China houdt militaire manoeuvres in buurt van Taiwan als “zware straf” na toespraak nieuwe president

China is donderdagochtend militaire manoeuvres gestart in de buurt van Taiwan, drie dagen na de inauguratie van de nieuwe president Lai Ching-te op het eiland. Dat heeft het Chinese staatspersagentschap Xinhua gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Drugsproblematiek in Europa neemt toe

Het Europese drugsprobleem wordt steeds erger. Er zijn steeds meer nieuwe illegale stoffen, sterke synthetische drugs en nieuwe mengsels. Daarnaast vormt ook ‘polydruggebruik’, dat is het gelijktijdige of opeenvolgende gebruik van twee of meer psychoactieve stoffen, een groter gevaar. Dat heeft het Europees Waarnemingscentrum voor drugs- en drugsverslaving (EWDD) gemeld in zijn jaarverslag.

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez over de verkiezingsuitslag en de volgende federale regering: “Wanneer rechts écht rechts is, dan is er geen extreemrechts meer”

De MR van Georges-Louis Bouchez (38) staat na haar verkiezingsoverwinning te popelen om rechts beleid te voeren, in alle regeringen. Wat betekent dat voor informateur Bart De Wever (N-VA) zijn plannen? “Het volk heeft de staat hervormd. Door in het noorden en het zuiden op dezelfde manier te stemmen”, aldus Bouchez.

Lees meer »

INTERVIEW. Antwerpse Elke Van den Brandt (Groen) deelt de lakens uit in Brussel: “Ik zet me in voor een stad op kindermaat”

Een onwaarschijnlijk succesverhaal deze verkiezingen is dat van Elke Van den Brandt (44). De Antwerpse is opnieuw de leading lady van de Nederlandstaligen in Brussel. Ze was al viceminister-president in de uittredende Brusselse regering, nu is ze de formateur die de nieuwe Nederlandstalige helft van die regering moet vormen. En ze verdubbelde haar persoonlijke stemmenaantal, terwijl haar partij Groen overal

Lees meer »

Zeker 90 landen praten in Zwitserland over vrede in Oekraïne: wat hoopt Zelenski met de internationale top te bereiken?

Vandaag en morgen vindt in Zwitserland een internationale top over vrede in Oekraïne plaats, waar zo’n 90 landen en organisaties aan deelnemen. Een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne moeten we zeker niet verwachten, in de eerste plaats omdat Rusland niet is uitgenodigd. Oekraïne wil vooral meer internationale steun vinden voor zijn eigen vredesplan.

Lees meer »

Meer duidelijkheid over tragisch ongeval in Kortemark: “De fietser moet geschrokken zijn, kwam ten val en werd zo aangereden”

Er is meer duidelijkheid over het tragische ongeluk in Kortemark dat donderdagochtend het leven kostte aan een 75-jarige fietser uit Hooglede. Volgens het onderzoek reed de fietser aan de verkeerde kant van het fietspad en schrok toen een vrachtwagen vanuit een parking rechts opdraaide. De fietser kwam ten val en werd zo aangereden. De trucker kon 120 kilometer verder aangetroffen

Lees meer »

Ilona Vandenberghe (PVDA) in de wolken met zetel in Vlaams Parlement: “Nu kan ik iets doen met mijn verontwaardiging over onrecht”

Oostende stuurt voor het eerst een PVDA-verkozene naar Brussel. Lijsttrekker Ilona Vandenberghe (59) werd verkozen in het Vlaams Parlement met 6.488 stemmen, waarvan 1.013 uit Oostende. “Ik ben al mijn hele leven verontwaardigd over onrecht. Dit mandaat geeft me de kans daar iets aan te doen. Dat is beter dan aan de kant blijven staan.”
The post Ilona Vandenberghe

Lees meer »

“Politieke zelfmoord” of “slimme strategie”: kan de Franse president Macron zijn vel redden met nieuwe verkiezingen?

In Frankrijk reageren analisten verdeeld op de aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen te houden. Die beslissing nam hij na teleurstellende resultaten bij de Europese verkiezingen. Sommigen noemen het "een slimme zet", anderen spreken van "politieke zelfmoord". "Macron staat met zijn rug tegen de muur en kan geen kant meer op",

Lees meer »