Kwart van leerkrachten verlaat onderwijs alweer na vijf jaar: “Wie opdracht heeft met langere duurtijd, blijft vaker”

Zo’n 13 procent van de startende leerkrachten stopt al in het eerste jaar. Na vijf jaar heeft meer dan een kwart het onderwijs verlaten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KU Leuven. “Een stabiele opdracht in de beginjaren is essentieel”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Jente Pironet van Portland: “Jaar lang elke dag moeten vechten voor het leven, is beetje vergelijkbaar met soldaat aan front”

Jente Pironet van Portland voelt zich fysiek opnieuw veel beter, maar heeft als gevolg van zijn behandeling tegen kanker wel last gekregen van posttraumatische stress. Dat zegt hij in de podcast ‘Last goodbye’ waarin bekende mensen 5 tijdloze nummers kiezen die ze willen horen op hun begrafenis. Zijn diagnose werd vorige zomer vlak na zijn optreden op Rock Werchter gesteld.

Lees meer »

India beleeft langste hittegolf ooit

India kreunt momenteel onder de langste hittegolf die ooit in het land werd gemeten. Dat heeft Mrutyunjay Mohapatra, de directeur van de Indiase meteorologische dienst, maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Het EK gaat bijna beginnen! Nagelsmann kiest voor verwachte elf, eerst nog grote openingsshow

Het is bijna zover! Gastland Duitsland en Schotland trappen om 21u in de Allianz Arena van München het EK voetbal op gang. Julian Nagelsmann heeft in zijn basiself geen verrassingen in petto voor de opener. Maar eerst staat er nog een openingsshow op het programma, waar onder meer Franz Beckenbauer geëerd wordt. Volg het allemaal in de liveblog hieronder!

Lees meer »

21 dagen rijverbod en geldboete voor Elodie Gabias (27) na rijden onder invloed: “Ik ben een heel braaf persoon”

Elodie Gabias (27), bekend als influencer en deelneemster van het televisieprogramma ‘De Verraders’, moest vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verschijnen. De reden? Na een festival vorige zomer besloot ze met haar brommer naar huis te rijden. Enkele agenten merkten het vreemde rijgedrag op en stelden vast dat de jongedame onder invloed reed. “Het was dom en ik neem mijn verantwoordelijkheid”,

Lees meer »

ASSISEN. Kinderen van slachtoffer Caroline (65) getuigen: “Het is niet omdat ik ze in jaren niet meer gezien had, dat ik haar niet graag meer zag”

“Ik heb ook mijn rugzak.” Het moet op dit proces zo wat de vaakst gehoorde uitspraak zijn. Uit de mond van de twee vrouwen in de beschuldigdenbank, om te beginnen. Uit de mond van vele getuigen, uit welk ‘kamp’ ze ook komen. En mocht de dode Caroline Kint nog kunnen spreken, ze zou gewis hetzelfde over zichzelf gezegd hebben. Zo

Lees meer »

Loïc Van Impe is revelatie van ‘Special Forces’: “Je zag het niet op tv, maar ik heb één van de cheffen serieuze klap gegeven”

Loïc Van Impe (30) is dé revelatie van het tweede seizoen van ‘Special Forces’. De tv-chef haalde als enige de meet van het loodzware VTM-format. In dit interview vertelt hij hoe hij dat heeft klaargespeeld en blikt hij terug op de strubbelingen met rekruut Olivier Deschacht (43). “Je kan niet met iedereen beste vrienden worden.”

Lees meer »

Nikita (37) ging elk jaar op controle na kanker, en toch misten radiologen nieuwe tumor: “De dokter verbleekte toen mijn man naar het zwart bolletje wees”

“Alles in orde”, hoorde Nikita Stiernet (37) uit Zwijndrecht de oncoloog verklaren. Naast haar had haar man verbaasd zitten kijken naar de snelheid waarmee de arts over het scherm scrolde. Eén gerichte vraag bracht de dokter van slag. Hij moest bellen, zei de specialist plots, en verliet zijn bureau om pas drie kwartier later terug te keren. Nikita en haar

Lees meer »

“Netflix vroeg mij, maar ik heb gepast”: dit zijn de Rode Duivels-vrouwen en dit wist je nog niet over hen

We wensen niemand een stevige portie eenzaamheid toe, behalve… de dames in dit artikel. Want als de partners van onze Rode Duivels hun ventje nog een maand moeten missen, dan betekent dit dat we de finale spelen op het EK in Duitsland. In afwezigheid van Mishel Gerzig (mevrouw Courtois) missen onze Belgische spelersvrouwen misschien nog één mespuntje glamour, maar met

Lees meer »