Voormalig jeugdvoetbaltrainer (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft niet meer naar buiten”

Hij had een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren. “Voor hem was het misschien een spelletje maar de impact op ons gezin is groot”, getuigden de ouders van een 9-jarig slachtoffer. 

Meer krantenkoppen in België

Denemarken in de ban van fors verhoogde dotaties koningshuis: “Ze zijn nóg hebzuchtiger geworden”

“Als Mary’s echtgenoot tegenwoordig gelukkiger lijkt, heeft hij daar een goede reden voor”, schrijft de Deense pers. Koning Frederik (56) en zijn familie gaan er namelijk financieel flink op vooruit door extra dotaties, waaronder één “buitengewone” van bijna 4 miljoen euro. De Deense regering verdedigt de nieuwe bepaling, maar in de pers wordt de koninklijke familie zwaar bekritiseerd. “De bevolking

Lees meer »

De moeilijke weg naar de sterren is nog maar net begonnen

Hét beeld van de verkiezingsavond is de gelijktijdige aankomst van de winnaars en de verliezers van deze verkiezingen. De emoties aan de twee kanten waren overduidelijk: bij de N-VA stapte elk kopstuk met uitbundige juichgebaren uit de bus; de verliezers van de Open VLD stapten in cohorte door de Melsenstraat, hun tranen verbijtend, elk commentaar weigerend aan de verzamelde journalisten.

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in ons land, maar ook Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk het

Lees meer »

Na werkstraffen voor Reuzegommers, veroordeling van Acid of fraude bij magistratenexamen: vertrouwen in justitie daalt, blijkt uit barometer

Het vertrouwen in justitie daalt. Dat is de conclusie van de vijfde Justitiebarometer van de Hoge Raad voor Justitie. Vooral mensen die zichzelf in de lagere klasse plaatsen, hebben nog maar weinig vertrouwen. "De ongelijkheid in de samenleving vertaalt zich ook in hoe mensen kijken naar justitie", legt socioloog Maartens Hermans uit.

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Vroege vluchters Traeen en Thalmann houden uitstekend stand, keren de favorieten nog terug?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »