Regimekritische Chinese blogster na vier jaar vrijgelaten

21:44 Na een celstraf van vier jaar voor kritische berichtgeving over de overheidsaanpak van het coronavirus is de Chinese blogster Zhang Zhan weer vrijgelaten. 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlamingen zien De Bruyne, Vertonghen en De Ketelaere als beste collega’s

Binnenkort zal 1 op de 10 West-Vlamingen samen met collega’s kijken naar de EK-matchen van onze Rode Duivels, onder het goedkeurend oog van hun werkgever. Dat blijkt uit een kleinschalig onderzoek van uitzendbureau Tempo-Team. Daarnaast zijn de bevraagde West-Vlaamse werknemers het erover eens dat Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Charles De Ketelaere de tofste voetballers zijn om dagelijks mee

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Moorslede: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Moorslede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Moorslede.
The post Verkiezingsresultaten in Moorslede: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten Breckx, Aster Nzeyimana en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho, en commentator Aster Nzeyimana geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder

Lees meer »

Zo schatten de Belgen de EK-kansen van Rode Duivels in (en de mannen dromen iets meer dan de vrouwen)

Is de Belg optimistisch, of eerder pessimistisch over de kansen van onze Rode Duivels op het EK? Onderzoeksbureau Nielsen Sports Belgium ging het via een steekproef bij 2.000 landgenoten na. Wat blijkt? Vier procent ziet ons land straks Europees kampioen worden. Dat is (niet geheel verrassend) minder dan het vorige EK. Al zijn de mannen iets optimistischer dan de vrouwen.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Brugge: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Brugge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Brugge.
The post Verkiezingsresultaten in Brugge: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit had ik absoluut niet verwacht”: Alexander Doom knalt naar Europese titel op de 400 meter

Nadat Alexander Doom (27) eerder dit jaar de wereldtitel greep op de 400m indoor liet hij op het EK outdoor in Rome opnieuw van zich spreken. Wat hij daar klaarspeelde, is zelfs nog straffer te noemen. Hij stormde naar de Europese titel in een duizelingwekkende chrono van 44”15. Daarmee vestigde hij een nieuw nationaal record, een nieuw kampioenschapsrecord en verbeterde

Lees meer »

Petra De Sutter reageert voor het eerst: “Wat De Wever in zijn speech heeft gezegd, klinkt niet goed voor ons”

Tekenend voor de campagne stond Petra De Sutter zondagavond centraal op het podium van Groen, geflankeerd door de twee voorzitters. Haar partij gaat erop achteruit, maar minder dramatisch dan de peilingen hadden voorspeld. Welk gevoel overheerst bij De Sutter? Hoe kijkt ze naar de resultaten van N-VA en Vlaams Belang? En wil ze in een Vlaamse of federale regering stappen?

Lees meer »

Hoe komt het dat Vlaams Belang minder goed scoort dan peilingen hadden voorspeld? “Niét aan de partij zelf te wijten”

Waar ging het mis voor het Vlaams Belang? Want de partij doet het een pak minder goed dan de peilingen hadden voorspeld. Onze HLN-columnist Noël Slangen maakt de analyse en ziet drie factoren die een rol hebben gespeeld: “Bart De Wever heeft niet dezelfde fout gemaakt als de concurrenten van de extreemrechtse Geert Wilders in Nederland wél hebben gemaakt.”

Lees meer »