UGent wil samenwerking met Israëlische instellingen stopzetten: “Ondanks de mogelijke repercussies”

Maandenlang hield de UGent vol dat de universiteit niet samenwerkt met omstreden Israëlische instellingen. Met schaamrood op de wangen moest rector Rik Van de Walle nu toch toegeven dat er dergelijke banden zijn, al is hij naar eigen zeggen fout geïnformeerd. De UGent wil de samenwerking met de drie betrokken instellingen nu stopzetten.

 

Meer krantenkoppen in België

Sommigen werden op hun negentiende al miljardair: dit is de nieuwe generatie superrijken

Een nieuwe generatie superrijken is opgestaan. Jongeren die miljoenen euro’s op hun bankrekening staan hebben, vooral met dank aan de goedgevulde portefeuille van vader- of moederlief. Sommigen pronken niet met hun luxe, anderen schuimen maar al te graag decadente feestjes af. Wie behoort tot dit select groepje gelukzakken? En hoe hebben ze hun fortuin verzameld? “Ik ben als kind nooit

Lees meer »

Haalt nieuwe Waalse regering de economie uit het slop? “Werkloosheidsgraad in Wallonië moet dringend omlaag”

Zal de volgende Waalse regering van de MR en Les Engagés een nieuwe economische wind doen waaien in het zuiden van ons land? De ambities van verkiezingswinnaar George-Louis Bouchez zijn alvast torenhoog. De liberaal belooft om Wallonië in 5 jaar tijd opnieuw op de kaart te zetten. "Moeilijk, maar niet onmogelijk", volgens Edward Roosens, hoofdeconoom bij het VBO.

Lees meer »

PORTRET. Kim Yo-jong (36), jongere zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un: “Ze is één van de gevaarlijkste vrouwen ter wereld”

Ze noemde de Amerikaanse president Joe Biden “seniel”, dreigt regelmatig met het inzetten van nucleair geweld en lijkt nu ook het brein achter het sturen van honderden afvalballonnen naar Zuid-Korea. Wie is Kim Yo-jong, de jongere zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un? En wat is haar rol in het regime? Een portret.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 7 geschorste radiologen maakten veel meer fouten dan gedacht: waren ze te laks, of speelt ook geld een rol?

Geen 24 maar 52 fouten. De zeven radiologen van het Cadix-ziekenhuis in Antwerpen, die tijdelijk zijn geschorst, hebben meer fouten gemaakt dan aanvankelijk bleek. Dat zei hoofdarts Katrien Bervoets woensdag in een speech die ze intern gaf en die HLN nu kon lezen. Intussen rijzen steeds meer vragen over de schorsingen: speelt er een financieel conflict?

Lees meer »

Bijna 8 maanden na moord op advocate Claudia Van Der Stichelen spreken weduwnaar Eric en zoon Viktor voor het eerst: “Ik heb naar die man geroepen: ‘Laat mijn mama los’”

“Ik heb hem op haar zien schieten. Ik heb haar zien neervallen. Ik heb alles gezien.” Bijna acht maanden nadat advocate Claudia Van Der Stichelen (58) bij haar thuis in Sint-Lievens-Houtem werd vermoord, spreekt haar zoon Viktor (23) voor het eerst bij Faroek. Samen met zijn vader Eric (61) vertelt hij over die fatale zaterdagmiddag, in de hoop dat ze

Lees meer »

Man krijgt fikse boete voor tientallen niet geringde fazanten: “Ik heb vier kinderen die geregeld bij restaurant mama komen eten”

Een 66-jarige man uit Langemark-Poelkapelle krijgt 4.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, omdat hij op vrij grote schaal fazanten kweekte zonder vergunning. Volgens de man at hij geregeld fazant met zijn gezin.
The post Man krijgt fikse boete voor tientallen niet geringde fazanten: “Ik heb vier kinderen die geregeld bij restaurant mama komen eten” appeared first on

Lees meer »

Jongeren willen niet meer werken? Uit bevraging blijkt het tegenovergestelde: “Ik wil ook in de gewone weekends bijklussen”

Laura (20) en Victor (21) zijn voorbeelden van een groeiende trend onder studenten die niet alleen tijdens de zomervakantie, maar ook gedurende het schooljaar werken. “Ik stem mijn werk af op mijn lessenrooster en niet andersom.” Uit een bevraging van Randstad blijkt dat zowat een derde van de jobstudenten soms ook tijdens de blok werkt.

Lees meer »

Poetin stelt voorwaarden voor vredesgesprekken met Oekraïne: “Oekraïense troepen terugtrekken en geen NAVO-lid worden”

De Russische president Vladimir Poetin heeft enkele voorwaarden gesteld die volgens hem noodzakelijk zijn voor vredesgesprekken en een staakt-het-vuren met Oekraïne. Poetin wil dat het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de regio’s Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk en dat het de plannen om NAVO-lid te worden, stopzet. Als Oekraïne dat doet, kunnen vredesgesprekken morgen al starten, aldus Poetin.

Lees meer »

KIJK. ‘You’-actrice filmt hoe onbekende man in haar wagen probeert in te breken: “Londen is niet veilig”

De Britse actrice Shanika Ocean deelt angstaanjagende beelden op Instagram. Ze filmt hoe een onbekende man aan de deur van haar wagen trekt en op haar raam klopt om naast haar te komen zitten. Ocean, die te zien is in het vierde seizoen van de Netflix-serie ‘You’ en in verschillende BBC-shows, deelt de gebeurtenis om andere vrouwen te waarschuwen. “Zorg

Lees meer »

Amerikaans president Biden vergemakkelijkt staatsburgerschap voor 500.000 echtgenoten zonder papieren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maatregelen aangekondigd die het makkelijker moeten maken om verblijfs- en werkvergunningen af te leveren aan een grote groep migranten. Meer specifiek gaat het om zo’n 500.000 echtgenoten en 50.000 kinderen van Amerikaanse burgers. Het plan is een van de grootste beschermingsmaatregelen sinds het DACA-beleid, dat vandaag zijn 12-jarig bestaan viert.

Lees meer »