Nu Spanje, Noorwegen en Ierland de Palestijnse staat erkennen: “Reële kans dat België zal volgen”, zegt professor Hendrik Vos

Drie Europese landen laten weten Palestina voortaan als onafhankelijke staat te erkennen. Is de beslissing van Spanje, Noorwegen en Ierland meer dan symboliek? En kan de erkenning de situatie in Gaza verbeteren? Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) wikt en weegt de gevolgen. “Door de erkenning kan Israël nog moeilijk het officiële verhaal – ‘het is een operatie tegen terreurbeweging Hamas’ – blijven vertellen.” 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever heeft precies wat hij wil

Bart De Wever heeft voor de grootste verrassing van deze verkiezingen gezorgd. Niet Vlaams Belang is de grootste partij van Vlaanderen, maar N-VA. Zijn alles-of-niets-strategie heeft gewerkt. Hij kan zowel in Vlaanderen als op federaal niveau aan een regeringsvorming beginnen.

Lees meer »

Olivier Deschacht moet nét voor eindmeet opgeven in ‘Special Forces’: “Mijn armen zijn kapot”

Loïc Van Impe (30) is de grote overwinnaar van het tweede seizoen van ‘Special Forces’. De tv-chef is de enige BV die de meet haalde van het loodzware realityprogramma. Voor ex-voetballer Olivier Deschacht (43) eindigde de laatste aflevering met een sisser. Net voor de finish moest hij compleet uitgeput opgeven. “Mijn armen zijn kapot. Het gaat écht niet meer.”

Lees meer »

Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen”

Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem is klaar voor de toekomst. De vierde generatie deed al zijn intrede en men koestert uitbreidingsplannen. Er zou een nieuwe, ruimere aula komen die voldoet aan de meest recente eisen.
The post Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mithra failliet verklaard, aandeelhouders zijn geld kwijt

Mithra nv, moedermaatschappij van het Luikse farmabedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor vrouwen, is maandag door de ondernemingsrechtbank in Luik failliet verklaard. Dat zegt de socialistische vakbond Setca na een bijzondere ondernemingsraad, en wordt ook bevestigd in een persbericht van het bedrijf. De rechtbank stelde curatoren aan. Zo’n 19 werknemers zijn getroffen door het faillissement.

Lees meer »

‘Meneer doktoor’ maakt plaats voor ‘mevrouw doktoor’: “Mijn oma was halve eeuw geleden witte raaf. In mijn richting zijn we in de meerderheid”

Het was decennialang een mannenzaak, maar het beroep van huisarts staat voor een kantelpunt. Hr-dienstverlener Acerta voorspelt dat er binnenkort voor het eerst ooit meer vrouwelijke dan mannelijke huisartsen aan de slag zijn in ons land. Wat is de oorzaak van die evolutie, en is er eigenlijk een verschil tussen meneer en mevrouw doktoor?

Lees meer »