AfD uit uiterst rechtse fractie gezet in Europees Parlement

De uiterst rechtse fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europees Parlement zet de Duitse partij AfD uit de fractie na uitspraken van omstreden lijsttrekker Maximilian Krah.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart Tommelein kijkt al vooruit naar gemeenteraadsverkiezingen: “Het Vlaams Belang baart me zorgen”

Oostends burgemeester Bart Tommelein is bezorgd over de opmars van Vlaams Belang in zijn stad, feliciteert Vooruit en N-VA en noemt hen meteen als de te kloppen tegenstrevers. Hijzelf haalde op de Europese lijst flink wat stemmen.
The post Bart Tommelein kijkt al vooruit naar gemeenteraadsverkiezingen: “Het Vlaams Belang baart me zorgen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“DNA van de club zit in mij. Ik weet wat we samen kunnen bereiken”: De Roeck spreekt voor het eerst als Antwerp-coach

Jonas De Roeck (44) heeft voor het eerst gesproken als coach van Antwerp. De nieuwe T1 wil attractief voetbal zien, maar ook spelers die hun truitje nat maken. En vertelt ook dat zijn aanstelling best een bewogen moment was. “Ik heb twee jaar geleden mijn vader, die ook rood-wit bloed heeft, verloren. Daardoor is het een emotioneel moment om deze

Lees meer »

Opvallend: PVV’er wordt na onderzoek van Nederlandse inlichtingendienst toch geen minister van Asiel en Migratie

Gidi Markuszower, een parlementslid van de radicaal-rechtse Nederlandse partij PVV van Geert Wilders, zal dan toch geen minister van Asiel en Migratie worden in de nieuwe Nederlandse regering. Na een veiligheidsonderzoek door de Nederlandse inlichtingendienst AIVD is zijn kandidatuur opnieuw ingetrokken. Dat meldt ‘RTL Nieuws’ en de informatie is door Wilders bevestigd op X.

Lees meer »

Gloednieuw wzc Sint-Jan Baptist feestelijk geopend: “Nieuwe dynamiek in onze gemeente”

Met trots kondigde vzw Curando de officiële opening aan van de gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de start van een nieuwe dynamiek in Helkijn”, aldus burgemeester Dirk Walraet (79).
The post

Lees meer »

ASSISEN. Kinderen van slachtoffer Caroline (65) getuigen: “Het is niet omdat ik ze in jaren niet meer gezien had, dat ik haar niet graag meer zag”

“Ik heb ook mijn rugzak.” Het moet op dit proces zo wat de vaakst gehoorde uitspraak zijn. Uit de mond van de twee vrouwen in de beschuldigdenbank, om te beginnen. Uit de mond van vele getuigen, uit welk ‘kamp’ ze ook komen. En mocht de dode Caroline Kint nog kunnen spreken, ze zou gewis hetzelfde over zichzelf gezegd hebben. Zo

Lees meer »

Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan je in Beveren, Ingelmunster, Torhout en Wevelgem terecht om duizenden cactussen en vetplanten te bezichtigen, telkens van 9 uur tot 19 uur. Het is de kans om mooie zelf gezaaide plantjes aan te schaffen.
The post Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze lijst is nu compleet”

Lijsttrekker Gino Dumon en voorzitter Pascal Garmyn stelden de vier kandidaten uit deelgemeente Ettelgem voor die in oktober naar de stem van de kiezer zullen dingen. Naast Tahira Malik, nu schepen, krijgen Eline Vandekerckhove, Lieven Deceuninck en Chelsey Meyers een plaats op de lijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze

Lees meer »

Zeker 90 landen praten in Zwitserland over vrede in Oekraïne: wat hoopt Zelenski met de internationale top te bereiken?

Vandaag en morgen vindt in Zwitserland een internationale top over vrede in Oekraïne plaats, waar zo’n 90 landen en organisaties aan deelnemen. Een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne moeten we zeker niet verwachten, in de eerste plaats omdat Rusland niet is uitgenodigd. Oekraïne wil vooral meer internationale steun vinden voor zijn eigen vredesplan.

Lees meer »

LIVE. Britse royals zijn weer voltallig: prinses Kate vervoegt koning Charles tijdens eerste publieke verschijning sinds ziekte

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »