Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na een aantal seconden verdwijnt, zonder de bedoeling schade toe te brengen verstoorde de rust van de leerling niet.” Dus gaat D. daarvoor vrijuit. “Al beseft hij wel dat hij het fatsoen ver overschreed”, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul.

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Hoe ‘Het conclaaf’ van Eric Goens de verkiezingen heeft beïnvloed: “Van Grieken was gegeneerd over die passage met De Sutter”

Zelden, misschien wel nooit, is in analyses na verkiezingen in Vlaanderen zo vaak de naam van een televisieprogramma gevallen als dit jaar. ‘Het conclaaf’ op VTM heeft volgens alle waarnemers een stempel gedrukt op de campagne en op de uitslag. “Het debat is zelden zo inhoudelijk geweest”, zegt programmamaker Eric Goens. Wij blikken samen met hem terug op de succesformule,

Lees meer »

Vlaams Belang de grootste in Limburg

Hoewel N-VA op federaal niveau standhoudt, moet de partij in Limburg wel Vlaams Belang laten voorgaan. Daarmee is Limburg één van de drie Vlaamse provincies waar extreemrechts de grootste is.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, nog 4 mensen vermist onder het puin

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Geen vrees voor een leegloop bij Cercle Brugge

BRUGGE Cercle Brugge is zich verder aan het versterken, zowel op als naast het terrein en dat willen ze blijven doen. Ook komend seizoen. Rekening houdend met zeker vier en mogelijks nog meer Europese wedstrijden in de maanden juli en augustus zal groen-zwart een kern moeten samenstellen met twee of drie extra spelers voor de fysieke spelstijl die het hanteert.<br

Lees meer »

N-VA Cultuurschepen Griet Vanryckegem naar Vlaams Parlement: “Ik ben de Menenaar zo enorm dankbaar voor zijn stem”

De Wieltjesstad kent haar ondertussen al 12 jaar als Cultuurschepen, maar binnenkort zal ook in het Vlaams Parlement de naam Griet Vanryckegem (N-VA) een belletje doen rinkelen. De Meense lerares-politica neemt ons terug naar haar jeugd en het cultuurbeleid en blikt (een beetje) vooruit. Een belangrijke schakel in deze goed geoliede machine is haar gezin: “Dat is mijn steunpilaar.”

Lees meer »

Dit weten we al over de explosie in Hoboken

Bij een zware explosie in Hoboken is een gebouw op de Sint-Bernardsesteenweg gedeeltelijk ingestort. Voorlopig is er sprake van zes gewonden. De brandweer is massaal ter plaatse en zoekt naar slachtoffers onder het puin. “De eerste slachtoffers konden we al bevrijden uit het puin”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Lees meer »