Duitse politie schiet man dood na geweld op EK-feestje

De Duitse politie heeft vrijdagavond een man doodgeschoten in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt. De man viel mensen aan op een privéfeestje in Wolmirstedt. Drie mensen raakten ernstig gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Frans en Lucrèce vieren gouden huwelijksjubileum in Ardooie: Cupido deed 50 jaar geleden zijn werk in de Broederschool

Frans Vandenberghe en Lucrèce Vansteelant werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis ontvangen. Beiden zijn intens vertrouwd met Ardooie. Frans werd er geboren op 30 juni 1950. Lucrèce liet zich voor de eerste keer horen op 31 oktober 1952. Het echtpaar woont in de Stationsstraat 177.
The post Frans en Lucrèce vieren gouden huwelijksjubileum in Ardooie:

Lees meer »

“We waren op slag verliefd op dit pand”: drie vrienden blazen Grand Café ‘Au Lilas Blanc’ in Heist nieuw leven in

Dorpsplein De Bolle in Heist-aan-Zee heeft er een nieuwe trekpleister bij. Drie vrienden heropenen Grand Café Au Lilas Blanc. Het historische pand stond drie jaar leeg, maar volgens Ben Bruyneel (40) is het potentieel groot. “Het gebouw heeft zóveel charme. We geven onszelf de tijd om te groeien. Met ons concept willen we nét iets anders zijn dan de rest.”

Lees meer »

Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

Lees meer »

Ook op een rommel-of avondmarkt moet je zowel elektronisch als cash kunnen betalen bij een professionele verkoper

Als consument moet je bij elke onderneming of vereniging op minstens één elektronische manier kunnen betalen. Dus ook op een zomerse avond- of rommelmarkt. Dat kan met een bankkaart zijn, maar even goed door een QR-code te scannen met een betaalapp. Zelfs een overschrijving behoort tot de opties. Bovendien moeten ondernemingen ook altijd cash geld blijven aanvaarden.

Lees meer »