INTERVIEW. Antwerpse Elke Van den Brandt (Groen) deelt de lakens uit in Brussel: “Ik zet me in voor een stad op kindermaat”

Een onwaarschijnlijk succesverhaal deze verkiezingen is dat van Elke Van den Brandt (44). De Antwerpse is opnieuw de leading lady van de Nederlandstaligen in Brussel. Ze was al viceminister-president in de uittredende Brusselse regering, nu is ze de formateur die de nieuwe Nederlandstalige helft van die regering moet vormen. En ze verdubbelde haar persoonlijke stemmenaantal, terwijl haar partij Groen overal elders net niet in de vernieling werd gereden.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen getuigen vanuit Mekka waar temperaturen oplopen tot 50 graden: “Zo’n warmte hebben we nog nooit meegemaakt”

"Zo’n warmte hebben we nog nooit meegemaakt", zo beschrijft Antwerpenaar Fatih Anaz de extreme hitte in Mekka waar bijna 2 miljoen moslims de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart, volbracht hebben. Ondertussen zijn al honderden doden gemeld door de hitte. Volgens diplomaten zou het bij een groot deel van de slachtoffers gaan om mensen die geen vergunning hadden om de stad

Lees meer »

Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine

Met meer dan een handvol titelkandidaten kondigde het Kroon-Oil BRC zich dit jaar opnieuw veelbelovend aan. De wedstrijden ontgoochelen in elk geval niet, want bijna elke keer kregen we een secondestrijd. Niels Reynvoet, de Oost-Vlaming met Kris D’alleine uit Reninge aan zijn zijde, heeft halfweg het kampioenschap de beste kaarten in handen.
The post Eerste Belgische titel wenkt voor

Lees meer »

“Rampscenario’s oefenen is nodig”: Brandoefening in Oostendse Sky Towers

Zaterdagmorgen woedde een hevige brand op de 13de en de 24ste verdieping van de Sky Towers in Oostende. Heel wat brandweermannen, politie, ambulanciers, het MUG-team en de stad Oostende werden op de been gebracht om het vuur onder controle te krijgen en de hulpdiensten te coördineren. Gelukkig ging het maar om een oefening.
The post “Rampscenario’s oefenen is nodig”:

Lees meer »

Opnieuw een bestelwagen gestolen in Wervik, dit keer in de Aststraat: “Het waren geen grote gasten, wel zeer breed. Dat viel op”

Donderdagnacht omstreeks 3 uur is op de hoek van de Aststraat en de drukke Geluwesesteenweg in Wervik een bestelwagen met een laadbak van de APK Group gestolen. Een buurtbewoner zag vijf daders. Ze reden weg in de richting van de rotonde op de expresweg N58 en konden daar alle richtingen uit. Toeval of niet ontweken de daders het stadscentrum waar

Lees meer »

Drie Brugse open ateliers lanceren gezamenlijke website

Onder de noemer Brugse Open Ateliers (BOA) maken drie organisaties hun atelierwerking nog toegankelijker met een gemeenschappelijke website. De organisaties die zo nog meer jongeren willen bereiken zijn MaM (Mind- and Makerspace) van Howest, Het Lab van Het Entrepot en House of Time van Brugge Plus. Brugge(n) voor Jongeren ondersteunt het nieuwe project. “Via de
The post Drie Brugse

Lees meer »

Discussie tussen automobilisten op Rijksweg ontaardt in vluchtmisdrijf: “Hallucinante feiten”

Een akkefietje in het verkeer langs de Rijksweg in Roeselare escaleerde in een achtervolging en een aanrijding op het eerstvolgende kruispunt. “Hallucinante feiten”, vond de openbare aanklager. Een 40-jarige automobiliste kreeg een boete en een rijverbod van één maand.
The post Discussie tussen automobilisten op Rijksweg ontaardt in vluchtmisdrijf: “Hallucinante feiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Was De Afspraak te mild voor uitspraak Dimitri Verhulst over seks met jonge meisjes?”

Het was wat de voorbije dagen: een aantal verontwaardigde reacties in de mailbox en een storm op X, na de passage van schrijver Dimitri Verhulst in De Afspraak. Hij kwam bij Phara de Aguirre zijn nieuwe boek voorstellen, ‘Bechamel Mucho’, over de broeierige sfeer in een all-in vakantieresort op Mallorca. Maar een uitspraak van Verhulst over seks met meisjes jonger

Lees meer »

Meeting op Westendse dijk verwelkomt 300 Volkswagenbusjes

Op zaterdag 15 juni, tijdens het VW busmeeting evenement in Westende stonden op de Koning Ridderdijk, 300 Volkswagenbusjes opgesteld. Dit aantal is het hoogste tot nu toe voor dit evenement. “Met een geschatte 2 à 4 personen per busje, betekent dit dat ongeveer 1.000 mensen speciaal voor dit evenement naar Westende zijn gekomen,” zegt een blije organisator Bram Opstaele.

Lees meer »