Duitse partij AfD is uit radicaal-rechtse fractie gezet in Europees Parlement na controversiële uitspraak over SS

De radicaal-rechtse fractie Identity & Democracy (ID) in het Europees Parlement heeft beslist om het Duitse Alternative für Deutschland (AfD) uit de fractie te zetten. De fractie wil naar eigen zeggen niet geassocieerd worden met de uitspraken van Maximilan Krah, Europees Parlementslid voor AfD en lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Krah heeft in een interview gezegd dat niet alle SS’ers oorlogscriminelen waren. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op

Deerlijk is met Il Castello in de Kleine Brandstraat en nieuwe zomerbar rijker. Initiatiefnemer is Maxim Vandenbulcke van bistro-taverne-tearoom ‘t Gaverkasteel. Het hele concept kreeg een Italiaans kleedje aangemeten.
The post Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel met 94 dansers inde wondere wereld van Disney

Wie dit weekend op zoek is naar een muzikale toets, kan daarvoor terecht in CC De Steiger. De danseressen van dansschool Love 2 Dance Menen pakken dan uit met een wervelend spektakel. Het thema van dit jaar brengt bezoekers tot in de wondere wereld van Disney.
The post Spektakel met 94 dansers inde wondere wereld van Disney appeared first

Lees meer »

IVVO opent nieuw overslagcentrum in Veurne

In samenwerking met het studiebureau Sweco en het bouwbedrijf Spanbo werd 15 maanden hard gewerkt om de bouw van deze nieuwe overslaghal te realiseren. “Deze multifunctionele hal met een oppervlakte van 3.484 m² geeft ons de flexibiliteit om meer gescheiden afvalfracties en piekaanvoer op te vangen”, aldus Valentijn Despeghel, voorzitter IVVO. Naast overslag van gft- en restafval kan IVVO meer

Lees meer »

Roeselaars Minivoetbal bedankt scheidsrechters

Naar jaarlijkse gewoonte sloot het Koninklijk Roeselaars Minivoetbal het seizoen stijlvol af in een gezellige sfeer met bestuur en scheidsrechters in taverne Petrouska. Met 93 ploegen, 1.444 aangeslotenen en het spelen van 1.239 wedstrijden werd het seizoen afgesloten. Deze wedstrijden werden geleid door 13 scheidsrechters die in de bloemetjes gezet werden. We zien boven van
The post Roeselaars Minivoetbal

Lees meer »

Sol Degrieck en Sigrid Rondelez: zij dromen al van de Spelen van 2032

Sol Degrieck behoort op haar veertiende al tot de beste surfsters ter wereld. Vanaf zaterdag 29 juni neemt ze deel aan de wereldbekermanche windsurfen op het Spaanse Gran Canaria. Een kwestie van veel talent en goesting, in combinatie met de ervaring en tips van voormalig professioneel windsurfster Sigrid Rondelez, haar coach én mama.
The post Sol Degrieck en Sigrid

Lees meer »

Supporteren voor nationale ploeg kan op Moendial: “Win een ballonvlucht tijdens groepsmatchen van de Duivels”

De Rode Duivels spelen maandag om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal in Duitsland. Dit betekent meteen ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’ in Moen. “Met voor en na de match een dj die voor een ‘Duivelse’ sfeer zal zorgen”, klinkt het bij de organisatie.
The post Supporteren voor nationale ploeg kan

Lees meer »

PORTRET. “Ze schoren mijn hoofd kaal en spuwden op mij”: het turbulente parcours van Limp Bizkit-zanger Fred Durst

“Zo vreselijk Sean Paul was in 2022, zo erg waren Fred en de zijnen in 2023.” Fred Durst (53), die zaterdag verwacht wordt op Graspop Metal Meeting, maakte vorig jaar geen goede indruk op Pukkelpop. De Limp Bizkit-frontman gaf er net niet het meest bizarre optreden uit z’n carrière. Al hoeft dat niet te verwonderen, want Durst, die zelfs voor

Lees meer »

Nieuwe Tuinrangers geven gratis tuinadvies

Sinds kort telt Harelbeke nieuwe Tuinrangers, inwoners die gratis tuinadvies geven om de tuin bestand te maken tegen de klimaatveranderingen en bij te dragen aan een betere biodiversiteit. Met hun gratis en deskundig advies bieden ze concrete tips en oplossingen.
The post Nieuwe Tuinrangers geven gratis tuinadvies appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Gordel stunt met koorddansen tussen kasteeltorens gemeentehuis Dilbeek

De Gordel, het bekende fiets- en wandelevenement in de Vlaamse Rand, biedt dit jaar voor het eerst activiteiten aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Nog nieuw is het aanbod aan straatsporten en een zogenoemde ‘slackline’ tussen de kasteeltorens van het gemeentehuis van focusgemeente Dilbeek. Je moet dan op een touw van de ene naar de andere toren proberen te

Lees meer »