben een regering in lopende zaken: wat betekent dat?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft gisteren het ontslag van zijn Vivaldi-regering aangeboden aan de koning, die dat ook heeft aanvaard. Ons land wordt nu geleid door een ontslagnemende regering of een regering ‘in lopende zaken’, tot we een nieuwe regering krijgen. Maar wat betekent dat precies? Wat kan/mag zo’n regering in lopende zaken nog doen?

Lees meer »