Werf ecoduct boven Brusselse Ring in Halle uitzonderlijk geopend voor Open Wervendag

Deze zondag kan je het nieuwe ecoduct over de Brusselse Ring dat de 2 delen van het Hallerbos moet verbinden, bezoeken naar aanleiding van open Wervendag. De werken aan het ecoduct zijn ongeveer halfweg: vanaf begin 2025 moeten de dieren veilig kunnen oversteken van de ene kant van het bos naar de andere. "Dit is een unieke kans om te zien hoe zo’n ecoduct in elkaar zit", zegt boswachter Thomas Boonen van het Agentschap Natuur en Bos (ANB). 

Meer krantenkoppen in België

Albert Heijn moet werken nieuwe supermarkt in Ruiselede staken: “Klacht van buurtbewoners over afmetingen en hoogte van het gebouw”

Naar verluidt zijn er problemen bij de bouw van de nieuwe Albert Heijn supermarkt in de Aalterstraat in Ruiselede. Eén of meerdere buurtbewoners hebben klacht ingediend, omdat er sprake zou zijn van bouwovertredingen. Naar aanleiding daarvan is er door een stafmedewerker van DVV Midwest een bevel tot onmiddellijke staking ingediend. Het stakingsbevel is een voorlopige maatregel om de zaak te

Lees meer »

Kasteel Wolvenhof krijgt bestemming: ‘buur’ gaat er kantoorruimte, horeca en zelfs een B&B onder brengen

De nieuwe ‘bewoner’ van Kasteel Wolvenhof is bekend. En die moest men eigenlijk niet ver zoeken. ‘De Sasmeester’ van de familie De Gussem, die ernaast ook het veterinair labo Poulpharm heeft, neemt er zijn intrek. Een erfpachtovereenkomst van 50 jaar is daarvoor voorzien. Het hele interieur moet nog onderhanden genomen worden, maar naar verwachting zou in 2026 het kasteel moeten

Lees meer »

Leerlingen zevende jaar Maricolen stellen pop-upwinkel voor: “Rode cijfers vermijden”

Voor de laatstejaars van het secundair onderwijs zijn de zwaarste weken van het schooljaar aangebroken. Voor de leerlingen van het zevende jaar Modespecialisatie en Trendstudie van het Technisch Instituut Heilige Familie (Maricolen) is de examenperiode extra stresserend want deze week worden hun creatieve werken tentoongesteld en verkocht in een pop-upwinkel in de Academiestraat.
The post Leerlingen zevende jaar Maricolen

Lees meer »

Vrijwillige bloedgevers gehuldigd voor hun inzet

De leden van de vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers werden ontvangen op het gemeentehuis voor de huldiging van een aantal van hen. Niels De Brabandere, Nick Deruyck, Els Dewitte, Christiaan Meeuws, Marc Neirynck en Adam Wojcik kregen een oorkonde voor 25 bloedgiften. Sabine De Witte, Franky D’Haene, Andrea Holvoet en Luc Van Robays gaven 50
The post Vrijwillige bloedgevers

Lees meer »

Pieter (32) kreeg foute diagnose van radiologen Antwerps ziekenhuis: “Mijn pees was ‘in frut vaneen’”

Na de beslissing van ziekenhuisgroep ZNA om alle zeven radiologen van ZNA Cadix tot nader order te vervangen, namen al 78 patiënten contact op met de ziekenhuisgroep. De meesten stellen zich vragen bij hun dossier. Zo ook Pieter Graulus (32), bij wie vier jaar geleden een nagenoeg volledig afgescheurde patellapees niet door de behandelende radioloog werd opgemerkt.

Lees meer »

Dokter Steven Van Avermaet sluit zich aan bij ‘Trots op Oostende’

Dokter Steven Van Avermaet zal mee zijn schouders zetten onder het project ‘Trots op Oostende’. Als voorzitter van de medische raad van AZ Oostende Serruys staat hij honderd procent achter de keuze voor één Oostends ziekenhuis.
The post Dokter Steven Van Avermaet sluit zich aan bij ‘Trots op Oostende’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq haalt grootste aantal stemmen van heel Vlaanderen bij de opvolgers

Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, stond bij de afgelopen verkiezingen als eerste opvolger voor het Vlaams parlement bij CD&V in West-Vlaanderen. Hij haalde daarbij 9.454 stemmen, het hoogste aantal van alle opvolgers en dat zowel Vlaams als federaal.
The post Burgemeester van Roeselare Kris Declercq haalt grootste aantal stemmen van heel Vlaanderen bij de opvolgers appeared first on KW.be.

Lees meer »