Europese leiders “diep geschokt” door moordaanslag op Fico

De Europese leiders veroordelen unisono de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico.

 

Meer krantenkoppen in België

Celina en Gerard zijn een diamanten echtpaar

Op 17 april 1964 stapten Celina Vermeulen en Gerard Vandevelde in het huwelijksbootje. Het koppel uit de Boomlandstraat in Ledegem is inmiddels zestig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur van Ledegem.
The post Celina en Gerard zijn een diamanten echtpaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware domper: zieke Cian Uijtdebroeks stapt uit koers

Zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Hij vertelde gisteren na de tiende etappe, waar hij wat tijd verloor, dat hij te kampen had met keelpijn. Opnieuw iemand van Visma-Lease a Bike die moet opgeven. Volg het nieuws en de elfde etappe in onderstaande

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s is godsgeschenk voor Dirk die spijsverteringsziekte heeft: “Ik ga vijf keer per week naar mijn favoriete hamburgerrestaurant, het is een droom dat er nu één hier is”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL (13u30). Beide coaches schuiven ploegen door elkaar: Kums opnieuw op het Gentse middenveld

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Leerlingen van gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant naar huis gestuurd omdat toiletten verstopt waren door wateroverlast

In Berlaar-Heikant zijn alle leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool vanmorgen naar huis gestuurd omdat de toiletten verstopt zaten. Dat meldt RTV en het nieuws is ons bevestigd. Volgens het gemeentebestuur is er een probleem met een overvolle septische put en zijn alle grachten in Berlaar ook overvol door de aanhoudende regen. "De meeste kinderen zijn opgehaald door hun ouders", zegt

Lees meer »

Nomineer jouw superbuur!

Op vrijdag 31 mei is het Dag van de Buren en dat laat ook Ichtegem niet onopgemerkt voorbijgaan. Inwoners kunnen hun superbuur nomineren om hem of haar in de bloemetjes te zetten. “Onder het motto: beter een goede buur dan een verre vriend, roepen we al onze inwoners op om een buur waar ze altijd
The post Nomineer jouw

Lees meer »

Petanque-liefhebbers willen af van alcoholverbod: “Volgens mijn enquête is 70% van de spelers en toeschouwers tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »

Kapster Elena mocht het haar van Songfestival-winnaar Nemo stylen: “Ik had soms een beetje compassie met de zangeres van Israël”

Voor de derde keer mocht kapster Elena Zimina uit Izegem de kapsels van de Eurovisiesongfestival-kandidaten te verzorgen. Afgelopen weekend vertoefde ze dus nog in Malmö (Zweden), waar de 68e editie van het Songfestival plaatsvond. Het werd uiteindelijk een zeer bewogen editie – niet in het minst door de diskwalificatie van Nederland en de deelname van Israël – en dat heeft

Lees meer »