AfD uit uiterst rechtse fractie gezet in Europees Parlement

De uiterst rechtse fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europees Parlement zet de Duitse partij AfD uit de fractie na uitspraken van omstreden lijsttrekker Maximilian Krah.

 

Meer krantenkoppen in België

Conner Rousseau pakt als lijstduwer meeste voorkeurstemmen in Oost-Vlaanderen, Sophie Wilmès verbrijzelt twintig jaar oud stemmenrecord in Wallonië

Conner Rousseau haalt als lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen 75.801 voorkeurstemmen. Een zeer knappe prestatie als je helemaal onderaan de lijst moet meedingen. Lijsttrekkers Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en zeker Bart De Wever (N-VA) zijn de grote stemmenkanonnen van deze verkiezingen. Sophie Wilmès (MR) verbrijzelt aan Waalse zijde dan weer het stemmenrecord.

Lees meer »

Vooruit Plus stelt lijst voor met Ann Brusseel en Niko Geldhof

Vooruit Plus stelde de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “We doen dat precies vier maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt John Crombez. Hij wordt in een folder in alle brievenbussen volop uitgespeeld : John voor burgemeester. Maar op de lijst vallen veel meer zaken op.
The post Vooruit Plus stelt lijst voor met Ann Brusseel en Niko Geldhof appeared first

Lees meer »

Rechtszaak tegen Nederlandse rapper Ali B gestart: “Voor het eerst voelde de dood warmer dan het leven”

Ali B staat twee dagen lang terecht in de rechtbank in Haarlem. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van ‘The Voice of Holland’. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen. “Ik heb nog nooit een vrouw tegen haar zin iets onaangenaam aangedaan”, klinkt het bij Ali B

Lees meer »

“Natuurpunt komt afspraken niet na”, zegt familie van landbouwer die in Lummen twee percelen vernielde

Romain Aerts, landbouwer en oom van de boer die de 2 percelen in natuurgebied Vallei van de Zwarte beek van Natuurpunt heeft vernield, reageert op de beschuldigingen van Natuurpunt. De jonge landbouwer bleek ten einde raad te zijn nadat de gemaakte afspraken met Natuurpunt niet werden nagekomen. "Vandalisme is een heel sterk woord, die boompjes waren aan het verstikken in

Lees meer »

Professionals mislukken in poging om sleutels dure Peugeot te kopiëren: “Ook ‘oldschool-diefstal’ mislukte”

In het centrum van Diksmuide werd maandagochtend geprobeerd om een dure Peugeot 5008 GT te stelen. Opvallend: dat gebeurde op 800 meter van het politiecommissariaat. Het ging om professionals die de sleutels van de auto die binnen lagen wilden kopiëren, maar daar door een fout wellicht in mislukten. “Daarna braken ze de auto open en wilden die ‘oldschool’ starten, maar

Lees meer »

Ondanks visuele beperking blijft Nancy (51) actief én positief als vrijwilliger: “Op het voetpad loop ik nog het grootste gevaar”

Nancy Carron staat opgewekt in het leven. Niettegenstaande Nancy een beperkt zicht heeft en sedert 2021 met medisch pensioen is, blijft deze gewezen leerkracht niet bij de pakken zitten. Als vrijwilliger bij TOV helpt ze mensen met een psychische kwetsbaarheid.
The post Ondanks visuele beperking blijft Nancy (51) actief én positief als vrijwilliger: “Op het voetpad loop ik nog

Lees meer »

OPROEP. Wat is het origineelste cadeau dat u als juf of meester aan het eind van het schooljaar kreeg?

Aan het eind van het schooljaar is de cadeautjestijd weer aangebroken. Ongetwijfeld bent u de voorbije jaren bedolven onder ‘Beste Juf’-mokken, ‘Leukste Leerkracht’-zeepjes en ‘Bedankt voor het leuke schooljaar’-doosjes van Merci. Misschien waren het er zoveel, dat u ze heeft doorgegeven. Of liggen er ‘Geweldige Meester’-hebbedingen stof te vergaren op zolder. Maar wat is het meest originele eindeschooljaargeschenkje dat u

Lees meer »

WIK-feest doet basketbalzaal Koninklijke Stallingen tweemaal vollopen: “James Ensor als rode draad doorheen gym- en dansspektakel”

600 deelnemers, 140 trainers en bestuursleden en 80 medewerkers van Gym- en Dansclub Willen is Kunnen (WIK) stonden vorig weekend in voor een hoogstaand gym- en dansspektakel. De basketbalzaal in de Koninklijke Stallingen was tweemaal tot de nok gevuld. Een unicum.
The post WIK-feest doet basketbalzaal Koninklijke Stallingen tweemaal vollopen: “James Ensor als rode draad doorheen gym- en dansspektakel”

Lees meer »